Musik Mig Blidts anbefalinger til SPOT-Festival 2017

3 maj 2017 by Niels Christian Juul Dejgaard, No Comments »

Når foråret for alvor melder sin ankomst og den sene aftenhimmel bliver rød, sænker musikken sig over Aarhus. Små og store spillesteder, koncertarrangører, pladeselskaber og restauratører arbejder sammen, og Danmarks største showcasefestival, SPOT, afholdes. Og det er dét, det handler om. Ét stort, skinnende spotlys på det blomstrende musikalske vækstlag i ind- og udland. Genrene spænder vidt og bredt. Fra avantgarde-pop til hårdtslående hiphop.

Alt det, vi her på siden elsker, er repræsenteret fra den 4.-7. maj. Og for at du, kære læser, kan komme i stemning og være på forkant med den overvældende mængde af koncerter, kommer her vores anbefalinger.

 

DIET

Fre 5. maj 23:30 | Atlas
DIET har på halvandet år kun udgivet 6 singles på Soundcloud. Alligevel har der været en del hype omkring bandet, hvilken uden tvivl skyldes deres originale udtryk med referencer til slut 80’erne. Simpel, alternativ rock. Guitar, bas, et lettere forvrænget trommesæt og en sød, skinger vokal. DIET har tidligere været i søgelyset her på Musik Mig Blidt, og har endda spillet til vores 4. Udgave af MMB Præsenterer sidste forår. De 4 medlemmer er alle medlemmer af andre bands. DIET er derfor lidt en blanding af Virgin Suicide, Slaughter Beach og Kissaway Trail. Stemningen bærer præg af mange års venskab og deres fælles barndomsminder. Sammen mindes de sødmen, teenagesorgerne og kæresterne.

 

Lydmor

Lør 6. maj 17:15 | VoxHall
Musik Mig Blidt har fulgt Lydmor aka Jenny Rossander tæt fra begyndelsen i 2012 og havde bl.a. fornøjelsen af at premiere det smukke nummer Orange fra debutalbummet A Pile Of Empty Tapes tilbage i 2012. Siden udkom det elektropop-sensible album Y i 2015, som yderligere cementerede det store talent. Nu Lydmor endelig klar til at præsentere sit nye materiale og et nyt visuelt univers til sin SPOT-koncert.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/204579830055703/ 

 

Farveblind

Lør 6. maj 00:00 | Scandinavian Congress Center – Left

Spiller flere gange på SPOT:

Fredag kl. 17.00 – Balticagade 10 + 16 (Fashion Session)
Fredag kl. 02.15 – Radar
Lørdag kl. 13.40 – Headquarters (præsenteres af WonderWhy & Friends)
Lørdag kl. 17.00 – The Merchant Room (Præsenteres af Uhørt Festival)
Lørdag kl. 00.00 – SCC

Musik Mig Blidt havde de to nordjyske gutter med i vores guide til danske navne, man skal holde øje med i 2017, så ligesom vi anbefalede dem til sidste års SPOT, gør vi det naturligvis igen i år.

Farveblind er en elektronisk duo fra Aalborg, bestående af Magnus Pilgaard Grønnebæk og Jens Asger Lykkeboe Mouritzen, der til liveoptrædener står for henholdsvis at dreje på knapperne og operere akustisk trommesæt. Resultatet er et hårdtslående, nærmest rave-agtigt elektronisk udtryk, der forenes med organisk, melodiøs pop-sensibilitet.

Jeg har set Farveblind flere gange live, og hver gang sparker de ganske enkelt røv! Indtil videre er beviserne deres catchy Xolo Island remix samt deres førstesingle Wasteful Talk.

Få en fornemmelse for den stemning som Farveblind skaber live via dette link til en video fra Smukfest 2016: FARVEBLIND @ SMUKFEST 2016

 

She Dives

Lør 6. maj 17:00 | Aarhus Volume
Musik Mig Blidt havde for en måned siden premiere på She Dives’ første single fra et særdeles ambitiøst kommende album med titlen Nebula, der er sat til at komme til august.

Singlen demonstrerer en dyster, sørgmodig form for pop med industrielle undertoner, som søger at transformere, forvrænge og opløse de skabeloner, den lægger sig op af – samtidig med at den gode melodi står som en solid, central grundpille og skaber harmoni i det brogede, desillusionerede landskab, som eftersigende skulle kendetegne hele albummet.

Til koncerten på SPOT har She Dives proklameret, at de spiller det kommende album i sin helhed. Gå ikke glip af det!

 

JÆRV

Lør 6. maj 20:00 | HeadQuarters
Sidste år var et vildt koncertår for JÆRV, der med suveræne optrædener på både Trailerpark, SPOT og Stella Polaris imponerede. JÆRV er inderlig synthpoesi. Til tider drømmende, langsomt og inderligt, det næste øjeblik eksplosivt, insisterende og hurtigt. Under Amanda Glindvads ubeskriveligt smukke vokal ligger der nogle superproduktioner af Mathias Pedersen Schmidt. På de nyere singler, Befri Mig og Stille Hjerte, har JÆRV allieret sig med Carsten Heller . (The Minds of 99, Nephew, Tuborweekend, VETO, LARS H.UG), og det er et samarbejde, der virkelig sætter sit aftryk i mixet. Stille Hjerte tager JÆRV i en mere voldsom og løssluppen retning, og det lyder som om, at de to befinder sig godt i det univers. Hurtigere trommer, tungere bund og rivende synthezisers klæder JÆRVs talent for melodier, så det bliver spændende at høre noget fra den nye EP live. Vi fortsætter med at følge dem på rejsen, og afhører dem lørdag om lidt i øst og vest.

 

Goss

Fre 5. maj 22:30 | Musikhuset – Rytmisk Sal
Goss er et nyt fremadstormende projekt, som har skabt en del hype på diverse udenlandske musikblogs. På Musik Mig blidts egne guldkornsliste for januar-februar var han også fortjent at finde. Produktionerne sidder lige i skabet og det gælder på alle numrene på den nyligt udgivne Healthcare EP, som nok skal finde et dedikeret publikum – også i Danmark. Hans take på pop er skævt og kan med sine bouncede beats, twistede samples, soulede vokal, pitchede synths og generelt sexethed kan bedst sammenlignes med britiske Ben Khan og Jai Paul.

 

Blondage

Lør 6. maj 23:00 | Scandinavian Congress Center
Måske blev Rangleklods for klodset, da Esben Andersen og Pernille Smith valgte at ændre stil og navn. Fra de mere rendyrkede neo-elektroniske udgivelser, er de nu blevet mere poppede, detaljeorienterede og mere legende i deres vokaler. Pernille Smith har fået mere taletid, produktionerne er mere afbrudte, nogle virkelig poppede og andre meget intense med en feel-good-go-lucky lyd. Rangleklods var absurd dygtige live, og det betyder, at Blondage er mindst lige så gode på scenen. Første udgivelse var EP’en Blondage, og det er helt tydeligt, at Esben ikke har mistet sit flair for produktionerne. Deres spritnye single, Stoned, er virkelig genial. Lyt den her, og forestil dig den så på et kæmpe anlæg.

 

Kikos

Lør 6. maj 18:00 | Musikhuset – Lille Sal
Kikos er et lovende projekt, hvor sanger og sangskriver Valdemar Have er den primære drivkraft. Bandet har en enkelt fornem EP The Kikos bag sig, der udløste prisen for “Årets talent” til Carl Prisen 2016.

Bandet spiller nyt materiale på SPOT og et enkelt nummer er ude, som tyder på, at bandet virkelig har fundet en lyd, der rammer plet! Det kandiderer simpelthen til årets bedste nummer! En brillant “rusten” klaverintro indleder, så kommer Valdemar Haves varme, sjælfulde vokal og til sidst er lydbilledet komplet med sprøde, “tørre” trommer. Hvad der imponerer ved sangen bl.a., at den besidder fine detaljer som små knirkelyde og ikke mindst Valdemars uafrystelige vokal. Det er helt klart noget tidløst over nummeret, som titlen siger.

 

AV AV AV

Lør 6. maj 23:15 | Musikhuset – Store Sal
Av for en trio. Eloq, Unkwon og Dj Er Du Dum Eller Hvad. De tre allstar-DJ’s udgav i år deres debut EP, og hvilken én af slagsen. Da de i 2016 hittede med deres take på et kalypso-festival-nummer, All Good, tænkte denne skribent, at de ville fortsætte ad den vej. Det ville de heldigvis ikke, og har med EP’en Everything Is True virkelig vist, at de formår at levere elektronik musik af tungeste kaliber. De er gået væk fra det tropiske, og har bevæget sig ned i den dunkle betonkælder, hvor subwooferen regerer. Med hidsige Moderat-inspirerede trommer og snares, elegante samples og dybfølte melodier kommer de på EP’en hele turen rundt. De går fra klassisk 120-techno til et tungt, moderne forsøg på jungle, hvilket også gør det svært at definere, hvor man egentlig skal placere dem genremæssigt. Én ting er sikkert; produktionerne er fejlfri og underboen skal advares, hvis du skruer op. Og nå ja, så er de selvfølgelig også at finde på vores guldkornslister. Favoritterne er numrene Habitat, Love Without Reason og Stakes.

 

SEKUOIA

Lør 6. maj 01:00 | Scandinavian Congress Center – Right
Tilbage i 2012 udgav Patrick Alexander Bech-Madsen Finest Ego / Series Vol 3.
Dengang var produktionerne mere hiphoppede, og det er nemt at få associationer til J Dillas’ legendariske album Donuts, et andet nærliggende bud er også Den Sorte Skole. Med udgivelsen af det legesyge album flac i 2016, er produktionerne blevet hurtigere og mindre ensformige. Det er melodisk, velproduceret og virkelig detaljeret. Det ene øjeblik er man midt i et smukt og filmisk stykke, det næste bliver man forkælet af Marc Rolands(Kentaur) smukke vokal og pludselig flyver et beat i footwork-tempo afsted. Virkelig en spændende kunstner, som ikke er bange for at inkorporere live-instrumenter, når han optræder. Det skal opleves.

 

Ecstasy In Order

Fre 5. maj 01:30 | TAPE
Der sker spændende ting i det nye, danske musikkollektiv, Vellness Plader. Anders Boserup, Franske Piger, Sjæl i Flammer. Alle stammer de fra kollektivet, som er en blanding af folk fra provinsen, der er flyttet til enten Aarhus eller København. De har det til fælles, at de alle er produktive og bruger datiden i nutidens produktioner. De udkommer jævnligt med deres Velness Mixtapes, hvor de samler deres forskellige artister under samlet fane. Alternativt men effektivt, og både deres Soundcloud og koncertkalender er rygende varme. Ecstasy In Order er en elektronisk forgrening af Velness. Deres anden EP, XI01, er lige kommet ud, og er utrolig sammenhængende og lyttervenlig udgivelse, når man tager deres label i betragtning. Der er fart på, og der trækkes tydelige tråde til tidligt Depeche Mode, Pet Shop Boys, og New Order. Nogle af produktionerne er ret gammeldags med 808’s og jazzmaster-guitar, men bliver også mere nymoderne og nærmest house-agtige, som pladen folder sig ud. De spiller en sen natkoncert på TAPE, hvor de mørke vægge og de sparsomme kvadratmeter burde danne den perfekte ramme for en dyster, basrungende omgang.

 

Rune Bagge

Lør 6. maj 04:00 | TAPE
Rune Bagge passer nok mere ind i Musik Mig Hårdt, og er en regulær techno DJ. Rune Bagge er lidt den danske Boys Noize blandet med Tale Of Us. Han blander stampende klassisk 120 med abrupte samplebidder, som virkelig skaber et mørkt og fængende univers. Koncerten ligger virkelig sent, og runder lørdagen af på TAPE. Den perfekte, afbrændte afslutning. Hold på hat og briller og lyt til et timelangt set her.

 

Kellermensch

Lør 6. maj 21:45 | Musikhuset – Store Sal
Da Kellermensch for 8 år siden debuterede med den anmelderroste ’Kellermensch’-plade, gik det stærkt. Det kulminerede på Orange Scene i 2012, og siden har der ellers været stille. Men Kældermennesket er tilbage i dagens lys. Bedre sent end aldrig er de aktuelle med den svære toer, Goliath, som med syvtommersøm slår fast, at de seks herrer er i særklasse. De er mildest talt ikke blevet overset i musikåret 2017 og er netop nu på forsiden af GAFFA, spiller alle tænkelige sommerfestivaller og høster ros for udgivelsen. Når de indtager den smukke Store Scene, bliver det med strygerensemblet Who Killed Bambi. Trædeorgel, strygere, rungende bas og Sebastian Wolfs hæse, growlende vokal. Vi rammer vi nok ikke Musik Mig Blidts kernelæser her, men der er så mange smukke melodier og hæsblæsende øjeblikke på den seneste udgivelse, at deres koncert på SPOT for alt i verden ikke må uset hen. Anmeldere plejer at være på rø… randen af glædestårer, når Kellermensch folder sig ud live, så der er lagt op til en vild aften.

 

JFDR

Fri May 5th 19:30 | Musikhuset – Rytmisk Sal
Jófríður Ákadóttir er virkelig produktiv. Du kender hende måske fra Gangly, Samaris eller Pascal Pinon, som alle er velsignet af hendes skønne, islandske vokal. Det nye album, Brazil, udkom for en måned siden, og er allerede begyndt at florere flittigt på mine forskellige spillelister. Og det er der en grund til. På pladen er der alt fra skønsang med smadrede, programmerede snares til lange ambiente stykker, hvor tankerne virkelig kan få lov at vandre. Den lidt afbrudte stemning på albummet gør, at man ikke keder sig under de meget sceniske folk-stykker, og blandingen mellem akustisk og programmeret er virkelig fed at lytte til. Noget som eksempelvis Apparat også har arbejdet meget i. Det bliver fedt at se, om hun tager live-instrumenter med i set setup. Om ikke andet, så er alene hendes sfæriske stemme en grund til at dukke op.

 

Milford

Lør 6. maj 16:00 | VoxHall
Københavner-kvartetten Milford betående af Johan Nørregaard, Mikkel Baunkilde, Jacob Ulstrup og Mads Nørregaard Michelsen udgav i 2014 et overset album med internationalt format, nemlig Smithereens. Dengang fik de en del omtale her på siden, og de blev også udvalgt til at spille til Musik Mig Blidt præsenterer, vol. 1.

Siden har der været stille omkring Milford, indtil for kun to uger siden, hvor bandets nye selvbetitlede EP udkom. Hvor Smithereens var langsom, akustisk og folket, er den nye EP mere poppet og syntetisk men holder nogle flotte omkvæd, gode melodier og samme inderlige vokal. Lidt flere sfæriske, elektroniske elementer kendetegner pladen, og de mere syntheziserbårne numre er meget á la Temples. Hvordan de blander de to udgivelsers forskelligartede lydunivers live, kan man kun gætte sig til. Én ting er sikkert, det fungerer også når de skævvrider vokalerne i en computer, bruger syntheziser og spiller hurtigere.

 

Limbo Collective-scenen

Fredag + lørdag | A-Huset på Godsbanen
Sidste år bød det Aarhusianske musikkollektiv på nogle meget interessante bands fra undergrunden, og i år er det igen tilfældet. Programmet er musikalsk set meget varieret med alt fra drømmepop til dronepunk. Der er meget lovende iblandt, især Modest, Yune, KHAN, Rainbrother, Luster, J. Bruno og Slowes! Efter programmet og playlisten herunder, går vi mere i dybden med et par udvalgte fra Limbo-scenen.

Friday
16.45: Modest
18.05: Yune
19.25: KHAN
20.45: Rainbrother
22.05: Luster
23.25: Spines
00.45: Collider

Saturday
18.05: Kogekunst
19.25: J. Bruno
20.45: Jada
22.05: Slowes
23.25: Poulmand & De Okkulte Rum
00.45: Narcosatanicos

Lyt til kollektivets officielle SPOT-playliste ud herunder:

 

Modest

Fre 5.maj 16.40-17.10| Limbo-scenen ved A-Huset på Godsbanen
Lør 6.maj 22.15-22.50| Atlas
En lokal Århus-kvartet, somudgiver deres første EP Pretty Sure It’s Honest den 12. maj. på Aarhus-pladeselskabet Sherwood Records, så der er vinyl- og hipstergaranti, når de fire gutter folder sig ud. EP’en består af fire sindssygt gennemarbejdede numre. De er mixet og masteret med markante trommer, en tydelig jazzmaster og en Morrisey-agtig vokal. Tænk Joy Division, som rent faktisk er optaget ordentligt. De har en støvet lyd, smukke melodier og har heldigvis holdt sig fra den overrepræsenterede synthesizer. Teksterne er melankolske, men på samme tid opløftende. De er gode på deres langsomme ballader, de er gode på de hurtige teenage-rockede numre med dybe andenstemmer, så spørgsmålet er, om de også er gode live. Det tror jeg, så derfor, skal du se dem. Der er rig mulighed, da de spiller flere gange under festivalen.


 

Yune

Fre 5.maj 18:05 | Limbo-scenen ved A-Huset på Godsbanen
Yune er langt fra et ubeskrevet blad her på bloggen. Vi har bl.a. interviewet dem, haft dem med i vores liste over danske navne du skal holde øje med i 2017  samt booket dem til Musik Mig Blidt præsenterer (Vol.5).  Yune har rødder i Aarhus Band og tæller medlemmer, som har afsæt i forskellige bands på den danske musikscene (Navneløs, Astronaut, The April Rainers mf.). Bandet udforsker rammerne for den moderne, alternative popmusik. Resultatet er et eftertænksomt udtryk, hvor balancen mellem det detaljerige og simple indfanges i et nuanceret og tilbagelænet popunivers med en god portion groove.I foregårs landede en livesession med et nyt nummer, som du også kan høre til Yunes SPOT-koncert.

 

KHAN

Fre 5. maj 19:25 | Limbo-scenen ved A-Huset på Godsbanen
Lør 6. maj 13:45 | Sydhavnen: Thy Music Collective og Limbo Collective Day Party
Det er sparsomt, hvad vi har hørt fra danske KHAN, men det, vi har hørt, er virkelig lovende. En lidt syret omgang avantgarde pop med fine melodier og som virkelig er nemme at lytte til. De to første singler, Tsunami og As We Wait har skabt en del undergrundshype på både Soundvenue og den britiske blog The 405, hvilket er forståeligt, taget deres skønne musikvideoer i betragtning. Det er på én måde utrolig dragende, trivielt popmusik, men har alligevel også noget kant og noget uforudseelighed, som gør det her projekt vanvittig interessant. Der er en skræmmende klar vokal blandet med elektroniske kompositioner, hvor tempoet er både pulserende og ambient på én og samme tid. Vi må vente med at se, hvordan det folder sig ud på en EP, men indtil videre er det både ambitiøst, spændende og uhåndgribeligt.

Koblingen mellem auditiv og visuel æstetik er desuden meget gennemført og gennemtænkt, som du kan se i videoerne, instrueret af Marie Boye (videoer for Lowly, Mew etc.) og Siff Pristed, herunder. Vidunderligt surrealistiske!

 

Luster

Fre 5.maj 22:05| Limbo-scenen ved A-Huset på Godsbanen
Luster har kun et enkelt nummer ude, men hvilket nummer! Det er nummer, hvor der fra starten af er skåret helt ind til benet i forhold til instrumentering, men hvor der undervejs bygges mere og mere på. Melodien er simpel, men virkelig smuk! Er du til drømmende, blide melodier skal du tjekke Luster ud!

 

Og det konkluderer vores guide. Du burde nu have et lidt bedre overblik, når du på torsdag begiver dig ud på de århusianske spillesteder. Husk, at charmen ved SPOT netop er, at man aldrig helt ved, hvad man får. Det er en showcasefestival, så man skal give sig tiden og have nysgerrigheden med sig. Det betaler sig, og lørdag aften er du forhåbentlig inspireret og forelsket i nyt musik og kunstnere, du ikke vidste fandtes.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply