Nyt fra Wangel

10 dec 2013 by Søren Lund Korsgaard, 1 Comment »

wangel22

Wangel, som jeg har skrevet om tidligere i dette indlæg, er ude med nyt materiale! Duoen bestående af Peter Wangel og Kas­per Ejler­skov har lagt fire ny eminente sange op på deres soundcloud. De nu i alt seks tilgængelige sange demonstrerer et bundsolidt talent, der sagtens kunne vinde et publikum uden for Danmarks grænser. Med referencer til Bon Iver, When Saints Go Machine og Jeff Buckley fanger de nemlig en lyd, som nemt kan vinde mange hjerter.

Peter Wan­gel brillere igen på de nye sange med ubesværet vekslen mellem dyb, man­dig og halvhæs vokal samt femi­nin fal­set. Af og til bruges der vocoder eller autotune til at manipulere med vokalen (kan en musiker hjælpe med at skelne her?), men det tager aldrig overhånd og bliver, ligesom det er tilfældet med James Blake, brugt på en kunstnerisk interessant måde og ikke til at dække over en svag vokal.

Duoen sprudler generelt af gode ideer, gode melodier og interessante produktioner med masser af velvalgte elektroniske elementer. De glitrende guitarer og de mange lag af bløde svævende synths bør også fremhæves. Lydbilledet er let og luftigt i en sådan grad, at man næsten får lyst til at indånde lyden. Det er utrolig lækkert at lytte til.

Små detaljer som det glidende temposkift i Who’s Out vidner om musikalsk overskud. Og så er den intense synth- og vocoderladet finale meget vellykket.

Wangel – Who’s Out

Lithium er den mest poppede af de nye sange:

Wangel – Lithium

Spinning Head er i skrivende stund min favorit. Tempoet er skruet ned, vokalen er både trukket lidt tilbage, ligger i flere lag og bliver samplet. Lig dertil simpel percussion med håndklap, boblende og b

Wangel – Spinning Head

Lockdown er skåret helt ind benet rent instrumentalt og virker næsten som en intermezzo. Ingredienserne er enkel blid synth i baggrunden og en vekslen mellem lys, skrøbelig falset og dyb, hæs vokal.

Wangel – Lockdown 

De to resterende numre har jeg tidligere dækket i det føromtalte tidligere indlæg. Mysterious har i mellemtiden skiftet navn til Time to Eat, og Signs har fået en ny produktion, hvor bl.a. percussionen har en mere tilbagetrukket rolle i lydbilledet og i sidste halvdel er ændret.

Wangel – Time To Eat

Wangel – Signs

 

Jeg har et spørgsmål til de herrer, Kas­per Ejler­skov Leon­hardt og Peter Wan­gel: Hvornår bliver herlighederne udgivet? :)

 

Wangel | Soundcloud
Wangel | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

One Comment

  1. Oskar siger:

    Fantastisk! Please udgiv det på den ene eller anden måde!

Leave a Reply