Stor guide til Trailer Park Festival 2012 + Vind 1×2 billetter

29 aug 2012 by Søren Lund Korsgaard, 1 Comment »

 

Det er lige oppe over. TrailerPark Festival er lige om lidt, nærmere bestemt Copenhagen Skatepark ved Enghave Sation i København fra fredag den 31. august – 2. september. Hvad skal du opleve af musik? Med 58 artister er der brug for at selektere lidt, og derfor giver Musik Mig Blidt dig nogle anbefalinger med på vejen. Mange af artisterne har før været i fokus her på bloggen, men ikke alle.

Og ja, så kan du vinde et par billetter, men mere om det i slutningen af dette indlæg.

Der er ikke mange billeder i dette indlæg. Til gengæld er det omfattende! Jeg er lidt sent ude med denne guide til festivalen, men håber du kan opdage en kunstner eller to, du skal høre på festivalen alligevel –  eller bare gerne vil høre derhjemme.

 

Indians: Fredag, 17.30-18.30

Ekstremt fin og følsom pop med blik for smukke detaljer. På trods af, at jeg bragte et indlæg om Indians for ca. 1½ år siden er de stadig upcoming, men brandvarm efter massiv internatioal bloghype i specielt England og en vellykket koncert på dette års Roskilde Festival. Indians laver præcis den slags musik jeg allerbedst kan lide. Indians SKAL du se!

Indians – New

Indians – New

 

Fenster: Fredag, 18.30-19.15 

Fenster kendte jeg ikke til på forhånd, men alene det, at de er signet til det toneangivende pladeselskab Morr Music vækker interesse. Pladeselskabets beskrivelse af bandet passer meget godt: (…)“de-constructed pop music layering subtle distortions, melodic chords and city soundscapes under dream narratives.”

 

Hooray For Earth: Fredag, 21.30-22-15

Meget gladere og storladent musik får du ikke. Hooray For Earth  er catchy som ind i h…, men uden det bliver corny. Perfekt preparty musik og i øvrigt et debut album med en perlerække af geniale popsange, så nedenstående udvalg er ret tilfældigt. Et album (True Loves, red.) jeg vender tilbage til igen og igen. Tryk på lniket oven over for at høre hele pladen på Spotify.

 

Jesper Ryom: Fredag, 23.30-00.15

Eftertænksomt dansemusik i krydsfeltet mellem dub og house kunne man kalde unge Jesper Ryoms musik. Bedst er hans vidunderlige track Luna, med sin længselsfulde og chillede, manipulerede vokal.

 

Hhappiness: Lørdag, 18.00-18.45

Disse svenskere laver ret fed og catchy lo-fi rock/pop med psykedeliske undertoner. En joker, der er værd at tjekke ud.

 

Ice Cream Cathedral: Lørdag, 18.45.19.30

Det er ikke tilfældigt, at dette band  har fået omtale på Musik Mig Blidt. Ep’en Straight Arcs er en lille lo-fi perle, lidt ala Beach Houses tidligere plader. Bandet er i gang med en LP, som jeg har store forventninger til. Selv kalder de deres musik for ghost-pop, men egentlig er det mere hyggeligt end uhyggeligt. Straight Arcs er gratis/name your price og kan høres/downloades her.

 

Gang Colours: Lørdag, 19.30-20.15

Sweeet Looove! Her har vi at gøre med downtempo elektronisk soul, der lugter ret meget af fræk elskovsmusik. Lidt ala James Blake.

 

Robot Koch: Lørdag, 21.00-21.45

Elektronisk musik med dybde.

 

Yo Felles: Lørdag, 3.30-05.00

Yo Felles er en trio bestående af tre selvstændige kunstnere, Eloq, Dixone og Julius Sylvest. Alle tre er kendte for at kunne skabe den mest ultimative feststemning på dansegulvet både med deres original produktioner og eklektiske udvalg af remixes og mashups. Forvent en blanding af eksotiske genrer som cumbia, dancehall, moombahton, dubstep, electronica, hip hop og sågar tysk slagermusik og Guns’n’Roses (Eloq)! Intet er helligt men fællesnævneren er bassen. Det bliver svedigt – bogstaveligt talt!

Varm op med nedenstående Musik Mig Hårdt udvalg:

 

Kala-OK: Søndag, 15.45-16.30

Musik Mig Blidt kastede tilbage i marts i år masser af roser efter et-mandsprojektet af Kri­stian Mon­d­rup. Jeg citerer: “(…)efter min mening er det et hel­støbt album med god vari­a­tion, bl.a. i kraft af de for­skel­lige voka­ler. Uden at det af den grund mister den røde tråd. Et væld af psy­ke­de­li­ske ele­men­ter, lo-fi æste­tik og gode melo­dier bin­der pla­den sam­men, og pla­den lyk­kes med at gå uden om ska­be­lo­n­ag­tige struk­tu­rer i san­gene. Den søger med andre ord de ube­t­rå­dte sti­ger og for­mår der­ved at over­ra­ske og pirre sin lytter.” Hør hele pladen på Spotify. Hør hele debutpladen Remi­ni­s­cence of a Bodily Blues på Spotify.

 

Broke: Søndag, 16.30-17.15

Nørrebro-duoen Broke (Mads Bergland og Simon Littauer) er et ret ubeskrevet blad og svære at sætte i bås, da jeg kun har kunnet finde to sange online, der peger i to ret forskellige retninger. Den ene sang Celebrate Tonight:

 

Anden sang har duoen tagget som Dark-Coloured disco – og det er præcist hvad det er. Med psykedeliske og punkede undertoner samt dommedagsstemning krydret med en tilbagelænet, super cool vibe! Bliver spændende at høre mere fra Broke.

 

Touchy Mob: Søndag,  18.15-19.00

Jeg gik glip af Touchy Mob på dette års Roskilde Festival, så heldigvis får jeg chancen igen nu. Vi er ovre i noget spøjs og eksperimenterende elctronica med folk-elementer. Man fristes til at kalde det foktronica, men så alligevel ikke. Ludwig Plath synger selv med sin afdæmpede afdæmpede og sarte, varme vokal. Det er lyttemusik, og jeg tror det er fedt live. Gå evt. på opdagelse på Touchy Mobs Bandcamp eller Souncloud profil.

 

Sekuoia: Søndag, kl. 18.45-19.30

Bare 19-årig og allerede en ret moden og eftertænksom lyd. Sekuoia er Patrick Alexander Bech Madsen, der skaber atmosfærisk og filmisk elektronisk musik med en iboende melankoli. Og lidt drypstenshulestemning. Den type hule, der giver en lyst til at kigge sig omkring med lommelygte og opdage de smukke detaljer, der gemmer sig i mørket. Dyb bas, organiske beats, opklippede og smukke, forvrængede vokalsamples er de centrale elementer i den unge producers musik. Læs/hør evt. mere i dette tidligere indlæg om Sekuoia.

Fornylig udkom han med en split EP med engelsk Rain Dog med titlen Faces. Et par numre her fra:

Og blog-genganger fra en tidligere Ep:

Og et tidligere blogget remix af When Saints Go Machines Kelly.

 When Saints Go Machine – Kelly (Sekuoia Remix)  (Right click to download)

10 When Saints Go Machine – Kelly (Sekuoia Remix)

 

Sexy Lazer: Søndag, 19.00-20.00

Som navnet antyder spiller islandske Sexy Lazer (også medlem af Human Woman) sexet og groovy musik. Og så er han åbenbart blevet nomineret til den mest sexede DJ på Island. DEr kan man bare se.

 

Og som lovet en konkurrence hvor du kan vinde 1×2 billetter til alle dage. Det eneste du skal gøre er at skrive et kort rim inde på Musik Mig Blidts Facebook profil, som du kan klikke dig videre til i højre kolonne øverst. Ja, jeg kunne ikke finde på noget bedre, men det faldt mig lige ind her i de sene nattetimer, at det kunne være morsomt. Jeg er ligeglad om det er sødt, makabert, musikalsk, frækt eller underligt. Det styrer du selv. Men tænk gerne lidt kreativt.

Fredag formiddag trækker jeg lod blandt besvarelserne og kl. 10 bliver navnene offentliggjort på Facebook og i kommentarfeltet til dette indlæg. Så du har lidt travlt, hvis du skal nå det. Held og lykke!

 

Trailer Park Festival | Homepage

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

One Comment

 1. admin siger:

  Tak for de fine rim, de var alle meget kreative! :) Vinderen ved lodtrækning blev…..(trommehvirvel)….Malene Campbell!

  Also big thanks to Dutch Musik Mig Blidt reader Janet for her fine rhyme in English! Better luck next time!

  Nedenfor har jeg kopieret de indsendte rim ind.

  Malene Campbell
  Du sagde, du var ligeg­lad med, om det er sødt, maka­bert, musi­kalsk, frækt eller under­ligt. Jeg tænker: Måske er det ikke sødt, men det er i hvert fald rødt, måske er det en smule maka­bert, men tilgengæld ligeså labert, måske er det ikke ligefrem musi­kalsk, men dog stadig frækt og under­ligt. Jeg elsker det – også om det sku´ resultere i et hjertesvigt.

  Freja Isaksen
  Musik mig blødt musik mig hårdt?-uanset hvad vil jeg gøre det kort. Trailerpark is the shit, fri for NIk&Jay og Kidd. Uanset vejr og vind er jeg sikker på at weekenden bliver årets ting.

  Janet Yap
  Kære musik mig blidt, min dansk er ikke so fit. But luckily music is universal, so please – pretty please – pick me and i’ll do a cyber dance in reversal. I study Danish 4 times a week every month in repeat, that’s deserves a trailerpark treat :D knus og kram, fra janet en stor fan!

  Aron Lank Jensen
  DMI siger at det måske vil regne lidt
  Hvis det sker må jeg læse Musik Mig Blidt
  Jeg skal starte og slutte fridagene på Trailer Park
  Og ikke lægge derhjemme alene og se Tony Stark
  Jeg kommer til at bruge mine SU-kroner
  Men skidt med det når TP spiller gode toner

Leave a Reply