Musik Mig Blidts anbefalinger til Spot festival 2016

29 apr 2016 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

803a4c8c9a0b_144853387602_stortplus

For første gang nogensinde skal jeg endelig selv på Spotfestival efter en del år nu at have lavet guider til festivalen. Jeg er spændt på at stifte bekendtskab med festivalen og ikke mindst de mange spændende kunstnere! Festivalen gik godt nok allerede i gang torsdag, men det skal ikke forhindre mig at komme med nogle anbefalinger til resten af festivalen.

Her er et udpluk af de navne jeg ser mest frem til (enkelte misser jeg desværre!). Nogle af kunsternes optrædener ligger desværre oven i hinanden, så du må altså stadig lave dine egne prioriteringer! Faktisk skal dette indlæg i virkeligheden ses som kraftige vink med en vognstang til, hvad man generelt skal holde øje med resten af året i den danske undergrund, for man kan alligvel ikke nå at opleve alle disse navne på Spot!

Limbo

Under fanen Limbo er 9 spændende navne gået sammen om et holde en showcase over to dage på Godsbanen.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1671541666444804/

Lineuppet ser således ud:

Friday:
19.00 // Girls Night Out
20.20 // COCO MOON
21.40 // Yune
23.00 // THANKS
00.20 // AyOwA

Saturday:
19.00 // Luumen
20.20 // She Dives
21.40 // Silvester
23.00 // Schultz And Forever
00.20 // Astronaut

De fleste af kunstnerne, Silvester, Luumen, Yune, AyOwA, She Dives har før været omtalt på bloggen enten som en del af mine Guldkornsplaylister (nogle på den kommende april-playliste!) eller særskilt som med den mere erfarne Schultz And Forever og det charmerende talentfulde band Girls Night Out, som jeg for få måneder siden havde videopremiere på.

 

Jeg har faktisk tidligere skrevet om Temple i 2012, som bandet hed før. Dengang beskrev jeg bandets lyd som minimalisktisk i sit udtryk med dundrende stortromme, tamburinslag, afdæmpede og klagende ambiente guitarstrøg og forsanger Nils Blochs smukke sorgfulde stemme. Det minimalistiske er konverteret til en langt mere svulmende lyd, men ellers holder beskrivelsen stadig meget godt. Bandet er influeret af soundscape artister som William Basinski and Ryuichi Sakamoto og lyrisk af Leonard Cohen og Nick Cave. På trods af kun to, men meget overbevisende numre, har She Dives allerede hul igennem i Tyskland, hvor de har været på en længere turné og gjort sig bemærket hos både lyttere og tyske radiostationer.

 

Katrine Stochholm – Fredag kl. 17:00, Musikhuset – Symfonisk sal

Katrine Stochholm er kendt som stifteren og den tidligere komponist, pianist, tekstforfatter og korsanger fra Under Byen, som hun udgav tre fuldlængde albums med. Siden har hun også udgivet et flot album som forsanger i duoen Islets of Dust, som jeg omtalte i 2012.

Debutalbummet Danser Til Radio, der udkommer senere på året bliver hendes første udgivelse som soloartist. Fra udgivelsen er der to singler ude. Især den langsomme En Dejlig Aften, Stille Sølvklart Vandet rammer mig med sit sælsomme tekstunivers og skrøbelige og meget organiske instrumentalisering. Jeg elsker også Katrine Stochholms indfølte og næsten hviskende måde at levere sin vokal. Jeg kan slet ikke lade være med at spidse ører. Det er forførende og rørende på samme tid. Omkvædet udgøres af en simpelt nynnende melodi, som jeg har nydt at nynne med på de sidste tre måneder. 

 

Helmet Compass – fredag kl. 17.00, Headquarters

Helmet Compass spiller på samme tid som Katrine Stochholm, men har et helt andet musikalsk ståsted, så hvad du vælger, er op til din smag og humør. Bandet har ulmet i undergrunden i pænt lang tid. Jeg har blandt featured dem på bloggen med et herligt og humoristisk julenummer for et par år siden.

De er netop ude med en single Come Into My Room på det nystartede københavnske label, Seaworld Records. Der er en tilbagelænet coolness over bandets sværtkategoriserbare lyd der blander iørefaldende melodier, mild psykedelia, simple elektroniske elementer og 90’er-indie-troværdighed. 

 

Masasolo – Lørdag kl. 14.15, Sway

Masasolo er et projekt af Morten Søgaard (Ufornia, Vampire Blow) der dyrker sine gamle ikoner som ZZ Top og Chris Isaak såvel som nye helte i Tame Impala og Unknown Mortal Orchestra. Han har Jacob Haubjerg (Hymns From Nineveh, Sleep Party People) med på bas og den legendariske trommeslager Olaf Olsen med på trommer (BigBang, Tim Christensen).

Singlen Really Thought She Loved Me låner det bedste fra de nævnte inspirationkilder og er efter min mening en af de stærkeste sange udgivet på dansk jord i 2016! Sangen er ufattelig lækker i sin fløjlsbløde, mildt psykedeliske og lunt lydende indpakning. Meget fortjent har den fået opmærksomhed fra en række indflydelsesrige internationale blogs.

Morten fortæller om sangen:

“Den er sådan set nærmest et referat, af et helt konkret øjeblik, hvor det gik op for mig, at livet var gået videre, selvom jeg stod stille. Det tror, jeg de fleste har prøvet og det er nogle ret stærke øjeblikke. Derfor kom sangen også meget nemt. Jeg satte mig egentlig bare ned om aftenen, og skrev ned hvad jeg havde oplevet og tænkt tidligere samme dag.”

En debut-Ep udkommer til efteråret og jeg har fået lov at smuglytte og du kan godt glæde dig!

Fik jeg sagt at Masasolo også er booket til årets Roskilde Festival?

 

IRAH – Lørdag kl. 18.45,  Musikhuset, Lille Sal

Atmosfærisk og halvdyster pop med international format. IRAH’s to singler lover særdeles godt!

 

 

Det er som sagt i indledningen ikke nemt at begrænse sig, så her følger nogle mindre uddybede anbefalinger (af samme grund uden tid- og stedsangivelser), der dog ikke er mindre interessante af den grund.

Guns (Vanvittigt overbevisende synthpop med smittende melodier)

 

Lowly (har du hørt det nye overskande, men geniale cover af Miley Cyrus?)

 

Farveblind (visuelt og ernergisk liveband)

 

Eli (vildt fedt debutnummer Okay!)

 

Baby In Vain (to nye stærke singler ude!)

 

Liss (Fortjent international hype!)

 

Thy Music Collective’s dayparty, hvor du skal lægge mærke til bands som Magnolia Shoals (som lige har været i studiet med nye sange!), Drengebande og Quick Quick Obey (også med nye sange!)

 

Vessel (Dugfriskt og meget helstøbt album Patterns Of Blue ude fuld af varm akustik og Anders Mathiasens og beroligende og vellydende vokal.)

 

LEW (Gammel kending på Musik Mig Blidt. Spritnyt debutalbum ude, jeg stadig mangler at have lyttet til i dybden. Første gennemlyt: Mørk, dragende melankoli!)

 

Shy Shy Shy (Stærk EP ude i 2015 med formidable dansable popballader af den langtidsholdbare slags!)

 

Smerz (Norsk electropop-duo, der rykker maks!)

 

Virgin Suicide (Solbeskinnet indiepop, når det er bedst!)

 

Exec (Solo-debutalbummet fra Veto frontmanden Troels Abrahamsen er mørkt og rystende smertefuldt i sit udtryk.)

 

Girls In Airports (Genrelegende jazzede og lækre perler på en snor fra Girls In Airports, der ynder at blande elementer af verdensmusik ind i deres musik, hvis grundlæggende byggeklodser er fra jazzens verden.)

 

Kentaur (Neo-soulede alternative r n’ b melodier tilsat elektroniske elementer, der fortryller øregangene med inderlige og følsomme sange om livet og kærligheden. Og fløjsblød vokal!)

 

ML Buch (Spændende lyd, som bygger bro mellem lo-fi-synthpop og støjpop)

 

Clarissa Connelly (Ved intet, udover at dette nummer rammer plet!)

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply