Vind billetter til Plugout Festival 2013

5 jun 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Liggende-guy-web

Plugout Festival er en elektronisk musikfestival, der foregår på noget så eksotisk som renæssanceslottet Engelsholm nær Vejle over tre dage, fra den 7.-9. juni.

Den er fuld af gode navne fra den danske elektroniske scene, både de mere etablerede kunstnere og nyere navne, der er så undergrund, at jeg faktisk ikke har kunnet opstøve noget info eller musik fra dem på det store Internet.

Jeg er personligt vild med naturlige lyde i elektronisk musik, og det er præcist, hvad der kendtegner de kunstnere, jeg vil anbefale som must-sees på Plugout Festival.

lotte rose

Nanome, som fornylig var i fokus på Musik Mig Blidt var én af headlinerne, som desværre har måttet melde afbud. Heldigvis har Plugout fundet en fin erstatning i form af Lotte Rose. Lotte Rose, sampler naturens lyde, smider dem ind i computeren og tilføjer elektroniske elementer og sin vokal.

Her er mit yndligsummer fra EP’en Tentacular.

Lotte Rose – Mind The Time

Og hendes, efter min mening, bedste remix:

For The Trees – Hannah Schneider (Lotte Rose – ControlYourTroll RMX)

 

sekuoia

Derudover er der to gamle Musik Mig Blidt-kendinge på plakaten i form af Sekuoia og Rumpistol. Sekuoia spiller på dette års Roskilde Festival (på tide!) og har en dyb, chillet og organisk lyd, som primært består af guitarmelodier, dybe basgange, sprøde beats, samplede dryplyde og Patrick Alexander Bech Madsens egen sfærisk vokal pakket ind i atmosfære og rumklang. Resultatet er fortryllende.

Her er nogle originale eksempler:

Sekuoia – Disappear

Sekuoia – Nothing

Sekuoia – Evenings

 

Og nogle virkeligt flotte remixes:

Sigur Ros – Untitled #2 (Sekuoia Remix) (Right click to download)

Untitled-2-Sekuoia-remix

When Saints Go Machine – Kelly (Sekuoia Remix) (Right click to download)

10 When Saints Go Machine – Kelly (Sekuoia Remix)

Mims – This Is Why I’m Hot (Sekuoia Clean Lol Remix) (Right Click to Download)

03 Mims – This Is Why I’m Hot (Sekuoia’s clean lol Remix)

 

rumpistol2423

Internationalt anerkendte Rumpistol (Jens B. Chri­sti­an­sen), som nu har været udøvende musikere i ca. 10 år har de senere år inddraget og samarbejdet med vokalister. Dette har gjort hans kobling mellem boblende elektronisk musik og post-dubstep mere organisk og tilgængeligt. 2011’s Talk To You EP var en lille geni­streg, hvor musikken for første gang – og meget overbevisende brugte forskellige vokaler.

I 2012 udkom LP’en Floating, hvor Rumpistol samarbejde med san­ge­ren Tobias Buch-Andersen aka Red Baron (The Late Great Fitzcarraldos), hvis vokal bliver manipuleret med, så den svinger mellem mand­lige og kvin­de­lige klangfarver, inspireret af ældre ame­ri­kansk popkul­tur bl.a. Grace Jones og Lio­nel Richie.

Seneste samarbejde er med John Lamonica, som Rumpistol har en udgivelse på vej med. Her er første lovende smagsprøve.

Rumpistol & John LaMonica – It’s Everywhere

 

Vi spoler tiden tilbage til LP’en Floating fra 2012:

 

EP’en Talk To You fra 2011:

 

 

Bwoy De Bhajan

Plugout har desuden noget af et es i ærmet, nemlig Bwoy De Bhajan som for få dage siden var blandt de sidste tilføjelser til Roskilde Festivals program. Bwoy De Bhajan er 18-årige Søren Thygesen, et spændende dansk talent, hvis musik lyder ligeså ekstotisk som kunstnernavnet antyder.

Vi snakker om et intelligent, abstrakt og futuristisk miks af især glitch og hip-hop med en dosis orientalsk mystik og regnskovsinspireret lyddesign.

Inspirationskilderne er Amon Tobin, Flying Lotus, Eskmo, Ravi Shankar og især Dave Tipper (Tipper). Tipper har jeg selv længe været stor fan af! Hans ekstremt kreative, komplekse og ikke mindst legesyge lyddesigns bombarderer ens sanser fra alle sider og resulterer i, hvad jeg vil betegne som multiorgasmer i ørerne. Det er derfor ikke en lille kompliment, når jeg postulerer, at Bwoy De Bhajans lydunivers i stor udstrækning evner at gøre det samme.

En spritny EP med titlen 2032 landede for ca. 14 dage siden, og den udstiller netop et ekstremt stemningsmættet lydbillede med mange lag og et virvar af detaljer.

Her vil jeg fremhæve nummeret Global Aztec Civilization.

Bwoy De Bhajan – Global Aztec Civilization

Stream hele EP’en, der i øvrigt kan downloades efter “name your price”-konceptet via Bandcamp.

 

Bwoy De Bhajan holder desuden releaseparty for EP’en på KB18 den 13. juni (gratis adgang), hvis du er forhindret i at fange ham på på Plugout Festivalen: https://www.facebook.com/events/377615165691833/

Tjek flere tracks fra Bwoy De Bhajan, herunder flere bidrag til kunstnerkollektivet Birdview Crews månedlige kompilation, plus remixes (bl.a. af føromtalte Tipper).

———————————

Konkurrence

Jeg har fået lov af folkene bag festivalen at udlodde 1X2 billetter. Det eneste du skal gøre for at deltage i konkurrencen er at sende mig dit fulde navn på email til mail@musikmigblidt.dk. Vinderen trækkes allerede i morgen aften, d. 6. juni kl. 22!

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply