Swim Deep

15 jan 2013 by Stinus, No Comments »

Swim-Deep
Gæsteindlæg: Stinus Kirkeskov

Man skal ikke skue hunden på hårene siger et, efter min mening, klogt ordsprog. Denne faste vending giver rigtig god mening, når man ser på bandet Swim Deep og deres udseende. De ligner nemlig en samling amerikanske skatere med hang til hash og tågede vokaler og nogen der kunne spille punk eller surf rock a la Californiske Wavves. Sandheden er dog en helt anden. Swim Deep, der udgøres af fire drenge i midten af tyverne, kommer fra Birmingham, England, og de spiller tilbagelænet solskins rock/pop med en direkte rund vokal, der topper de til alle tider jubelidiotiske lydlandskaber. Chatchy som bare pokker, og jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg lytter til et af deres numre. Personligt er jeg mest til melankolske og vemodige sange, men i det her tilfælde må jeg overgive mig til glæden og lykken.

Vi er i en mørk tid på året, og derfor virker det så meget mere rigtigt at sætte Swim Deep på anlægget og lade sig overvælde af de detaljerede kompositioner der akkompagneres af Austin Williams beroligende stemme, der synger om solskin i ryggen, glade stunder, lykkelige forhold, dovne dage og meget mere der bidrager til følelsen af opmuntring. Livet er bestemt ikke nogen dans på roser, men nogen gange må man godt give sig hen til livets frydefulde sider og glemme sorgen og bekymringerne, og det kan Swim Deep hjælpe dig med. Første nummer til at overbevise selv den mest pessimistiske lytter, er King City. Her forenes retro synthesizere, varme guitarer toner, taktfast tromme spor, “uh, uh” omkvæd og så Austins lune ungdommelige røst til en ægte solhymne der hylder livet: “with the sun in my back/ it’s a nice day”.

 

Andre tracks, der lige så godt kunne være lavet på Californiens strande, er The Sea og Honey. Begge besidder charme og selvtillid og giver en følelse af velbehag. Igen er det synthen, guitaren, “uh ah” kor og så Austins stemme der ligger grobunden for melodien, mens takten styres roligt af trommerne, der aldrig forhaster noget.

 

Men hvis man virkelig vil nyde Swim Deep, skal man lytte til sangene Orange Country, Santa Maria og Isla Vista (de to sidstnævnte er kun demoer, men alle sangene findes på deres soundcloud profil). Jeg ser meget frem til mere materiale fra de fire unge drenge i Swim Deep, for det de laver lover aldeles godt for fremtiden. De er hvert fald mine nye D vitaminer i en næsten evig nats tid fyldt med kulde og blæst.

 

Swim Deep | Soundcloud

Swim Deep | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply