Singlepremiere: Eucrid Elms – Digital Funeral

1 aug 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Eucrid Elms er pseudonymet for den københavnske sangskriver Esben Hansen, som har en særlig plads i Musik Mig Blidt-land. Han var en af de kunstnere vi udvalgte til “Musik Mig Blidt præsenterer” i vinter og han var også blandt de danske navne, vi mener, man bør holde øje med i 2017.

Derfor er det en glæde, at kunne løfte sløret for de første toner fra Eucrid Elms kommende debutalbum Digital Funeral, der udkommer til efteråret.

Titelsangen Digital Funeral er en vemodig, smuk og soulet komposition, hvor Esben Hansens sjælfulde vokal virkelig vises frem, og hvor klaveret og saxofonen er de dominerende instrumentale virkemidler.

Videoen til titelsangen slår tonen an og præsenterer albummets tema – vi ser klip fra en mørk menneskeforladt stue, der er intet andet end skærme, der viser flimmer. Ind i mellem ser vi klip fra naturen, et hektisk kamera – måske en person der flygter fra noget? I slutningen ser vi billeder af undergangen, før vi vender tilbage til den menneskeforladte stue.

Om debutalbummet, der som nævnt udkommer i efteråret, fortæller Esben, at det er et science- fiction-konceptalbum om netop undergang, både den lille, der rammer det enkelte menneske i form af sorg og død, og den store – selve menneskehedens endeligt. Han fortsætter:

“Både den lille og den store undergang – eller katastrofe – er et tema, der er evigt relevant i kulturen, men særligt i disse tider med politisk og ideologisk ustabilitet, en klimakatastrofe som verdenssamfundet trækker på skuldrene af og en digital virkelighed der i lyntempo ændrer menneskehedens levevilkår. Digital Funeral er ikke en formanende opsang til politikerne men et forsøg på at undersøge undergangen fra fortiden, nutiden og fremtiden – hvordan ser den ud, og hvor bevæger menneskeheden sig hen?”

Som det delvist fremgår af singlen, har Esben i sangskrivningen skiftet guitaren og singer song-writer lyden fra tidligere udgivelser ud med især synths, beats og vokalharmonier for på den måde at tilpasse lyduniverset til dette nye dystre tekstunivers. Det bliver spændende at høre, hvordan denne vision har udmøntet sig på det færdige album!

På Digital Funeral medvirker desuden andre dygtige musikere, bl.a. trommeslager Anders Bach (Bisse, Silvester, Ice Cream Cathedral), sangerinde Anja Lahrmann (Excelsior, Ice Cream Cathedral) og guitarist Michael Bjerre (Mai Miyako).

Albummet udgives på det nyopstartede københavnske pladeselskab SKYGGEN.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply