Flod – Kurs (EP)

27 okt 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

a3292702746_10

Flods EP Kurs har nu været ude et par måneder og er klart en anbefaling værd. Den byder på en smuk og kontrastfuld rejse og er en skøn blanding af melankolsk orkestral pop, episk post-rock, intelligent brug af electronica og et frisk pust af orientalsk mystik. Her er både buldrende trommer, der giver associationer af rasende storme der bliver kastet frem og tilbage mellem bjergsider samt stille, rørende øjeblikke, som befandt man sig i en frodig grøn dal, hvor morgenduggen glimter i lyset fra den opstående sol (måske går der oven i købet nogle kinesere rundt og arbejder i rismarkerne).

Ligegyldigt hvilke billeder man får på nethinden undervejs, bliver man som lytter transporteret til det ene sprudlende farverige og nærmest eventyrlige lydunivers efter det andet. På den måde er bandnavnet “Flod” meget velvalgt som metafor for den rejse, bandet tager dig med på. Og hvis vi bliver på billedplanet i forhold til albumtitlen Kurs, stikker musikken jo faktisk også i flere retninger uden at miste sin grundkurs. Nok metaforsnak – lyt til albummet via din foretrukne platform herunder:

  

 

Desuden er jeg helt pjattet med albummets flotte og stemningsfulde artwork, lavet af Julie Torpegaard. Den her plade kunne jeg godt tænke mig at have på vinyl, så den også kan pynte i lejligheden og tilføre lidt orientalsk mystik og eventyrstemning. Tilsyneladende har det også været noget af en proces at finde frem til det rette visuelle udtryk, som fotografierne nedenfor illustrerer.

flod111

flod444

flod222

flod555

flod333

kurs11

flod joki

Flod giver i øvrigt koncert på Rust i København lørdag den 2. november med bl.a. århusianske Quick Quick Obey, som jeg også tidligere har anbefalet. Det koster overskuelige 40 kr. i døren. Link til eventet: https://www.facebook.com/events/571515022902373/?previousaction=join&source=1

Læs mere om Flod i mit indlæg om deres førstesingle her.

Flod | Face­book
Flod | Blog
Flod | Soundcloud
Flod | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply