Will Samson – Balance

23 sep 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Tilbage i slutningen af juni var jeg helt oppe at køre over første nummer, Cathedrals, fra Will Samsons kommende album Balance. Nummeret er i dag efter min mening en stærk kandidat til årets bedste sang! Så mine forventninger til Balance har været skyhøje.

Albummet udkommer først officielt den 5. oktober, men kan allerede nu streames ekslusivt via Gogoyoko (det koster kun et gratis sign-up). Er mine forventninger blevet indfriet? Til det kan kun jeg svare et rungende JA! Pladen er er simpelthen en unik, smuk oplevelse, som med sikkerhed vil være obligatorisk soundtrack til mit efterår og vinter. Sikkert også i årene fremover.

San­gene er opta­get om natten på gamle kas­set­tebånd på kas­set­te­o­p­ta­gere med brug af gamle mikrofoner. Det giver pladen et skær af støvet vintage, der øger den i forvejen høje grad af intimitet. På Dusty Old Plane kan du endda høre hvordan fuglene begynder at synge i baggrunden, idet solen er på vej op.

Det er et album, der forudsætter at blive hørt i sin helhed for at kunne åbenbare sin skønhed fuldt ud. Svævende i en blid tåge af melodier bliver du langsomt indhyllet i pladens melankolske men alligevel varme og nærmest omsorgsfulde udtryk.

At lytte til Balance kan sammenlignes lidt med at kigge på et eventyrligt smukt, krystalklart vinterlandskab gennem et panoramavindue fra en lun stue, hvor kaminen varmer og knitrer hyggeligt bag din ryg. Men det er musikken og ikke ilden, der varmer dig – og den gør det indefra.

 

Det skader ikke at poste en genial sang igen. Cathedrals mine damer og herrer:

 

Som sagt – det er en plade, der fortjener at blive hørt i sin helhed! Og det kan du gøre via Gogoyoko (gratis sign-up).

Hør mere om og med Will Samson i mit tidligere indlæg om ham.

 

Will Samson | Gogoyoko

Will Sam­son | Homepage

Will Sam­son | Soundcloud

Will Sam­son | Spotify

Will Sam­son | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply