Videopremiere: She Dives’ første udspil er dyster, desillusioneret pop

2 apr 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Den danske gruppe She Dives, bestående af består af Asger Kudahl og Nils Bloch-Sørensen har rumsteret i undergrunden et stykke tid. De spillede på SPOT-festival sidste år, og på guldkornsplaylisten for november 2015 valgte at jeg inkludere et af deres demo-numre (nummeret er fjernet igen fra Soundcloud).

Nu er She Dives endelig klar med deres første officielle udspil, som udforsker en mere upoleret lyd end tidligere. Singlens kryptiske titel III youtube.com/watch?v=FH6xRh6K7-4 er taget fra bandets kommende konceptuelle debutalbum NEBULA, og demonstrerer et band, der ynder at eksperimentere med traditionelle popskabeloner. She Dives har kreeret en dyster, sørgmodig form for pop med industrielle undertoner, som søger at transformere, forvrænge og opløse de skabeloner, den lægger sig op af – samtidig med at den gode melodi står som en solid, central grundpille og skaber harmoni i det brogede, desillusionerede landskab.

 

Om hvad vi kan vente os af NEBULA, fortæller bandet:

Musikalsk er værket en lang opløsning af form: En rejse fra konkrete og håndgribelige popformer mod et abstrakt og nedbrudt lydbillede. En kunstnerisk spejling af det forfald, der er så fundamental en præmis for alt levende – være det sig naturlige organismer eller kulturelle former. III youtube.com/watch?v=FH6xRh6K7-4 er tredje nummer på det fem numre lange værk, og befinder sig dermed midt i musikkens langsomme sammenbrud.

Alle titlerne på NEBULA er – som III youtube.com/watch?v=FH6xRh6K7-4 – links til hjemmesider, hvis indhold på den ene eller anden måde taler ind i albummets konceptuelle ramme af forgængelighed og forfald. Valget af links som titler er en del af konceptet. Hjemmesider forsvinder med tiden, og dermed får titlerne en udløbsdato: En slags indbygget forældelsesfrist, der reflekterer markedets logik.

Musik Mig Blidt glæder sig til at dykke ned i dette værk af desillusioneret, mørk pop!

NEBULA udkommer til august på vinyl i Danmark gennem Resonans Recordings og på kassettebånd i USA gennem Peconic Records. Værket er udarbejdet i samarbejde med komponist William Kudahl, musiker og filmkomponist Christian Rhode Lindinger (Treefight for Sunlight) og Mads Brauer (Efterklang, Liima).

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply