Musik Mig Blidt aften i Vanløse

14 okt 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

mmb præsenterer4

Musik Mig Blidt er en musikblog, der i høj grad arbejder for at promovere ny og spændende musik fra den danske undergrund. Den 14. november rykker MMB for første gang dette online-arbejde ud i den fysiske verden! Musik Mig Blidt har nemlig fået æren af at kuratere en koncertaften på Kulturstationen Vanløse den 14. november fra kl. 20.30. En aften jeg er sikker på bliver helt magisk, og hvor du er inviteret!

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/372202429597514/?fref=ts 

Magien bliver leveret af tre danske upcoming kunstnere, håndplukket særligt til denne aften af Musik Mig Blidt; Tusindfald, Jens-Ulrik Kleemeyer og Mílford, som du kan lære nærmere at kende i det følgende.


 

Tusindfald

tusindfald500

Tusindfald udgav deres debut-EP Kys I efteråret 2013 på det britiske pladeselskab Indelabel. Udtrykket befinder sig et lunt sted mellem dragende drømmepop og shoegaze.

Bandet blev dannet omkring den danske producer, sangskriver, lyddesigner og studerende hos Sonic College i Haderslev, Jesper Lundager. Derudover består bandet af Astrid Lund Østrup på vokal, Mikkel Peder Fabricius på bas og Sofie Johanne Birch på backingvokal. Udtrykket befinder sig et lunt sted mellem særdeles dragende drømmepop og shoegaze.

Favoritten er nok den himmelstræbende Solstrejf hvis enkle lyrik, jeg kun kan tilslutte mig: “Solstrejf/ hvor er du nu/ jeg savner dig”.

Tusindfald – Solstrejf

 

Eskapisme spiller en stor rolle i Tusindfalds musik. Det er musik, hvor du kan drømme dig langt væk fra stress og jag. Den lidt langsommere og mere atmosfæriske Kys burde få dig til at føle dig tæt på vægtløs og hvis du lukker øjnene, er det næsten som om du driver afsted på en blød bomuldssky.

Tusindfald – Kys

 

Det samme gør sig gældende på den instrumentale Under Overfladen.

Tusindfald – Under Overfladen

Kys har i øvrigt fået en passende drømmende video, som er filmet og instrueret af bandet selv.

 

Ep’en kan oså streames på Spotify eller WiMP:

  

 

Jens-Ulrik Kleemeyer

Jens-Ulrik Kleemeyer
Jens-Ulrik Kleemeyer er udover at være medlem af bandet Green Lives også en lovende singer-songwriter, der med udgangspunkt i enten klaveret eller guitaren skriver rørende og vedkommende sange. Udtrykket varierer fra det enkle og intime til det mere grandiose med store sfæriske lydflader. Kleemeyers røst besidder en dybde og troværdighed, der bevirker at man virkelig spidser ører og lader hvert et ord i de fine tekster bundfælde sig.

Som singer-song writer har Jens Ulrik udgivet EP og en enkelt single. Singlen er den fine Water Song, der har fået en flot video af Cecile Smetana Baudier.

 

EP’en kan du streame her via enten Soundcloud eller Spotify:

 

 

Jens-Ulrik Kleemeyers crowdfundede fuldlængde album er lige på trapperne og får den ligefremme titel SHITFACED. Album-teaseren nedenfor, hvor Jens-Urik opfører sangen Sicily Rising, var faktisk udslagsgivende for, at jeg besluttede mig for at prøve at få fingrene i Jens-Ulrik Kleemeyer til koncert-aftenen den 14. november i Vanløse. Jeg finder nemlig både tekst og melodi sindssygt rørende og hjerteskærende! Sangens kraft går klart igennem videoens skrabede lyd- og billedkvalitet.

 

Mílford

Milford

Mílford er en kvartet fra København betående af Johan Nørregaard, Mikkel Baunkilde, Jacob Ulstrup og Mads Nørregaard Michelsen.

Debutalbummet Smit­he­re­ens blev dels indspillet i det gamle DDR Radiohus i Berlin og dels i bandmedlemmernes lejligheder samt i en koldkrigsbunker i København. Det udkom i juni og er et på alle måder flot debutalbum. Albummets 11 skæringer kan karakteriseres som drømmende indie med både elektroniske og folkede elementer. Melodierne er smukke og udtrykket varieret og afspejler integritet og stor bevidsthed om egne virkemidler. Af og til, som på åbningsnummeret Making Sense og Skin & Bones, lyder Mílford lidt som kollegaerne i Kissaway Trail, når det kommer til vokalbrug og melodiøs storladenhed (med fælles råb). Mílford er dog alligevel helt deres egne og fortjener meget mere opmærksomhed end de hidtil har fået!

 


 

Hele herligheden koster dig kun 60 kr. –  billigt for tre magiske koncerter!

Tid & Sted: Kulturstationen Vanløse, den 14. november fra kl. 20.30.

Køb billet her.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/372202429597514/?fref=ts 

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply