Lydmor – Orange (eksklusivt på Musik Mig Blidt)

28 apr 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Lydmor er klar med sit debut album A Pile Of Empty Tapes d. 7. Maj, og i den forbindelse har jeg eksklusivt fået lov at dele tracket Orange med jer inden udgivelsen.

Lydmor er mest kendt for sine elektronisk funderede kompositioner, så det er lidt overraskende at Orange mestendels er akustisk, med klaver og Jennys vokal som de dominerende virkemidler. Nummeret er i stil med den akustiske udgave af Lamppost Light, som jeg tidligere har omtalt i begejstrede vendinger og tilskrev mere intimitet end den elektriske original udgave, netop i kraft af sin akustiske skæren ind til benet.

Orange starter ud et lydtæppe af en silende men blid regn der trommer mod tag, jord og klirrende genstande, som sad man indenfor i et telt i, med opvasken fra gårsdagens middag stående ude foran teltet. Meget sensommerhyggeligt. Klaveret introducerer herefter en rytmisk valset melodi som Jennys vokal snart stemmer i på legende og lystig vis. Et elektrisk orgel slutter sig til i den sidste tredje del i nærmest Yann Tiersen’sk forstand (Amélie). Til lyden af den samme regn, som har ligget i baggrunden hele tiden, ebber den sidste klavertone ud.

Lydmor – Orange

Lydmor – Orange

Teksten er let skizofren, især koblet med den lystige grundtonalitet. Der indledes f.eks. med noget i retning af:

“I would think a bit
I would feel a bit
out of sorts today
I would have to be
oran­ged colored-ly
blus­hing to make way
Not­hing is wrong
I’m just sin­ging the same old song
again and again
But I don’t mind
if it’s good that I force all my fri­ends
to join and sing”

Der er altså plads til fortolkning i kraft af de mange modsætninger og tomme pladser.

Alt i alt er Orange et herligt charmerende og tvetydigt nummer, der med få midler imponerer mig. Der er sket det, at jeg har fået nummeret på hjernen, og for en gangs skyld er det dejligt!

Lydmor holder releasefest for A Pile Of Empty Tapes lørdag den 5. maj på Café Paradis i Århus .

 

Lyd­mor | Facebook

Lyd­mor | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply