Blaue Blume

6 apr 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

blaue blume

Foto: Daniel Schriver

Hvor kom de her danske drenge, der kalder sig Blaue Blume lige fra? Ud af det blå har et enkelt nummer, On New Years Eve, ramt nettet. Og det har ramt det hårdt! Flere store udenlandske blogs og radiostationer har på kort tid taget nummeret til sig, og det fortsætter med sprede sig som en steppebrand.

Og det er ikke så mærkeligt, for det er et ret imponerende første nummer, som Blaue Blume har kreeret. At dømme herefter bevæger bandet sig indenfor intelligent, avantgardistisk pop i samme boldgade som landsmændene When Saints Go Machine. Ikke mindst når det kommer til de to bands’ forsangere. Blaue Blumes forsanger Jonas Smiths vokal minder om When Saints Go Machines Nikolaj Manuel Vonsilds vokal i spændvidde og dramatiske fremførelse, grænsende til det teatralske. Den er intet mindre end virtuos! Der er så mange vibrerende nuancer i hans stemme, at den er et studie værd i sig selv. Ubesværet veksler han mellem falset og baryton. Læg f.eks. mærke til sangens allersidste tone, som effektivt demonstrerer Jonas Smiths flotte baryton.

 

Sangen er nærmest todelt og viser to forskellige drømmende udtryk. Første halvdel er tilbagelænet chillet med sitrende guitarstrøg, håndplukket guitar og simpelt slagtøj i baggrunden. I anden halvdel skyller en rumklingende guitar ind over en for derefter i tæt samarbejde med Jonas Smiths vokal at sætte kurs direkte mod højere luftlag.

Virkelig interessant og medrivende første udspil fra Blaue Blume, som vi sikkert kommer til at høre meget mere til.

Blaue Blume | Soundcloud
Blaue Blume | Facebook
Blaue Blume | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply