15 danske upcoming bands du skal holde øje med i 2015!

7 feb 2015 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

15 danske upcoming bands 2015

Det er mange spændende upcoming bands og soloartister i det danske land. Det vrimler ligefrem. Her er Musik Mig Blidts bud på 15 navne, jeg finder særligt lovende, og som jeg mener, du bør holde øje med i 2015.

Wangel

wangel

Wan­gel er et tomand­spro­jekt bestående af Kas­per Ejler­skov Leon­hardt (keys, samp­les, beats,vokal) og Peter Wan­gel (gui­tar, elbas, leadvocal). Duoen dukkede op på min radar for snart to år siden med en række demoer, der var ekstremt overbevisende. Siden blev de dog taget ned igen, og først et godt stykke inde i 2014 blev de endelig erstattet af første officielle single Sun.

Med refe­ren­cer til Bon Iver, When Saints Go Machine og Jeff Buck­ley er front­mand Peter Wan­gels vokal impo­ne­rende i sit ube­svæ­rede skifte mel­lem højtra­vende fal­set og kæl­der­dyb baryton. Produktionen er lækker og velsmurt med mange lag af bløde, svæ­vende synths, der gør lydbilledet let og luf­tigt i en sådan grad, at man næsten får lyst til at indånde lyden.

De tidligere demoer overbeviste mig om, at Wangel besidder et sprudlende talent og har mange flere spændende ideer i ærmet. Jeg spår 2015 til at være året hvor Wangel får et gennembrud – måske endda internationalt (de er allerede et navn i Sydkorea!). Bandet skrev i december kontrakt med Playground og er pt. i studiet for at indspille sange. Mens vi venter på frugterne af arbejdet, kan dette cover af Jeff Buckleys Everybody Here Wants You nydes.

Wangel er netop offentliggjort til den bornholmske Wonderfestiwal 2015.

 

Slaughter Beach

slaughter beach

Slaughter Beach er et tremandsband fra Odense bestående af Nikolaj Westi, Hasse Mydtskov (fra The Kissaway Trail) og Mads Emil Aagaard.

Slaughter Beach er inspireret af bl.a. Beatles, Broken Social Scene, Built To Spill, Grandaddy, Elliott Smith, Pixies, David Bowie og Flaming Lips. Bandet dyrker en skramlet lofi-æstetik, som både virker energisk, drømmende, charmerende og følsom melankolsk på samme tid. Samtidig har musikken noget atmosfærisk over sig, der skaber associationer til tidlig Beach House. Tre sange er foreløbig tilgængelige på Slaughter Beach’s soundcloud.

Bandet har allerede hul igennem til store udenlandske medier som NME, The Line of Best Fit og Pigeons and Planes og desuden booket til Spot Festival, så fremtiden ser lys ud for de tre gutter fra Odense.

 

Palace Winter

palace winter

Foto – Mai Jönsson

Palace Winter udgøres af Caspar Hesselager (My Heart The Brave) og Carl Coleman (Sink Ships). De to numre tilgængelige online er nok til at overbevise mig om, at bandet må være et af de bedst bevarede hemmeligheder på musikscenen i Danmark lige nu!

For det lyder ganske enkelt himmelsk! Musikken, der bedst kan betegnes som indierock møder atmosfærisk pop, har et drive og en coolness over sig, som virker ægte og uanstrengt. Hør engang:

En Ep har været længe undervejs, og når den lander inden forhåbentlig alt for længe, har jeg på fornemmelsen af den vil indfri de høje forventninger.

Fang Palace Winter den 7. marts, som det ene ud af tre bands, når Musik Mig Blidt for anden gang holder en særlig kurateret koncertaften i samarbejde med Kulturstationen Vanløse: http://kulturstationen.kk.dk/event/musikmigblidtdk-palace-winter-sweet-tempest-late-bloomers

 

Sweet Tempest

sweet tempest

Sweet Tem­pest er Julian Win­ding og Luna Kira Rud-Petersen og er efter min mening et af de absolut største talenter i DK lige nu. Selvom bandet endnu ikke udgivet noget officielt, har de på deres soundcloud en perlerække af bit­ter­søde, kom­po­si­tio­ner der ind­hyl­ler en i en vidun­der­lig tåge af roman­tik og melan­kolsk reflek­sion. Samtlige sange holder et uhørt højt bundniveau med virkeligt stærke og langtidsholdbare melodier. San­gene har en evne til sæt­te sig fast i hjer­ne­bar­ken som en vidun­der­lig dag­drøm!

Det kan kun være et spørgsmål om tid før et pladeselskab samler Sweet Tempest op! I mellemtiden kan du fange den charmerende duo den 7. marts, som det ene ud af tre bands, når Musik Mig Blidt for anden gang holder en særlig kurateret koncertaften i samarbejde med Kulturstationen Vanløse: http://kulturstationen.kk.dk/event/musikmigblidtdk-palace-winter-sweet-tempest-late-bloomers

Tjek Sweet Tempests ni tilgængelige sange på soundcloud samt et spritnyt track indsendt til Karrierekanonen. 

Edit (16/2-2016): Bandet har slettet de oprindelige tracks. Disse er tilbage via soundcloud:

 

TÅRN

TÅRN

TÅRN har rumsteret i undergrunden et godt stykke tid, men har talentet til at nå et langt større publikum. Den dansksprogede lyrik er stedet efter­tænk­som, bit­ter­sød og er leveret med en god portion charme. Teksterne er nemme at relatere til, men bliver aldrig banale. Melodierne sidder lige i skabet og man får lyst til at tage dem med ud i verden og nynne dem højt. Forestil dig lige at have de her sange i ørerne, når du cykler derudafd i sommervarmen. Kan du også se det for dig?

 

Mileva

mileva

Mileva er Tikki Hasselriis (tidligere guitarist i electro-duoen Rangleklods) og Aslak Svane. De har kun én sang ude, men hvilken sang! De elektroniske og klassiske elementer smyger sig om hinanden på helt viderunderlig vis, og Tikki Hasselriis’ fine luftige vokal synes nærmest at smelte sammen med de andre instrumenter og blive et instrument i sig selv. Læg dertil en interessant eksperimenteren med en sammenblanding af både latin, engelsk og dansk (!) og du har en duo, som bliver spændende at følge i deres næste træk!

 

Rosenthal

Rosenthal

Jeppe Rohde Nielsen

Rosenthal figurerede på både maj – og decemberudgaven af min Guldkornsserie, hvor jeg forsøger at samle op på den forgangne måneds bedste musik. Det er derfor kun rimeligt, at han her får lidt fortjent spalteplads her.

Rosenthal er Jeppe Kiel Revsbech fra København, der på tre numre spredt ud over 2014 har fat i den lange ende med sine drømmende, rumklangsbadede indie rock/pop, grænsende til shoegaze.

Rosenthal ser faktisk ud til at have ok hul igennem til briterne, hvor han har fået omtale på diverse blogs og airplay på det toneangivende Amazing Radio og hvor han bliver sammenlignet med Cocteau Twins og The Cure i en lysere udgave. Han har også spillet en god håndfuld koncerter i UK i 2014. Herhjemme er bølgerne gået knapt så højt, han har dog spillet på den Århusianske festival for upcoming musik Newbees Festival.

Mon ikke 2015 bliver året, hvor danskerne også får øjnene op for ham? Den 24. februar kunne være vendepunktet, for her udkommer Rosenthals første EP Heart, optaget i Feedback Studio in Aarhus, produceret af Magnus Vad og udkommer på pladeselskabet AfterImages.

 

Spine Of Man

spine of man

Spine of Man er en reinkarnation af bandet Le Clé, men lyder helt anderledes. Hvor Le Clé var lidt af et partyband med energiske, ubekymrede uptempo sange i kydsefeltet mellem pop, rock og disco er Spine Of Man en væsentligt anderledes eftertænksom og alvorlig størrelse.

Spine Of Man har et klart projekt med deres musik – nemlig at undersøge det eksistentielle tomrum, som den moderne mand finder sig selv i og forsvare mandens ret til at græde og være sårbare og skrøbelige. I selve navnet “Spine of Man” har bandet indlejret et budskab om, at mandens rygrad, i modsætning til hvad nutidens dominerende mandebillede dikterer, netop konstitueres af hans evne til at være til stede i sine følelser og vise dem frem. Spine of Man forsøger i den forstand at gøre op med myten om, at mænd der viser følelser ikke har nogen rygrad.

Glæd dig til nyt materiale i 2015. Spine Of Man’s seneste Facebook opdatering fra december lyder: “Vi indspiller, og vi glæder os til at lade jer lytte med. Stay put!”

 

We Are The Way For The Cosmos To Know Itself

We are the way

WATWFTCTKI består af fire medlemmer, Mads Kin­nerup Jør­gen­sen, Julie Chri­sti­an­sen, Mar­tin Brun­b­jerg Ras­mus­sen og Lasse Jacob­sen, og både navn og musik udsprin­ger af en fasci­na­tion af filo­sof­fen og fysi­ke­ren Carl Sagan.

WATWFTCTKI spillede godt nok på Roskilde Festivals Rising scene, hvilket må siges at være lidt af et gennembrud, men siden har der været forholdsvis stille om bandet. De har også stadig til gode at udgive mere end det seje nummer Tiger, der udkom på Sound Of Copenhagen vol. 13.

Nummeret demonstrerer en sindssygt spændende lyd, der på intel­li­gent og legende vis bevæger sig på tværs af techno, trance og acid med pop­pede og drøm­mende ele­men­ter. Bun­den bli­ver fyldt godt og grun­digt ud af tunge Roland TB-303 bas­sli­nes (legen­da­risk key­bo­ard fra 80’erne) og i top­pen glim­ter tik­kende hihats, klok­ke­ag­tige samp­les, bru­sende ambi­ente klang­fla­der og ikke mindst Julies svæ­vende vokale hook­li­nes, der giver asso­ci­a­tio­ner til den måde Kirstine Stubbe Teg­l­b­jærg (Blue Foun­da­tion) syn­ger på.

Noget andet der taler for bandets success er deres i livesammenhænge stærke visuelle univers (se foto!), som passer godt til deres bevidsthedsudvidende og farverige musik.

Jeg fandt et uudgivet nummer – en demo på Karrierekanonens hjemmeside. Det fortsætter de lovende takter, og jeg glæder mig til at høre mere! Forhåbentlig meget snart!

Læs mere om WATWFTCTKI i dette grundige indlæg om bandet, fra da jeg opdagede dem i 2013: http://www.musikmigblidt.dk/we-are-the-way-for-the-cosmos-to-know-itself1.html

Fang dem evt. den 27. februar til Gimle Spotlight.

 

Lowly

lowly

Lowly er efter eget udsagn et slags kom­po­ni­st­kol­lek­tiv. Jeg kalder dem for en supergruppe! Bandet er sam­men­sat af stærke indi­vi­du­elle kræf­ter fra andre pro­jek­ter,  som stort set alle før har været i fokus på blog­gen: Nanna Schan­nong, Kas­per Staub (Islets of dust), Sof­fie Vie­mose (NANOME), Tho­mas Lund (Point Blank) og Stef­fen Lundt­oft (Novem­ber­De­cem­ber). Der­med nær­mer Lowly sig (undergrunds)supergruppestatus!

Samtlige af de fire sange Lowly har uploaded til soundcloud, har jeg været svært begejstret for. SPOT har booket dem i år, så de har det på samme måde. Singlen Daydreamers var ét af sidste års bedste singler fra et dansk band, hvis du spørger mig. En på alle måder skøn sang med en fan­ta­stisk anthem-agtig melodi og meget livs­be­kræf­tende energi!

 

Lowly har allerede udgivet deres debut EP Coal i Japan, men herhjemme lader den vente på sig af uvisse årsager. Nummeret Unveil, som er at finde på EP’en har resten af verden således ikke hørt endnu. Måske springer de helt EP’en over herhjemme og hopper direkte til LP’en? Under alle omstændigheder er Lowly et band jeg venter mig meget af fremover!

Den flotte video til Stones In The Water skal du ikke snydes for:

 

Jens-Ulrik Kleemeyer

jens-ulrik2

Jens-Ulrik Kle­e­meyer er udover at være med­lem af ban­det Green Lives også en lovende singer-songwriter, der med udgangs­punkt i enten kla­ve­ret eller gui­ta­ren skri­ver rørende og ved­kom­mende sange. Udtryk­ket vari­e­rer fra det enkle og intime til det mere gran­diose med store sfæ­ri­ske lyd­fla­der. Kle­e­mey­ers røst besid­der en dybde og tro­vær­dig­hed, der bevir­ker at man vir­ke­lig spid­ser ører og lader hvert et ord i de fine tek­ster bund­fælde sig.

I november havde Musik Mig Blidt æren af et premierer singlen Maybe Some Time From Now – en smuk og eftertænksom sang, men dog fuld af håb, som titlen også antyder.

Singlen er fra Jens-Ulrik Kleemeyers crowdfundede fuldlængde album med ligefremme titel SHITFACED, som skulle være lige på trapperne. Tjek også album-teaseren nedenfor, hvor Jens-Urik opfører den mindst lige så rørende Sicily Rising:

 

Magnolia Shoals

magnolia shoals

Foto: Jonas Bang

Magnolia Shoals er et af de mange talentfulde bands fra Thy-egnens Thy Music Col­lective (The Hands of Light, Mont Oli­ver, The Divers, This Is You, Quick Quick Obey, m.fl.).

Den 16. februar udkommer kvartettens debutalbum Tenants, og det kunne godt gå hen og blive rigtig godt! Førstesinglen Western Whereabouts er i hvert fald en solid omgang indie rock, der ligger sig op af The National i stilen. 

Her er nummeret Riddle No. 9 fra den kommende plade i akustisk Køkken Session:

Læs mere om Magnolia Shoals: http://www.musikmigblidt.dk/magnolia-shoals.html

 

Via Mala

via mala

Via Mala er en nystartet kvartet fra den Aalborgensiske undergrund, der selv kategoriserer deres musik som atmosfærisk grunge-revival, og det er rimelig spot on.

Førstesinglen It Never Rains But It Pours trækker nemlig tydelige tråde tilbage til 90’ernes grunge og indie rock, hvor Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir og Nirvana brød gennem lydmuren. Jeg er helt vild med den dysterhed og desperation, som især kommer til udtryk igennem vokalen – ja, når frontmand Nikolai Lybæks vokal er allermest desperat og fandenivoldsk bliver stemningen næsten dystopisk, og man forestiller sig let, hvordan de sorte skyer med lyn og torden samler sig i det fjerne.

En EP er på vej, der er opta­get i Black Tor­nado Stu­dios, pro­du­ce­ret af Johan Gel­lett (bl.a. Baby In Vain, The Good The Bad,) og maste­re­ret af Tho­mas Holm (Get Your Gun, TMHunter).

Jeg har fået lov at lytte til EP’en, og der er ingen slin­ger i valsen! Faktisk er det godt fra fra start til slut, så du kan godt begynde at skrue for­vent­nin­gerne i vej­ret, hvis dette før­ste udspil faldt i din smag!

 

Late Bloomers

late bloomers

Late Bloo­mers, et fire­mands­band fra Køben­havn, der tid­li­gere har udgi­vet musik under nav­net Gir­l­fri­ends, har to sange online, der i den grad formår at charmere sin lytter. Det er rime­lig straight forward indie pop, bak­ket op af en mur af synt­he­sizers. Det min­der mig lidt om tid­lig Mew i en mere plad­der­ro­man­tisk og ukom­pli­ce­ret udgave. Musikken har noget umiskendeligt solbeskinnet over sig, så bered dig på at have Late Bloomers i ørerne, når solen begynder at genvinde sin varme om 2-3 måneder!

Late Blommers kan du opleve den 7. marts, som det ene ud af tre bands, når Musik Mig Blidt for anden gang holder en særlig kurateret koncertaften i samarbejde med Kulturstationen Vanløse: http://kulturstationen.kk.dk/event/musikmigblidtdk-palace-winter-sweet-tempest-late-bloomers

 

The Attic Sleepers

Attic Sleepers

The Attic Sleepers er en duo fra København bestående at Mathias Barfod og Matias Knigge. De har netop sluppet en fin EP med titlen Lanquin. De 5 sange har et meget harmonisk og gennemtænkt lydbillede indeholdende melodisk drømmende guitarfigurer og skæve c-stykker. Ikke at at forglemme Mathias Barfods vokal, der er placeret langt fremme i lydbilledet og har en skøn, lys og sødmefuld klang, som i de høje toner nogle gang minder lidt om Jonas Bjerre fra Mew. Kompositionerne forekommer lette og ubesværede, men der ligger uden tvivl hårdt arbejde bag!

The Attic Sleepers brugte 2014 med bl.a. optræden på SPOT Festival og som support for Blaue Blume samt omtale i Gaffa, Regnsky og airplay på P6 Beat og engelske Amazing Radio. Med en dugfrisk EP i bagagen burde de kunne fortsætte den gode stime i 2015.

Fang The Attic Sleepers til deres releaseparty på Vegas Ideal Bar lørdag den 7. februar!

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply