Goodie Bag # 15: Chill

3 feb 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Goldroom

Det er på tide, at kickstarte Goodiebag-serien her på MMB igen. Denne gang i chill-out-mode!

Over de sidste par måneder har jeg samlet alle de lækre chillede sange, jeg er faldet over i min søgen efter nye musikalske guldkorn på det store Internet. De fleste er nyere opdagelser, men der er også et par gamle perler, der hos mig har fået klassikerstatus (Evenings’ Babe og Seven Saturdays’ Au Revoir). Mange af kunstnerne er små stjernefrø, der er på vej frem og som i sandsynligvis vil høre mere til her på bloggen på et eller andet tidspunkt.

De fleste af numrene er elektroniske downbeatperler. Nogle af numene er loungede men er væsentligt mere melodiske, end hvad det er min erfaring, at lounge mestendels er. Et andet fællestræk er en udtalt luftighed – jeg er gået efter følelelsen af, at drive rundt på en stor, blød bomuldsky med en strålende udsigt over langstrakte, frodige marker med græs og korn, der vejrer blidt frem og tilbage i den sagte vind. Hen imod slutningen af kompilationen trækkes tempoet mere og mere ud af sangene og de sidste sange er helt uden beats og er mere nyklassiske og ambiente i deres udtryk. En mulig favorit, selvom jeg har svært ved at vælge, er Goldrooms ekstremt drømmende og nostalgiske Fifteen (Feat. Chela).

 

Her er kunstnerne på én lang perlerække med nationalitet i parentes og med links til soundcloud profiler, hvis du skulle få lyst til at gå på yderligere opdagelse. Læg mærke til, at der også er tre danske kunstnere med (Furns, Holtoug og Unkwon).

Gems (US), Furns (DK), Yus (US), Holtoug (DK), Goldroom (US), Michum (DE), Catching Flies (UK), Pair Of Arrows (US), Conner Youngblood (US), Rit (FR), Unkwon (DK), Iberia (DE), Carlos Molina (US), Loft Apartment (FI), Mt. Wolf (UK), Seven Saturdays (US), Austronauts, etc. (US), Evenings (US), Esmerine (CA), Jon Hopkins (UK)

I alt knap en time  og 45 minutter, hvor du kan sætte alt på standby. Jeg håber, du kan lide det!

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply