Pascal Pinon

30 jan 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

pascal pinon

Pascal Pinon er de to islandske tvillingepiger Jófrídur og Ásthildur, der sammen skaber musik. Deres seneste album Twosomeness, der er duoens andet album, udkom for nogle uger siden på det gode pladeselskab Morr Music (Lali Puna, Múm, Radical Face, m.fl.) og indfrier for alvor det potentiale, man tydeligt kunne spore på den foregående plade S/T.

Twosomeness emmer af intimitet, hygge og sødme. Det er lige før, at den kunne have været inspirationskilde til denne blogs navn, for det her lyder virkelig blidt. Nogle vil sikkert synes, det er en tand for pussenusset, men personligt er jeg helt pjattet med pigernes gode melodier og hviskende men varme vokalharmonier tilsat singer-songwriter guitar og skramlende, barnligt lydende electronica, der er på kanten til at lyde som en gammel spilledåse visse steder. I mine ører lyder det ekstremt charmerende og nærværende.

Det er musik, der passer perfekt til, når man lige har været ude i kulden og nu er hjemme og ved at få varmen igen. Pascal Pinon lyder af nænsom optøning, af småkager, en kop urtete og et vamset tæppe over sig. Eller sæt det på dagen derpå til en brunch, hvor i har gjort ekstra meget ud af det og virkelig vil forkæle jer selv.

Det er svært at fremhæve nogen numre frem for nogen andre, for stort set alle numre ligger mit hjerte nært, så jeg har simpelthen bare valgt at indlejre de numre, jeg kunne finde på soundcloud:

Beklager, jeg ikke kunne begrænse mig, men det er svært, når man er så begejstret. Pladen skal alligevel helst høres i sin helhed, for at den langsomt og nænsomt kan gøre sin varmende effekt, så det kan du passende gøre ved at streame den via Spotify her nedenfor:

Tallet “2” synes i øvrigt at gå igen som et nøgletal for Pascal Pinon. De to piger er for det første tvillinger, oprindeligt var Pasqual Pinon en berømt to-hovedet mexicaner, der levede for ca. 100 år siden og nu selve albumtitlen Twosomeness. Måske er det ikke tilfældigt, at Pascal Pinons musik lyder som det modsatte af at være alene.

 

Pascal Pinon | Facebook
Pascal Pinon | Homepage

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply