Interview – Yune

1 nov 2016 by Signe Rønsov, No Comments »

unnamed

På fredag d. 4/11 løber Musik Mig Blidt arrangementet Musik Mig Blidt Præsenterer for 5. gang af stablen på Kulturstationen i Vanløse. Denne gang er det Fugleflugten, Goodbye Liscihka og Yune, der skal berige os og publikum med labre toner.

I den forbindelse har vi snakket med de tre bands og spurgt ind til deres musikalsk univers, sangskrivningsproces og kommende materiale.

Første interview vi bringer er med Aarhusianske Yune.


 

Hvornår og hvordan startede Yune som musikalsk projekt?

Yune startede som et kollektivt sangskriverprojekt hvor vi spillede og optog hinandens gemte skitser. Ofte på bånd og med inspiration fra 70’ernes mere rå studielyd – fx repræsenteret ved Bruce Springsteen.

Hvilke musikalske inspirationskilder trækker i på? Nævn gerne både danske og udenlandske.

Bruce kan vi stadig ikke løbe fra, men i dag er vi i højere grad inspireret af en mere moderne lyd. Choir Of Young BelieversRadioheadConnan Mockasin og Kurt Vile for lige at nævne nogle fra hoften.

Hvem i bandet skriver og producerer jeres musik?

De fleste numre bliver til med udgangspunkt i en skitse, en af os tager med i øveren. Resten klarer vi i fællesskab, ligesom vi selv tracker alle spor til vores indspilninger. Vores foreløbige udgivelser er produceret af os, i samarbejde med Brian Batz (Sleep Party People).

Hvilke følelser får jer til at skabe musik? Kærlighed, vrede, hjertesorg?

Jeg tror ikke vi er særligt bevidste om hvad for nogle følelser der driver os i skabelsesprocessen. Vi forsøger at bruge den stemning der umiddelbart opstår i øvelokalet, uden at tænke for meget over hvor den kommer fra – og hvorfor.

Forklar lidt om hvordan i har opbygget jeres univers – Både i forhold til sangskrivningsproces og det færdige udtryk

Vores univers er opbygget omkring en åben og improvisatorisk proces. Alle idéer er som udgangspunkt gode idéer, og bliver vendt og drejet på så mange forskellige måder som vi kan komme i tanke om. Derfra begynder vi at skære det mere ind til benet.

I har udgivet singlen “Paranomia”. Forklar lidt om skrive og inspilningsprocessen omkring det nummer. Bliver kommende materiale i samme stil?

Paranomia blev, meget uvant for os, skabt på få timer i løbet af den samme aften. Som en eller anden kulmination af en masse uforløst energi, vi havde forsøgt at plante i andre skitser. Både musikken og teksten gav sig selv med det samme og vi indspillede den kort tid efter.

Er der nyt materiale på vej? Fortæl om jeres kommende udgivelser.

Vi udgiver en ny single, Easy Sleeper, i forbindelse med vores lille efterårsturné. Den har været længere tid undervejs end Paranomia, men resultatet er også blevet en større og mere detaljeret produktion. Vi planlægger en kort, fysisk udgivelse til foråret, efterfulgt af en masse koncerter.

 

Lyt til Paranomia her:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply