Quick Quick Obey udgiver debutsingle

21 maj 2013 by Søren Lund Korsgaard, 3 Comments »

Sunn02

Quick Quick Obey er et ungt (gennemsnitsalder på kun 20 år), alternativt rock/pop band fra Thy i Nordvestjylland, der har rumsteret i undergrunden et stykke tid. Bandet er en kvartet og udgøres af Søren Poulsen (trommer), Mikkel Roar (bas/vokal), Nikolaj Poulsen (vokal/guitar) og Esben Halkier (vokal/keys).

Jeg modtog et par lovende livevideoer i slutningen i januar, men bestemte mig for at se tiden an og vente på indspillet materiale fra bandet, før jeg tog stilling for alvor.

Nu ligger første officielle single, Sunn,  klar. Og jeg synes faktisk, det lyder meget fedt! Nummeret er produceret i samarbejde med Magnus Jochumsen (bl.a. Bodebrixen).

Sunn er har en umiddelbar smittende energi i kraft af sin ahh ahh-melodi, der med sin “krølle på halen” vækker indianeragtige associationer. Nummeret holder en god balance mellem det tunge og opløftende, hvor trommen og den rå, beskidte bas udgør førstnævnte, mens støjende guitar, de lyse synth-hug og den føromtalte ahh ahh-sang står for sidstnævnte.

Quick Quick Obey – Sunn

 

I følge Quick Quick Obey selv er singlen repræsentativ for bandets lyd, der har den ene fod i 70-ernes psykedeliske og eksperimentelle rock og den anden i den moderne, storslåede poprock.

Heldigvis er der som sagt også et par livesessions at vurdere ud fra, om dette er sandt. De stemningsfulde og flot producerede videoer får du her:

 

Numrene Sorry Restless People og Figures bekræfter bandets egen beskrivelse af deres lydunivers, men synes også at afsløre en udtalt grad af uforudsigelighed, som ikke er til stede på samme måde i Sunn. Der foregår spændende ting som bl.a. skift i rytme og stemninger, hvilket skaber kontraster og en særlig dynamik, som vidner om spilleglæde og musikalitet. Tjek bl.a. den episke afslutning af Figures (fra 4 minutter og frem) eller overgangen omkring 01:35 i Sorry Restless People.

Drengene har da også en del erfaring trods deres unge aldre. De har spillet til Alive Festival, Skanderborg Livecamp, vundet GymnasieSPOT, der samarbejder med Spot Festivalen og har næsten 40 koncerter på CV’et.

Sunn er første smagsprøve fra debutalbummet, som bandet pt. er ved at udarbejde i et hus nær Vesterhavet ved Vorupør. Albummet forventes til oktober og mixes af Caspar Hesselager fra Pinlig Tavshed (The Rumour Said Fire, The Eclectic Moniker).

Med Sunn og to livesessions har Quick Quick Obey i mine øjne bevist, at musikdanmark bør holde øje med disse drenge.

Quick Quick Obey | Bandcamp
Quick Quick Obey | Facebook
Quick Quick Obey | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

3 Comments

 1. Benjamin Kongsted siger:

  Hov. De er da fra min hjemby. Det er meget fedt sguda!

 2. admin siger:

  Der er vist noget i gærde i Thy! Magnolia Shoals er også fra de kanter :)

 3. Svhipster siger:

  QQO, Magnolia Shoals, Artificial Brothers, Den Våde Vaffel.
  Thy er landet for upcoming musik, fordi man tager sig tid til at lade talenterne vokse og ikke markedsfører egnen på kæmpestjerner og superarenaer, de eksperimenterende bands har chance for at fylde op (Horsens og Herning skulle skamme sig). Stor cadeau til de unge, der har bakket hinanden op og sammen skabt et miljø, der årligt kan få københavnske hipsters i hobetal til at udvandre mod Alivefestival i Danmarks pendant til Skotland.

Leave a Reply