Rosemary – Promegranate EP

28 nov 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Rosemary2

Promegranate er titlen på Rosemarys anden EP. Den første med titlen A Persian Tale skrev jeg om for godt år siden, og det dansk/iranske par bestående af Sahar Pour og Lasse Martinussen fortsætter den gode stil. Endnu engang formår de på finurlig og opfindsom vis at blande moderne skan­di­navisk lyd med og halvfjerd­ser­nes Iran, disco, electro­nica, højfre­kvent avant­garde og regu­lær dansabel pop. Som det fremgår, er det ikke så nemt at putte ned i en boks med et tydeligt genrenavn på og heldigvis for det!

Muligvis vil Sahar Pours ofte skingre vokal irritere nogle lyttere, men selvom den ikke lever op til nogle klassiske skønhedsidealer, synes jeg personligt, at den er udtryksfuld og passer godt sammen med de skarpskårne synthhooks.

Promegranate handler ifølge parret selv om at finde styrken og om at turde, uanset nederlag og modgang, hvilket kommer til udtryk i et mere rebelsk, modigt og indbydende lydunivers. Sangene er skrevet og produceret af Lasse, men er et udtryk for hvordan de begge har haft det.

Resultatet er vellykket og lyder ikke som noget andet, jeg kan komme i tanke om. Udtrykket er ret personligt og synes at sammenfatte parrets respektive kulturelle baggrund på en spændende måde. Vega ved det, for Rosemary spiller på Ideal Bar den 4. december.

Event på Facebook: https://www.facebook.com/events/616970848365024/?source=1

Nå, men du skal jo ikke snydes for at finde ud af, hvordan musikken så rent faktisk lyder!

Du kan streame Promegranate via entenSpotify eller Wimp. Min favorit er Police, der ved omkring 1.25 introducerer en synth “to die for”! Jeg forelskede mig i dens sprødhed ved første lyt!

 

 

Du kan også tjekke musikvideoen ud til albummets måske mest dansable nummer I Know:

Rosemary – I Know

 

De festende mennesker fra videoen ovenover står fuldstændigt stille og kigger ind i kamerat i den oficielle “visual” til EP’ens sidste nummer Hurt Me. Det er vist ikke en decideret musikvideo men nok snarere noget, der vil blive brugt som “visual” i livesammenhænge.

For et par måneder siden udkom Sound Of Copenhagen med deres 11. udgave, hvorpå Rosemary figurerer med nummeret The City, som ikke er med på den nye EP

Rosemary – The City

 

Lasse Martinussen er ikke kun musiker, men instruerer også musikvideoer (bl.a. Mew, Jacob Bellens, Who Made Who) og reklamefilm. I forbindelse med den forrige EP A Persian Tale instruerede han en yderst seværdig og mystisk film, der svæver i spændingsfeltet mellem kunstfilm og musikvideo. Den indeholder lydbidder fra A Persian Tale og fungerer på den måde også som en slags showcase for parrets forrige EP.

Rosemary | Facebook
Rose­mary | Homepage
Rose­mary | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply