Ny gratis EP fra Far Away From Fiji + koncert i aften

21 feb 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

far away 5

Far Away From Fiji er blevet fulgt tæt her på MMB siden første indlæg om bandet, der kan dateres tilbage til 22. december 2010!  Bandet har med andre ord været længe undervejs, men nu er der meget, som tyder på, at de er ved at være flyvefærdige. For det første er de dags dato både klar med en ny EP, You’ve Come A Long Way, og koncertaktuelle på Vegas Ideal bar. For det andet er de offentliggjort til at spille på årets SPOT festival i Aarhus den 3. maj. Så forhåbentligt og forventeligt er 2013 året, hvor duoen for alvor bryder igennem lydmuren!

Den nye EP byder på tre nye sange, som endnu engang viser bandets evne til at lave relativt simple, men meget smukke og nostalgiske sange, som går rent ind hos mig. Eneste anke er, at kompositionerne har en tendens til at ligne hinanden lige en tand for meget. Eksempelvis læner melodien på det nye nummer Sirenia sig lige lovligt meget op af det tidligere nummer Trust. Sammenlign selv:

Det ændrer dog ikke på, at drengene er gode til at bibeholde en særlig nerve i alt, hvad de spytter ud. En nerve som er svær at gøre rede for eller sætte finger på, men som jeg blot fornemmer er tilstede. Måske er det fordi det melankolske tekstunivers kombineret med de simple strukturer og småstøjende elementer ganske enkelt taler til mig. Det virker uforceret og dermed ærligt.

Sirenia er det i øvrigt værd at bemærke, at bandet har taget et skridt væk fra det primært lo-fi-prægede, akustiske udtryk til et mere storladent, synthesizerdomineret udtryk med klare pile i retning af 80’erne.

Her har du de to andre numre, Restless og You’ve Come A long Way fra den nye EP:

 

Som en bonus vil jeg også dele et cover af Daniel Johnstons hjertegribende True Love Will Find You In The End, som figurerede på Far Away From Fijis Soundcloud profil før jul, men som så vidt jeg kan se, er taget ned igen.

Far Away From Fiji – True Love Will Find You In The End (Daniel Johnston cover) (Right Click to Download)

Far Away From Fiji – True Love Will Find You In The End (Daniel Johnston cover)

 

Hermed en opfordring til hoppe ind på Far Away From Fijis hjemmeside og downloade den nye EP samt den forrige, hvis den endnu ikke er erhvervet! De er endda gratis og tak for det! Du kan selvfølgelig også søge på Far Away From Fiji her på Musik Mig Blidt og læse, hvad jeg retrospektivt har skrevet om bandet.

Vi slutter af med musikvideoen til Sirenia.

Far Away From Fiji from Far Away From Fiji on Vimeo.

 

Far Away From Fiji | Home­page
Far Away From Fiji | Face­book
Far Away From Fiji | Blog
Far Away From Fiji | Soundcloud 1
Far Away From Fiji | Soundcloud 2

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply