Wangel – Sun (single)

29 okt 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

wangel

Det danske band Wangel, hvis meget lovende demoer jeg før har haft i fokus på bloggen, er endelig ude med deres første officielle single Sun. Lykkeligvis lever singlen til fulde op til det store potentiale, demoerne demonstrerede.

Med refe­ren­cer til Bon Iver, When Saints Go Machine og Jeff Buck­ley er frontmand Peter Wangels vokal endnu engang imponerende i sit ubesværede skifte mellem kælderdyb baryton og højtravende falset. Det er svært at tro, at samme mand kan frembringe så vidt forskellige lyde! De elektroniske elementer virker samtidig lækkert organiske og sprøde!

Sydkoreansk eventyr

Wangel har indtil videre spillet enkelte koncerter på Gimle Sound Tjek Festival, Rust og Ideal Bar, hvor de varmede op for Kill J. De er altså så småt ved at etablere sig her i Danmark, men utroligt nok har bandet allerede haft hul igennem til Sydkorea – af alle lande! Sydkoreas største rockfestival Pentaport med 85.000 besøgende bookede simpelthen i sommer Wangel, på trods af, at de intet havde udgivet officielt, ingen koncerter havde på cv’et og hverken havde pladeselskab eller bookingbureau i ryggen. Det var den danske ambassade i Seoul, der havde tippet festivalen om bandet på baggrund af et par enkelte sange, som på det tidspunkt var tilgængelige på deres Soundcloud.

Det lille eventyr er dækket i disse to videodagbøger, hvor der også er små lydklip med endnu uudgivet musik, som vi forhåbentlig kommer til at høre i fuld længde inden længe:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply