Dét skal du høre på Roskilde Festival 2013 – Part 2

4 jul 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

PR 11 Orange Christian Hjorth

Foto: Christian Hjorth/Roskilde Festival

I går kom jeg med mine anbefalinger til, hvad du skal høre på Roskilde festival – Part 1 (læs og lyt her). Her følger part 2 (med Spotify og WIMP playliste længere nede). Lad os springe lige ud i det!

 

Anbefalinger til fredag, den 5. juli

highasakite-thumb-600x399-71603

Norske Highasakite bør du fange på Pavilion, kl. 14.00. Drømmende indierock af bedste skuffe. Highasakite har styr på de gode melodier og bruger et stort arsenal af instrumenter. Liveshowet plejer at være domineret af et væld af indianske symboler som fjer og krigsmaling, men det eneste tilnærmelsesvist truende ved bandet er imidlertid den buldrende stortromme. Highasakite er mest kendt for hittet Indian Summer, men de har rigeligt med godter i posen fra deres charmerende debutalbum, All That Flows Will Rain. Selveste Bon Iver er i øvrigt fan, og det er jeg også. Selv er jeg mest forelsket i det smukke nummer, Everything Sank In you.

 

Britiske Sohn (udtales som sol på engelsk) har så vidt jeg ved aldrig spillet i Danmark før, så dette er første mulighed for at opleve en virkelig lovende upcoming kunstner. En spritny debut-EPhar netop set dagens lys, og jeg er helt pjattet med hans eftertænksomme og soulede stemme, bakket op af en detaljerrig og atmosfærisk, elektronisk produktion med et touch af R&B. Tankerne falder på kunstnere som Jamie Woon og James Blake. Det er ren kælen for dine øregange! Tjek f.eks. den fine Bloodflows, der starter ømt og blidt og bygger flere og flere lag på, indtil det hele kulminerer i et ufattelig lækkert synthesizer-mættet lydbillede. Sohn spiller på Gloria, kl. 16.00!

 

jonathan wilson

Jonathan Wilsons musik er let melankolsk, afdæmpet og med døsigt underspillede sommervibes. Der kan høres klare referencer til mild psykedelia fra slut-60’erne og 70’erne. Hans vokal er fortroligt hviskende. Jeg forestiller mig, at det må være ret fedt at sidde i solen og chille til en dosis af Jonathan Wilson. Det kan du gøre kl. 17.00 på Odeon scenen.

 

Of-Monsters-Men

Hvis du dukker op til islandske Of Monsters And Men’s koncert på Arena kl. 18.30, er du sikret en hjertelig fest i folkpoppens tegn. Det seks mand store orkester er mestre i positive uptempo vibrationer, fællessang – og skrål. Lyt engang til Little Talks, der nærmest råber til solen med dens livsbekræftende væsen. Hvis Of Monsters And Men kan mønstre samme energi som på debutalbummet, My Head Is An Animal, er der lagt i ovnen til en koncert, hvor du sikkert får lyst til at kramme alle omkringværende, også selvom de er fremmede – hvis du da ikke selv får et kram, inden du når så langt.

 

sorte skole

20.30 på Arena spiller Dj-kollektivet og vinylspecialisterne Den Sorte skole, kendte for deres brillante og nærmest legendariske koncerter på bl.a. Roskilde Festival. Drengene udgav fornylig deres Lektion III, der er en fuldstændig virtuos opvisning i samplingteknik og musikalitet. Knap halvanden time varer lektionen og demonstrerer et ekstremt eklektisk musikudvalg bestående af over 10.000 samples fra mere end 250 numre! Den Sorte Skole tager dig med på en rejse ud i et ekstremt variereret men samtidig sammensat musikalsk univers.

Lektion III kan downloades her: http://densorteskole.net/

 

kirstine2

Kirstine Stubbe Teglbjærg, tidligere sangfugl i Blue foundation udgav tidligere på året sit første soloalbum, der er det endelige resultat af mange års eksperimenteren for at finde sit eget udtryk. Albummet hedder meget passende Hamskifte, og er drømmerock/pop, når det er mest charmerende og melodisk. Kirstine Stubbe Teglbjærg lyder til at have fundet i havn med både akustiske og elek­tro­ni­ske instru­men­ter, mani­p­u­le­rede felt­op­ta­gel­ser og selv­føl­ge­lig Kirsti­nes luf­tige, føl­somme vokal, der sta­dig lyder ligeså under­fun­dig og uskyl­dig som på Blue Foun­da­tion. Måske mere sår­bar og nær­væ­rende, idet Kirstine syn­ger på sit danske modersprog. Teksterne er i øvrigt smukke som en morgendugsdråbe, der bliver gennemslyst af den opgående sol. Fang Kirstine Stubbe Teglbjærg 23.00 på Odeon. 

 

Playliste: Det Skal Du Høre på Roskilde Festival – Part 2

  

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply