Musik Mig Blidt præsenterer (vol. 4): Rasmus Brix, Diet & Hey Way

13 mar 2016 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

MMB PRÆSENTERER2

(OBS: Se hvordan du vinder billetter i en konkurrence sidst i artiklen)

Musik Mig Blidt er en musik­blog, der i høj grad arbej­der for at prom­overe ny og spæn­dende musik fra den dan­ske under­grund. Online musik er en dejlig ting (jeg driver jo trods alt en musikblog!), men koncerter i den virkelige verden manifesterer sig i krop og sind på en helt anden måde.

Derfor er jeg glad for at kunne annoncere, at Musik Mig Blidt fredag den 1. april, kl. 20.30 på Kulturstationen Vanløse for 4. sæson i træk kuraterer en koncertaften, hvor du kan stifte bekendtskab med tre af de mest lysende talen­ter lige nu fra den dan­ske undergrund! Det bliver magisk, og du er inviteret!

Billetter kan købes her. (70 kr. inkl. gebyr)

Facebookevent: https://www.facebook.com/events/1123522514326151/

Livemusik er en meget intens oplevelse, idet man fokuserer al sin opmærksomhed på musikken og de optrædende, og det giver mulighed for at forsvinde ind i musikken på en måde, som sjældent kan lade sig gøre i en travl hverdag, hvor tusind ting kæmper om ens opmærksomhed. Plus det er bare fedt at føle energien fra musikerne og dele en musikalsk oplevelse med venner eller familie.

Dette er blot nogle af årsagerne til, at jeg under Musik Mig Blidt-fanen med glæde har investeret tid og energi i at stable dette live event på benene i samarbejde med Kulturstationen Vanløse. Til jer der ikke har været der før, kan jeg oplyse, at det ligger lige ved siden af metroens endestation Vanløse ca. 10-15 minutter med metro fra Nørreport, så det er supernemt og hurtigt at komme til, hvis man bor i Kbh. Der er i øvrigt altid pisse fed lyd på spillestedet! Noget som desværre langt fra er en selvfølge til mange af de koncerter, jeg går til.

De tidligere udvalgte bands har været Jens-Ulrik Kleemeyer, Milford, Tusindfald, Sweet Tempest, Palace Winter (som lige nu bliver hypet massivt i udlandet og desuden spiller på dette års Roskilde Festival), Late BloomersFlod, Feivel og PFAU.

Denne gang præsenterer jeg: Rasmus Brix, Diet og Hey Way. 

Rasmus Brix

rasmus-brix

Singer-songwriter med aku­stisk gui­tar som domi­ne­rende instru­ment og med enkle bøl­gende akkordstrukturer. Ordene synes at komme ube­svæ­ret til ham, som om san­gene næsten bli­ver skre­vet og sun­get på samme tid, hvil­ket ska­ber en meget “fly­dende”, orga­nisk ople­velse, godt hjul­pet på vej af Ramus’ drøm­mende, blide og længsels­fulde vokal.

Ofte græn­ser hans vokal til et dovent og slæ­bende udtryk, der min­der lidt om lige­mæn­dene Ben Howard og José Gon­zález. Selv kal­der han det sove­kam­mer­mu­sik. En beskri­velse der meget godt dæk­ker over Ramus Brix’ meget intime og per­son­lige udtryk. Debutalbummet I Hope You Dance In Your Sleep udkom i marts 2015, og jeg gav den yderst pæne ord med på vejen i min oprindelige anbefaling på bloggen.

 

Hey Way

Hey Way

Søren Corneliussen og Hasse Mydtskov fra Odense, der begge har rødder i Kissaway Trail laver i denne udbryder-konstellation fin udsvævende og melodisk musik med en energi udspændt mellem det næsten stadionrock-agtigt højstemte – tydeligt inspireret fra tiden i Kissaway Trail – til følsom downtempo dreampop med klare melankolske tendenser. Varm lo-fi-æstetik blander sig fornemt med en kølig ambience og elektroniske trommer, mens sangenes melodier besidder en imponerende mindeværdighed.

Bandet har løbende smidt tracks op på deres soundcloud, som alle er endt på én af mine guldkornsplaylister. Det er ingen tilfældighed. Potentialet er enormt!

 

Diet

diet

Diet er de to barndomsvenner Hasse Mydtskov (igen fra Kissaway Trail) og Lasse Smed. Sammen laver de catchy indierock med de klassiske rockvirkemidler; guitar, trommer og bas. Man kan nærmest høre på bandets lyd, at de har kendt hinanden længe og har en fælles historie. Lydbilledet bærer præg af, at duoen har dyrket nogle af de samme musikalske helte og ved præcis hvad for en lyd de går efter.

En bagvedliggende nostalgi synes også at trænge igennem lydbilledet, og man fornemmer de to venners bittersødme ved at mindes de gode gamle dage. Ved at tilsætte halvskingre vokaler indeholdende en ligedelt desperation og længselsfuldhed, godt hjulpet på vej af et skarpe melodier, man kan nynne efter først lyt, har duoen fundet frem til originalt udtryk som alligevel føles velkendt.

 

Kon­kur­rence

Musik Mig Blidt udlod­der hele 5×2 bil­let­ter til arran­ge­men­tet! For at del­tage i kon­kur­ren­cen skal du blot finde konkurrenceopslaget i arran­ge­men­tets Facebook-begivenhed og tagge den person, du vil tage med til koncerten, hvis du vinder. Dead­line for del­ta­gelse er torsdag den 28. marts.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply