The Title Sequence – Stills

22 mar 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

title sequence

The Title Sequence har eksi­ste­ret siden 2007 og består af barn­doms­ven­nerne David Bailey og Nick Crofts fra London. Da Musik Mig Blidt stadig var helt våd bag ørerne i sommeren 2010, skrev jeg om bandet, som dengang skulle have et debutalbum lige på trapperne. En god ven havde anbefalet mig deres musik, som kun var tilgængeligt gennem deres Myspace og Soundcloud profiler, og jeg var hovedkuls forelsket i deres musik!

Jeg havde bestemt ikke regnet med, at der skulle gå næsten tre år, før duoen endelig udgav deres første album, som nu er ude! Det har fået titlen Stills og er udgivet af The Title Sequence selv efter længere tids bøvl med pladeselskaber. Og jeg er stadig hovedkuls forelsket!

Både de sange jeg kendte i forvejen og de nye er helt igennem vidunderlige hver og én. Jeg kan næsten lige så godt citere mit gamle indlæg, for mine ord dengang står stadig ved magt:

“Baileys stemme er læk­ker fløjls­blød og ven­ligt klin­gende og num­re­nes ker­ne­stem­nin­ger veks­ler mel­lem reflek­te­rende melan­koli og glad højstemt­hed. Musik­ken har gene­relt en ibo­ende visuel kva­li­tet, og der­for er det egent­ligt gan­ske pas­sende, at duo­ens navn, The Title Sequence, refe­re­rer til den måde, en film præ­sen­te­rer sig selv på.”

Eneste svaghed er måske, at pladen som helhed stikker lidt for meget i forskellige retninger. F.eks er den jordnære Payday næsten ovre i garagegenren og minder en del om The Strokes, mens åbneren Sounds er søgende og poetisk, nærmest majæstetisk i sit udtryk med sine fejende strygere.

Albummets diversitet skyldes måske, at pladen har været så lang tid undervejs, men på den anden side viser det også, at duoen mestrer flere stemninger og udtryk. Her er nogle eksempler fra albummet, som demonstrerer de forskellige udtryk:

 

Stream hele albummet via Spotify eller Bandcamp, hvor du også kan købe det for under et engelsk pund eller give mere, hvis du har lyst.

 

Tjek også lige et par uudgivede numre fra The Title Sequence’ soundcloud:

 

Og nu vi er i gang, så vær også opmærksom på den gratis EP med titlen Straight To Video EP, som The Title Sequence lagde op til gratis download sidste år:

 

The Title Sequence kompenserer heldigvis for den lange ventetid på debut-LP’en med at annoncere, at de allerede har en ny EP på vej, og derudover har både David Bailey og Nick Crofts soloprojekter på vej i 2013. Forvent at Musik Mig Blidt vil følge op på dette!

I mellemtiden vil jeg også anbefale dig at kaste dig over duoens tidligere oversete akustiske perle The Way That Things Are Done under navnet The Sound Of Bailey:

 

The Title Sequence | Facebook
The Title Sequence | Bandcamp
The Title Sequence | Soundcloud
The Title Sequence | Tumblr

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

Leave a Reply