The Title Sequence

23 jul 2010 by Søren Lund Korsgaard, 3 Comments »

Mon ikke 2010 er året, hvor The Title Sequence (tidligere The Sound Of Bailey)  får deres gennembrud? Senere på sommeren rammer deres debut album nemlig fast grund.

The Title Sequence har eksisteret siden 2007 og består af barndomsvennerne David Bailey og Nick Crofts. Den engelske duo har dog ikke fået meget opmærksomhed indtil videre, hverken i deres hjemland eller på Internettet, hvilket er aldeles ufortjent.

Det skyldes jo nok, at de ikke har noget decideret album ude endnu, men kun har lagt nogle sange ud på deres Myspace profil og Soundcloud profil. Alligevel undrer det mig, at kendskabet til duoen er så lille, som det er tilfældet.

I nutidens digitale tidsalder er det ellers mit indtryk at kvalitetsmusik, der oven i købet fænger ret hurtigt – som The Title Sequence gør, plejer at blive samlet op og hyped af diverse musik blogs og dermed får et publikum.

Forhåbentlig kan dette blogindlæg sætte lidt gang i hypen omkring duoen. Overvejede faktisk mens jeg skrev på dette indlæg, om jeg skulle begynde at skrive på engelsk for nemmere at få fat i de læsere, som ikke er fra lille Danmark..En translate knap er trods alt ikke helt optimalt. Det må jeg lige overveje nærmere.

Nå, det var et sidespring – tilbage til musikken. The Title Sequence lyder visse steder lidt som Kings Of Convenience, men har stadig deres egen distinkte lyd, der nogle gange inddrager elektroniske elementer.

Baileys stemme er lækker fløjlsblød og venligt klingende og numrenes kernestemninger veksler mellem reflekterende melankoli og glad højstemthed. Musikken har generelt en iboende visuel kvalitet, og derfor er det egentligt ganske passende, at duoens navn refererer til den måde, en film præsenterer sig selv på.

Den første sange jeg vil præsentere, har i høj grad visuelle kvaliteter og melankolske undertoner.

The Title Sequence – Sound

The Title Sequence – Sound

The Title Sequence – Evenings Spend With You

The Title Sequence – Evenings Spent With You

Og her 3 sange der viser en mere ubekymret og højstemt side af The Title Sequence.

The Title Sequence – You Belong To Me

The-Title-Sequence-–-You-Belong-To-Me

The Title Sequence – Dinosaurs

The Title Sequence – Dinosaurs

The Title Sequence – Lovers (Som er første single fra det kommende album)

The Title Sequence – Lovers

Duoen har desuden bidraget med tre live sange til The Crypt sessions, som du kan tjekke ud her:

The Title Sequence – “Falling” from knuckle.tv on Vimeo.

The Title Sequence – “Jigsaw Days” from knuckle.tv on Vimeo.

The Title Sequence – “Lovers” from knuckle.tv on Vimeo.

The Title Sequence | Myspace

The Title Sequence | SoundCloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

3 Comments

 1. RM siger:

  These guys sound really great a lot like the band studio. i found them on this website that does this weekly feature called Mixtape Monday which really fantastic artists. Check it out
  http://ology.com/music/mixtape-monday-71910-1

 2. Someone siger:

  Put some download links up please!

 3. admin siger:

  I’m sorry, I can’t figure out how to do that. :( But you can click on the subscribe button in the right collumn and then you will see all audio is downloadable files.

Leave a Reply