Dét skal du høre på Roskilde Festival 2013 — Part 3

5 jul 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

roskilde 2013 2

Lørdag den 6. juli er min fødselsdag. Samtidig er det den dag på Roskilde, hvor der er flest bands, jeg gerne vil høre, så det skal nok blive en god dag! I det følgende kan du læse, hvad jeg ville høre, hvis jeg kunne være flere steder på en gang og desuden aldrig havde brug for en spisepause! (Hør playliste i bunden af indlægget).

Nysgerrig på, hvad jeg har anbefalet at høre torsdag og fredag? så læs og lyt her og her.

 

Anbefalinger til lørdag, den 6. juli

 

truls

Det første du skal høre lørdag er norske Truls, kl. 14.30 på Cosmopol. Truls er et nyt synthtungt, dansabelt R&B projekt fra Truls Heggero (fra Lukestar og Truls & the Tress). Heggeros falset flyder lystigt oven på glitrende, boblende og poppet electronica. Der er indtil videre kun to meget cathcy singler online, mens en debut-LP skulle udkomme senere på året. Favoritten er The Next!

 

 

efterklang foto

Dernæst spiller Efterklang 16.00 på Arena. Ja tak!

Danske Efterklang er en stensikker anbefaling. Med deres seneste album Piramida, har de lavet deres smukkeste album til dato, fuld af nordisk melankoli og samplede lyde fra det ødeste øde Svalbard mellem Norge og Nordpolen.

Desuden har Efterklang ry for at være ret så magiske i livesammenhænge. Måske er det derfor, at trioen har haft æren af at spille med et utal af symfoniorkestre verden over, heriblandt en livepremiere på Piramida i intet mindre end Sidney’s Operahus! Senest har de udgivet Piramida i en liveindspillet udgave i samarbejde med Copenhagen Phil, som er virkelig vidunderlig. Efterklangs musik lyder bare fantastisk i form af stort anlagte klassiske re-arrangementer. Livealbummet byder på to nye numre – Vælv og So.

Derudover har Efterklang fornylig introduceret en smagprøve på et nyt nummer, Look Up, som blev optaget i forbindelse med Frost Festival tidligere i år.

Efterklang – “Look Up” (Live at DieselHouse, Copenhagen) FROST 2013 from FROST on Vimeo.

 

 

asgeir_trausti

Ásgeir Trausti bevæger sig i samme sfære som Bon Iver, dog en anelse mere elektronisk. Han synger på islandsk, men når det lyder så smukt, som tilfældet er, er det komplet ligegyldigt, at du ikke fatter et ord af hvad han synger.  Giv ham et lyt kl. 17.00 på Pavilion.

 

 

indians-e1348010818551

Siden jeg første gang skrev om Søren Løkke Juul’s projekt, Indians i marts 2011, hvor han var helt ubeskrevet blad, er det sket mangt og meget med udbredelsen af hans musik. I 2012 år spillede han på Pavilion Junior, siden blev han signet på det toneangivende pladeselskab 4AD (Blonde Red­head, Bon Iver, The Natio­nal, Deer­hunter, Camera Obscura, Efter­klang), og nu har projektet vokset sig moden nok til at Roskilde igen har booket Indians, denne gang til Odeon scenen lørdag, kl. 19.00. Hvis du er til følsom, magisk pop med glitrende og atmosfæriske elementer, er Indians noget for dig.

 

 

Unknown-Mortal-Orchestra

21.00 på Pavilion kan du vugge blidt i hofterne til en omgang tilbagelænet og solbeskinnet lo-fi indiepop i form af Unknown Mortal Orchestra. Jeg vil vove at påstå, at det er umuligt ikke at blive bare lidt varm om hjertet af de nostalgiske toner, de tre drenge kan frembringe.

 

sigur ros 333

Når klokken slår midnat ved Orange, kan du være sikker på, at jeg står og tripper af forventning. Sigur Rós har været mine store helte, siden jeg begyndte at interesserer mig for andet end det musik, der er i radioen. Hvis du ikke kender Sigur Rós, er den korte beskrivelse, at det lyder som bombastisk englemusik. Det lyder af den slags storslåethed, man kun finder over skyerne eller på Jordens allersmukkeste steder. Derfor valgte folkene bag BBC’s naturdokumentarserie nok også netop Sigur Rós som baggrundsmusik til seriens trailer.

Sigur Rós’ musik er genialt at fortabe sig i. Faktisk er det nok nærmest umuligt at undgå – især live, når de melankolske toner fylder luften og trænger ind i sindet.

 

 

AngelHaze

Angel Haze er ny stjerne på hip-hop himlen. Hun er fra det rå Detroit og det kan høres. Hun har en aggressivitet, man skal lede længe efter og ikke mindst et flow med en præcision og tempo få kan matche. Det bedste eksempel på hendes vilde flow er på Werkin’ Girls. 

 

Sidste år bragte musiksiden Yours Truly Angel Haze og hip-hop/trap produceren Lunice sammen om at skabe et nyt nummer i fællesskab. Se den interessante proces her, hvor du også får en idé om, hvor fedt hun er i stand til at rappe live:

 

Og her det færdige resultat. Det rykker da meget godt ikke?

 

Roskilde 2013 Playliste – Part 3

  

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply