Sommer.Chillout.Aarhus 2013

14 aug 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

sommer chillout aarhus

Bor du i Aarhus eller omegn? Kan du lide at slappe af med vennerne til lækker musik i smukke omgivelser? Så er Sommer.Chillout.Aarhus sikkert noget for dig!

Festivalen finder sted lørdag den 17. august i Rådhusparken og har et interessant lineup af kunstnere der forstår at skabe den rette chillout stemning. De fleste af dem er upcoming kunstnere, som du sikkert kommer til at høre meget mere til. I dette indlæg kan du læse lidt om og høre musik fra de forskellige kunstnere, jeg ville fange til festivalen, hvis jeg ellers boede i Aarhus. Her er plakaten:

sca2013_poster_web

 

Og en lille videoteaser:

 

Tue Track

De fleste kender nok navnet Tue Track (Anders Brixen Kristiansen, mest kendt for at være medlem af Malk de Koijn og senest Pony Blod. Han har dog også udgivet musik under sit eget navn. Lur mig om han ikke vil fyre op for nogle sexede, groovede skæringer indenfor hip-hop og soulgenren.

F.eks. noget i retning af det her mix fra 2010, som han gav den passende og sigende titel ESCAPE TO PARADISE AND LIVE LIKE A LOVER.

Tue Track – ESCAPE TO PARADISE AND LIVE LIKE A LOVER (Mix)

 

 

Dream Koala

Franske Dream Koala er efter festivalens eget udsagn hovednavnet på Sommer.Chillout.Aarhus. Han står for drømmende, glitrende produktioner med masser af bund på bassen. Det seneste nummer Odyssey er et lille mesterværk, der minder lidt om en elektronisk udgave af The xx.

Dream Koala – Odyssey

De andre numre jeg har lyttet til på hans soundcloud profil er mere anonyme men ligeså drømmende i udtrykket:

Dream Koala – Hipster Girl

XXYYXX – About you (Dream Koala Remix)

Tjek også et mix han har lavet for Brain Magazine, hvor han mixer egne numre og remixes med andre kunstnere i samme boldgade som f.eks. How to Dress Well og Andrea:

Dream Koala – Mix For Brain Magazine

 

Sekuoia

Hvis du har fulgt med på bloggen i årenes løb er du sandsynligvis støt på kunstneren Sekuoia før. Faktisk er dette det 7. indlæg, hvor han bliver omtalt her på bloggen.

Sekuoia spiller på dette års Roskilde Festival (på tide!) og har en dyb, chillet og organisk lyd, som primært består af guitarmelodier, dybe basgange, sprøde beats, samplede dryplyde og Patrick Alexander Bech Madsens egen sfærisk vokal pakket ind i atmosfære og rumklang. Resultatet er fortryllende.

Her er nogle originale eksempler:

Sekuoia – Disappear

Sekuoia – Nothing

Sekuoia – Evenings

 

Og nogle virkeligt flotte remixes:

Sigur Ros – Untitled #2 (Sekuoia Remix) (Right click to download)

Untitled-2-Sekuoia-remix

When Saints Go Machine – Kelly (Sekuoia Remix) (Right click to download)

10 When Saints Go Machine – Kelly (Sekuoia Remix)

Mims – This Is Why I’m Hot (Sekuoia Clean Lol Remix) (Right Click to Download)

03 Mims – This Is Why I’m Hot (Sekuoia’s clean lol Remix)

 

Vivl

Rasmus Yde er fra Danmark og bevæger sig i samme territorium som Sekuioa og Dream Koala med drømmende electronica og sælsom, følsom vokal.

Vivl – Selene

Vivl – Willows

Vivl – Bees And Drones

 

Unkwon

Unkwon har jeg længe haft et godt øje til. I virkeligheden er Unkwon Anders Dixen aka DixOne, som også har været en del af den københavnske nattescene i længere tid, hvor han som dj har sat fut i danseskoene og røvrysteriet med effektiv basorienteret musik indenfor eksotiske genrer som cum­bia, dan­ce­hall, trap, moom­bah­ton, dub­step, electro­nica og hip-hop. Senest sammen med de to ligesindede kunstnere Eloq og Julius Sylvest under navnet Yo Felles (læs om Yo Felles i et tidligere indlæg her).

Under navnet DixOne udgav Anders Dixen i 2011 den mesterlige EP Belligerent i samarbejde med blu­es­san­ge­ren Clau­dius Pratt aka. Reve­rend Shine. Hvis du ikke kender den, er du gået glip af noget. Lyt til Ep’en i dette tidligere indlæg: http://www.musikmigblidt.dk/reverend-shine-vs-dixone-belligerent.html

Som Unkwon har han imponeret mig både med sine remixes og originale produktioners undervandsagtige, dybe og ofte sexede kvalitet.

Jeg har tidligere haft ham i fokus på bloggen i en chillout playliste tilbage i februar, hvor han figurerede med sit eminente, langsomme remix af Brandy & Monicas The Boy Is Mine.

Brandy & Monica The Boy Is Mine (Unkwon  Remix)

I samme boldgade er remixet af Toni Braxtons You’re Makin’ Me High.

Toni Braxton – You’re Makin’ Me High (Unkwon Remix)

Tjek også hans mere ubekymrede og sommervenlige remix af Fastpoholmens Över, der figurerede på min store sommerplayliste.

Fastpoholmen – Över (Unkwon Remix)

Nogle af de seneste remixes er regulære mesterværker, der i den grad kan stå på egne ben i forhold til originalen. Her snakker jeg især om remixet af CTM’s Elsa Palma og Rough Days For Diamond Trade’s Somehow.

CTM – Elsa Palma (Unkwon Remix)

Rough Days For Diamond Trade – Somehow (Unkwon Remix)

Som sagt er Unkwons originale materiale også holdbart. Fractures EP’en fra i år, der kan downloades gratis, bevæger sig inden for eletronica/chillwave genren. EP’en bliver bare bedre og bedre som den skrider frem.

Unkwon – Fractures EP

 

Rita Blue

Den københavnsk baserede DJ er virkelig god til at sammensætte eklektiske mixes, der er perfekte til melankolske søndage. Her er et par eksempler.

Rita Blue – Mondays Lovepony (Mix)

Rita Blue – Autumn is like coming home (Mix)

 

Facebook event link: https://www.facebook.com/events/607388069272741/?fref=ts

Efterfest: https://www.facebook.com/events/541149045934734/

Sommer.Chillout.Aarhus page: https://www.facebook.com/sommer.chillout.aarhus

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply