Magnolia Shoals

10 jan 2013 by Stinus, No Comments »

magnolia-shoals2

Ja, det hedder de oprindelige Thisted drenge (nu bosat i Købehavn), der spiller melankolsk og tungsindig alternativ rock. Før hed den fire mand høje gruppe Wonder Rubber Stars, men nu har de så valgt sig at skifte det til det mere billedskabende Magnolia Shoals, hvilket på dansk betyder Magnolia Stimer. Navnet er taget fra et digt af Sylvia Plath, og den poetiske åre løber også gennem Magnolia Shoals tekster. Og med Nicolai Noas dybe baryton har man et fornemt fyrtårn af en vokal, der leder en hen mod desparationen og en næsten brændende oprigtighed. Noas stemme giver i høj grad også mindelser om The Tindersticks, Interpol med sit sandpapirs hærdede stemmebånd. Selve klangsiden har meget at takke The National for, og der anes også spor af danske Cody og ligeledes danske The Great Dictators i de mere stille stunder. Sidstnævnte er forresten endnu et godt bud på et upcoming band, Musik Mig Blidt tidligere har dækket og som du bør tjekke ud, hvis du ikke kender det.

Men når det kommer til stykket, er Magnolia Shoals unikke og kan egentlig ikke rigtig sammenlignes, selvom jeg lige før gjorde forsøget. Vi har simpelthen at gøre med en original musikalsk vare, som udlandet allerede efterspørger over disken, inden vi i Danmark har fået den ned i kurven. Bandet er nemlig signet på det spansk/portugisiske pladeselskab Tsunami Music, og derfor er der allerede flere koncerter i støbeskeen nede i sydeuropa, hvor vi herhjemme halter, hvilket er en stor fejl. For vi har virkelig at gøre med både en eminent vokalist i form af Nicolai Noa, og så band hvis stemningsmættet lydbillede sjældent er set.

I skrivende stund har bandet næsten lige udgivet den nye single Looking For Love In Mengele til deres kommende 2013 album.

Men hvis ventetiden er for uholdbar, kan man lægge sine ører til deres fire numre lange EP Life Danced In The Flesh, som udkom i starten af 2012. På denne lille melankolske lækkerbisken, finder man henrivende og medrivende sange som den alternative folkperle The Sun Poured Over The Poor Side Of Town, hvor rolig fortæller røst, knitrende el-guitar og hule trommesalg resonerer atmosfæren af en Twin Peaks agtig verden. Heller ikke David Lynch har levet forgæves i dette tilfælde. Anderlede rytmisk og rocket er With Good You Never Win. Guitaren får mere plads og er ikke hyggelig knitrende mere, men skinger blusende, og Noas stemme hæver også sit lydniveau. Det samme er tilfældet med I Will Roam Again, der går førnævnte sang i bedene men også adskiller sig med sin mere fremtrædende basgang og anderledes trommerytme.

 

 

 

Så lad os bare håbe, at det er i starten af året 2013 at Magnolia Shoals kommer med deres debut plade, for den kan næsten ikke andet end at skuffe. Jeg glæder mig hvert fald som et lille barn.

Lidt ekstra guf til ventetiden.

 

Magnolia Shoals | Soundcloud

Magnolia Shoals | Facebook

Magnolia Shoals | Spotify

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply