Roskilde Festival – Guide til opvarmingsdagene

25 jun 2016 by Niels Christian Juul Dejgaard, No Comments »

roskilde

Det er den tid på året. Danmarks ubestridt største festival skydes i gang på lørdag, med alt hvad hører til. Det stærke opvarmningsprogram giver anledning til en guide, og den får du her i form af 10 artister vi anbefaler, at du IKKE går glip af! Et par af koncerterne overlapper hinanden en smule, så det er altså op til dig at prioritere i de tilfælde.

 

Masasolo:

Masasolo - Joe Wills-800px
Foto: Joe Wills

HVOR: Rising Scenen
HVORNÅR: Søndag 15.30

Vi elsker Morten Søgaards (Ufornia, Vampire Blow) Masasolo-projekt her på bloggen og har flere gange anbefalet det som både guldkorn, i vores SPOT festivalguide og i et dedikeret indlæg.

Masasolo dyrker sine gamle ikoner som ZZ Top og Chris Isaak såvel som nye helte i Tame Impala og Unknown Mortal Orchestra. Førstesinglen Really Thought She Loved Me låner det bedste fra de nævnte inspirationkilder, og som vi før har skrevet er det i vores bog en af de stærkeste sange udgivet på dansk jord i 2016! Vokalen er drømmende, guitaren fløjsblød og synthen flydende, og kombineret giver det Masasolo en varm sfærisk lyd, der smyger sig om én som et varmt tæppe. Andensinglen How If Feels når næsten samme højder og lover godt for koncerten!

 

GENTS:

Gents-800px

HVOR: Countdown Scenen
HVORNÅR: Søndag 15:00

Duoen bestående af Niels Fejrskov Juhl og Theis Vesterløkke er en ode til 80’erne. Vi snakker 808’s og catchy synths – de har styr på sagerne, er produktive og tilpas for meget. Sidste år udgav de EP’en ‘Embrace the Future’ til stor ros. Opskriften er forholdsvis simpel, en perfekt programmeret trommerytme, en Ian Curtis-lignende vokal og så ellers blikket mod solnedgangen. Det bliver spændende at se, hvad de præsterer live, og om den ellers noget tilbagelænede stil gør sig på en scene.

 

Palace Winter:

Palace Winter_PR-800px

HVOR: Rising Scenen
HVORNÅR: Søndag 20:00

Palace Winter er ikke noget nyt navn her på bloggen. Faktisk er vi ret stolte af, at vi var nogen af de første til at spotte denne dynamiske duo, da de første gang gav lyd fra sig i tilbage i 2014. Siden var de blandt de 15 danske upcoming bands vi mente, du skulle holde øje med i 2015! Og ikke mindst håndplukkede vi dem til at spille til “Musik Mig Blidt præsenterer” i Vanløse for lidt over et år siden. Siden er det gået stærk for Palace Winter med massiv international blogomtale!

Det dansk/australske projekt har netop udgivet deres første album ’Waiting for the World to Turn’, som havde premiere på indflydelsesrige Hypemachine. Deres første EP var god, albummet er endnu bedre. Som en fusion mellem The War On Drugs og Tame Impala er det både langsomt og hurtigt, ømt men alligevel utrolig kækt. Akustisk og elektronisk, de kan det hele og stod som et klart højdepunkt på årets SPOT-festival, hvor de også gav en forsmag på det nyligt udgivne album. Synthen lægger bunden og guitarrifs er simple men kreative. De er virkelig uforudsigelige og insisterende, og er ikke bange for at bryde rammerne, når de optræder live. De lange numre inviterer til at blive opleves live, og som set på SPOT, så kan det her band spille.

 

First Hate:

First Hate_PR-800px

HVOR: Countdown Scenen
HVORNÅR: Mandag 22.30

Depeche Mode havde været stolte. First Hate giver et interessant bud på, hvordan synthpop også kan lyde i 2016. Den danske duo bestående af Anton Falck Gansted and Joakim Nørgaard har tidligere været Vegas Udvalgte med andre lovende upcommers og har også været genstand for opmærksomhed her på siden, bl.a. som guldkorn og da spillede til et Strøm-arrangement på Forbrændingen sidste år. De har to solide EP’er bag sig og en ny single Holiday er netop landet som opvarmning til Roskilde-koncerten, og før de går i studiet og indspiller deres debut-LP.

Udtrykket er mørkt og dystert, men alligevel med et melodisk, næsten naivt drive, som gør numrene dansable og tilgængelige. Vokalen er helt utrolig velpoleret og akkompagnerer de elektroniske elementer fantastisk. Et spændende projekt med kant, som helt klart skal opleves.

 

Katinka:

KATINKA-800px

HVOR: Rising Scenen
HVORNÅR: Tirsdag  21.30

Katinka Bjerregaard har egentligt taget det skridtet videre. Den tidligere karrierekanonen-vinder har fået et massivt kommercielt gennembrud, og det med rette. Hun kunne givetvis have fyldt nogle af de større scener på årets festival, men som vi så hos Minds of 99, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting, at starte ud på opvarmningsscenerne. Katinka har en stærk men alligevel sårbar vokal som går godt med hendes ukulele, men som ligeledes fungerer på de storslåede studieproduktioner synthtung bund. Tekstuniverset på dansk og er forfriskende originalt i sin poetiske leg med ord . I øvrigt er de ligeså dygtige og præcise, når de optræder live.

 

Shy Shy Shy:

Shy Shy Shy - Aleksandar Kovacevic-800px
Foto: Aleksandar Kovacevic

HVOR: Rising Scenen
HVORNÅR: Mandag 15.30

Shy Shy Shy laver popmusik af den mest catchy slags. EP’en Love Songs fra 2015 består udelukkende af stærke nynneværdige melodier og samtidig er produktionen fuld af analog varme og sprødhed. Noget mange popartister i dag kunne lære noget af! Hør den, hvis du ikke har gjort det! Bandet består af keyboardspiller Astrid Cordes og guitarist Simon Kjeldgaard, som ofte synger sammen på de glade popnumre. Lyden er 80’er inspireret synthpop, når det er bedst, og Do not ask har da også været i heavy rotation på P6 Beat, og så var duoen også at finde på Musik Mig Blidts anbefalinger til årets Spot Festival. Koncerten på SPOT var en fest, og bandet demonstrede, at de de har et stærkt tag i publikum. De fik således fyret godt og grundigt op under publikum på trods af kun en halv times spilletid.

 

Virgin Suicide:

Virgin Suicide - Stephanie Stål-800px

HVOR: Rising Scenen
HVORNÅR: Mandag 16.30

Virgin Suicide er et band vi har fulgt siden 2012 på Musik Mig Blidt, så det er på høje tid, at Roskilde Festival endelig får øje på dem!

Virgin Suicide udgav i 2015 deres selvbetitlede debutalbum (mixet af Sune Rose Wagner) i både Danmark, Tyskland, Japan og UK, og her i 2016 har bandet fulgt op med den funky dobbeltsinglen Around The Sun / Arabs, hvoraf førstnævnte muligvis er deres stærkeste udspil hidtil. På det seneste har bandet fået massiv vind i sejlene med airplay på bl.a. Amazing radio og BBC Radio 6 i UK samt tyske NDR og ByteFM. Efter deres koncert på norske By:Larm Festival, blev de desuden valgt som New Band Of The Week i Engelske The Guardian.

Virgin Suicide spiller solbeskinnet britpop- og inspireret musik med indie-vibes, med stærke referencer til 80’ernes jangle-pop. Bandets musik er meget charmerende, og selvom jeg desværre aldrig har fanget bandet live, kan jeg kun forestille mig, at det giver et solidt endorfin-boost!

 

Guns:

Guns-800px

HVOR: Countdown Scenen
HVORNÅR: Søndag 16.30

Bag Guns står norske Gunhild Jarwson Tekle, som er bosat i København. De to singler som pt er ude er vanvittigt overbevisende synthpop med smittende melodier, der lyder som en skøn blanding af Beach House og CHVRCHES. Signet på kvalitetsbevidste Tigerspring!

 

Soho Rezanejad:

Soho Rezanejad-800px

HVOR: Countdown Scenen
HVORNÅR: Søndag 19.30

Soho Rezanejad har tidligere været en del af projektet Gold Lip, men er nu gået solo. Hun deler lydsignatur med et par andre nye danske kunstnere med hang til mørk 90’er inspireret electro, jeg kan komme i tanke om – First Hate og Lust For Youth. Debutalbummet Idolatry fra efteråret 2015 bobler og syder i et svedigt, clubbet spændingsfelt mellem acid, trancefremkaldende synthflader samt punket dommedagsattitude på Sohos vokallevering.

Mine favoritter fra EP’en er Closing Title (fra januar-februarudgaven af guldkornslisten), Terms og Everyday’s Another Holiday

 

Chinah

CHINAH-800px
HVOR:Countdown Scenen
HVORNÅR: Tirsdag 18.00

Danske Chinah, der har været på Musik Mig Blidts Guldkornliste i både september og november 2015, har med deres bud på et synthbåret univers tilsat rhythm and blues-lignende sjælfuldhed skabt et dualistisk univers af elektronisk kølighed og soulet varme. Gruppen formår at skrive appellerende pop-melodier med dybde, der både tilfredsstiller den kræsne musiklytter og dem, der elsker en god popsang. Deres debut-EP har fået massiv hype både indlands og udlands. Med rette.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply