Lynkonkurrence: Vind billetter til Samaris + Blaue Blume på Rust

13 feb 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

samaris-e1374939254966

I samarbejde med spillestedet Rust udlodder Musik Mig Blidt 1×2 billetter til koncerten med islandske Samaris og danske Blaume Blume i morgen aften, den 14/2. For at deltage skal du svare på sende en mail til mail@musikmigblidt.dk og svare mig på, hvor mange medlemmer Samaris tæller. Skriv “Samaris + Blaue Blume på Rust” i emnefeltet. Deadline er i morgen den 14/2, kl. 12 og vinderen får umiddelbart derefter besked.

Facebook-event-siden til denne fornemme dobbeltkoncert finder du på: https://www.facebook.com/events/726135380738994/

Det er lidt af et scoop af Rust at have samlet to så spændende bands på samme aften!

Her kan du blive lidt klogere på de to kunstnere:

 

Samaris

samaris

Samaris er som sagt fra Island og udgøres af Áslaug Rún Magnúsdóttir på klarinet, Þórður Kári Steinþórsson på elektronikken og Jófríður Ákadóttir på vokal. Jófríður Ákadóttir spiller også i dreamfolk bandet Pascal Pinon med sin tvillingesøster (se indlæg her).

Samaris blev dannet i 2011 og allerede samme år vandt de den årlige islandske musikkonkurrence Músíktilraunir, der tidligere er blevet vundet af det succesfulde indiepop band Of Monsters And Men. Senere samme år vandt de den prestigefyldte islandske musikpris Kraumur Award, der hvert år uddeles af et erfarent panel til de 6 bedste islandske album.

I 2011 og 2012 spillede Samaris på den store årlige Iceland Airwaves festival i Reykjavik, sammen med blandt andre Björk og Sigur Rós, hvor de opnåede stor international opmærksomhed (de spiller der igen i år). Sidste år landede så deres debutalbum Samaris, som generelt har fået gode anmeldelser. Favoritten herfra er nok Góða tungl, hvor den vibrerende, lavfrekvente bund fungerer virkelig godt i det ellers klare lydbillede.

Samaris – Góða tungl

 

Som nummeret demonstrerer, har Samaris en varm elektronisk lyd, hvis varme forstærkes af den karakteristiske brug af klarinet. Til gengæld kan Jófríður Ákadóttirs vokal være både kølig, melankolsk og hjemsøgende. Selvom lyden har et moderne snit, så kan man ikke sige det samme om teksterne, som bandet har hentet fra islandske sagaer fra det 19. århundrede.

Samaris’ andet fuldlængdealbum Silkidrangar er annonceret til at udkomme den 6. maj via pladeselskabe One Little Indian.

Første sang fra dette album kan man få en forsmag på allerede. Nummeret Hafið får du her i en liveversion, som virkelig har lækre luftige og dragende dimensioner. Jeg elsker den måde Jófríður Ákadóttir synger på i dette nummer! Jeg fatter ikke en lyd, men ligesom med landsmændene Sigur Rós gør det ikke noget, fordi der ligger noget meningsbærende i selve klangen, stemningen og melodien. Desuden er det islandske sprog smukt i sig selv, især i kraft af Jófríður Ákadóttirs tydelige måde at udtale ordene på.

Samaris – Hafið (Livesession for The Line of Best Fit)

 

 

Blaue Blume

blaue blume342

Blaue Blume er et firemandsband med Robert Jensen Buhl på guitar, Jonas Smith på vokals og guitar, Peter Bøgvad på bas og Søren Jensen Buhl på trommer.

Bandet fik hurtigt vind i sejlene, da deres første single røg online og er blevet omtalt på mange store internationale musiksites og blogs. For få dage siden kulminerede det i ikke mindre end en booking på Roskilde Festival 2014(!) som en del af festivalens “Rising Acts” – en række udvalgte lovende nordiske upcoming kunstnere, som spiller i opvarmningsdagene.

Også her på bloggen har Blaume Blume fået positiv opmærksomhed (link). Især forsanger Jonas Smiths vokal er et trækplaster af de helt store, som jeg tidligere har kastet disse ord efter:

“Jonas Smiths vokal min­der om When Saints Go Machines Niko­laj Manuel Von­silds vokal i spænd­vidde og dra­ma­ti­ske frem­fø­relse, græn­sende til det tea­tral­ske. Den er intet min­dre end virtuos! Der er så mange vibre­rende nuan­cer i hans stemme, at den er et stu­die værd i sig selv. Ubesværet veks­ler han mel­lem fal­set og baryton.”

Blaue Blume – On New Years Eve

Da andensinglen Helen dukkede op skrev jeg begejstret: “Blaue Blume har vir­ke­lig sans for gode melo­dier og spæn­dende kom­po­si­tio­ner, så meget står nu i den grad klart.”

Blaue Blume – Helen

Seneste single Jealousy er knap så imponerende efter min vurdering, men der er ingen tvivl om, at bandet har fat i noget interessant og har en forsanger, der kan bære dem langt.

Blaue Blume – Jealousy

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply