Rough Days For Diamond Trade

14 mar 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Medlemmerne i Rough Days For Diamond Trade er ikke er helt nye i gamet. I følge deres projektets facebook profil tæller medlemmerne Frederik Sølberg (Ghost Society, Lake Placid) på vokal, Lasse Herbst (Choir Of Young Believers, Ghost Society, Blue Foundation) på trommer, Jakob Millung (moi Caprice, Choir Of Young Believers, The Late Great Fitzcarraldo) på bas og Jacob Funch (I Got You On Tape) på guitar.

Hovedbagmanden er dog Frederik Sølberg, som har indspillet det meste selv på den kommende EP. Cæcilie Trier fra Chimes & Bells bidrager med cello og på singlen Douptful Mind synger Jannis Noya Makrigiannis fra Choir Of Young Believers kor. De resterende medlemmer er kun en del af Rough Days For Diamond Trade i livesammenhænge.

Foruden det musiske virke har Frederik Sølberg været visuel kunstner for bands som Speaker Bite Me, Moi Caprice og Snake And Jet’s Amazing Bullit Band. Frederik er desuden prisvindende dokumentarist (De Har Solgt Verdens Lunger)

Doubtful Mind er første single fra debut EP’en, der udkommer i Danmark den 16. april. De rytmiske instrumenter har en fremtrædende plads i lydbilledet. Sølbergs vokal er drømmende, men man aner noget utilpasset og skyggefuldt simre under overfladen. Disse to elementer kommer meget fint til udtryk i musikvideoen, instrueret af Anders Malmberg og smukt fotograferet af Nadim Carlsen.

Se og hør Doubtful Mind her :

Rough Days for Diamond Trade – Doubtful Mind from Nadim Carlsen on Vimeo.

 

 

Køb sangen på iTunes her.

 

Inde på RDFDT’s soundcloud profil fandt jeg et andet originalt nummer. Jeg er dog ikke klar over, om det er at finde på EP’en. Sammenlignet med Douptful Mind anes en stil i retning af repetitive mønstre og en gennemgående stemning af håb og drømme, der bliver udfordret af den barske virkelighed.

 

Jeg fandt også et fedt og bombastisk rumklingende remix af Chimes & Bells’  Do The Right, som i øvrigt er at finde på Sound of Copenhagen Vol. 8, der udkom den 2. februar. Originalen af Chimes & Bells kan du lytte til i et indlæg af ældre dato. (tryk på link)

 

Selvom Days For Diamond Trade primært er et enmandsprojekt, er det et godt eksempel på, at aktørerne på danske musikscene er rigtig gode til at hjælpe hinanden med deres projekter på kryds og tværs. Denne kollaborerende ånd er efterhånden et udbredt fænomen i den danske undergrund. Måske er det medvirkende til, at der dukker så mange interessante bands op? Noget som har stået på et godt stykke tid. Thumps op for det!

Jeg glæder mig til at høre mere fra Rough Days For Diamond Trade og forhåbentlig opleve de samarbejdende kræfter i livesammenhæng i nærmeste fremtid!

 

Rough Days For Diamond Trade | Facebook

Rough Days For Diamond Trade | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply