October Dance – Paradise in Heaven (EP)

20 apr 2017 by Sasja Melgaard Lassen, No Comments »

Musik Mig Blidt har tilbage i 2012 skrevet om det københavnske band October Dance, da de udgav deres første single Houses Falling.

Siden da er der sket en hel del for bandet, der består af Tobias Kiel Lauesen (Vokal, Guitar, Synth), Uffe Dalskov (Bas), Kristian Paulsen (Percussion), Kristian Bønløkke (Synth) og Saxe Sebastian Lomholt (Trommer). De har nemlig udgivet hele tre EP’er: Den første 7 Moon i 2013, efterfulgt af Group Pleasure i 2014, og er altså nu aktuelle med EP’en Paradise in Heaven, der udkom 3. februar 2017.

Bandets lyd har ændret sig fra de første udgivelser til den nye EP. De funky basgange og 80’er-inspirerede synths går igen på samtlige udgivelser, men mens de ældre udgivelser godt kan virke en smule mere dystre med hårdtslående elektroniske beats og et mere lo-fi æstetisk udtryk, emmer den nye EP af sommer og optimisme. Det er tydeligt, at bandet i denne omgang er influeret af New Yorks disco-scene, og har set mere i retning mod Bee Gees. Især de funky basgange og den overdrevne brug af discoagtige synth-lyde tydeliggør denne inspiration.

Bandmedlemmerne er bosat både i København, Frankrig og Island og kan på den måde også trække på mange forskellige inspirationskilder. Derudover er albummet delvist indspillet på Costa del Sol, hvilket også er tydeligt både i EP’ens titel og sangenes sommerlige og funky udtryk. Numrene er super lækre og luftige, og passer perfekt til denne tid, hvor sommeren er lige om hjørnet.

Sidste nummer på EP’en Deep Oceans har Excelsior med på vokal. Excelsior er Anja T. Larhmann fra Ice Cream Cathedral‘s soloprojekt, som havde premiere i begyndelsen af 2017. Dette nummer adskiller sig også væsentligt fra resten af EP’en, ved at være mindre disco og mere drømmende og blidt. Dette passer også perfekt til Anja’s minimalistiske og luftige vokal. Og på den måde afsluttes albummet på en rigtig fin måde, der trækker tråde tilbage til nogle af de tidligere udgivelser, ved at tilføre nogle lidt mere rolige klange.

Jeg kan klart anbefale, at man giver den nye EP et lyt. Den giver én lyst til at danse, og man kan ikke lade være med at blive fanget af de fede og næsten corny lyde fra synthen og nikke med i takt til beatet fra percussionen.

Lyt til Paradise en Heaven her:

 

Derudover er også helt vild med den funky basgang i singlen Friday fra 2016, der klart er min favorit-udgivelse fra October Dance:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply