Welder – Florescence

16 dec 2011 by Søren Lund Korsgaard, 1 Comment »

Welder er bedst kendt under navnet Eskmo, hvor han producerer kluborienteret breakbeatpræget, dubsteppet og glictchet elektronisk musik.

Under navnet Welder, laver han stadig elektronisk musik, men af en helt anden art med, i min optik, mere spændende virkemidler. Det er langt mere organisk lydende – ofte lyder det som et helt orkester, der spiller i en fortryllet skov, selvom det jo ikke kan passe i og med, Welder er et soloprojekt, så vidt jeg ved.

Men Welder har mange andre tricks oppe i ærmet som er perfekt arrangeret og doseret. I flæng kan nævnes operaklingende vokaler, forvrængede vokaler, noget der lyder som et meget nuttet dyr, engleklingende kor, nyklassiske elementer, talrige percussion instrumenter (hvis mine ører ikke lyver over for mig) samt et væld af finurlige elektroniske krumspring.

Jeg taler her om det seneste album Florescence – jeg har endnu kun lyttet fragmentarisk til det, ifølge internettet, roste album fra 2007,Vines and Stream. Men Florescence er i hvert fald en ekstremt smuk og helstøbt plade, der har et islæt af liveoptagelse over sig.

Hvis jeg skal knytte Welders musiske profil an til noget, jeg i forvejen kender ganske godt og holder af, ville jeg nævne danske Efterklang.

Her er et par smagsprøver:

Welder – Run (Right click to download)

Welder — Run

 

Welder: “Be My Light” (Album out Sept 26) by Welder

 

Jeg vil kraftigt opfordre dig til at lytte til albummet her nedenfor. Og lad mig da høre, hvad du synes i en kommentar!

 

Welder | Homepage

Welder | Spotify

Welder | Facebook

Also available at:
iTunes | Bleep | Amazon(US) | Boomkat | Amazon (UK)

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

One Comment

  1. Tom siger:

    Wow – det er rigtig, rigtig godt (og svært at sætte etiket på :)

Leave a Reply