North Fall – Outside It’s Growing Light

19 feb 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

North Fall

North Fall er endelig ude med en officiel udgivelse i form af et minialbummet Outside It’s Growing Light, der handler om timerne mellem mørket og den tidlige morgen og også lyder derefter. Frontmand Ander Bellings følende vokal, er den primære bærer af de fine og ofte drømmende melodier med en pæn sjat melankoli tilsat. Den er helt tæt på i lydbilledet, som synger han til én i al fortrolighed. Vokalen akkompagneres af enkle, lo-fi-æstetiske instrumenteringer, som er nøje doseret. “Less is more”-princippet synes, at have været styrende, men dette forhindrer ikke lytteren i at blive draget ind det afdæmpede, melankolske univers, som udgør North Fall. I god tråd med albummets tema, er effekten størst, når man lytter alene fra start til slut, og tidspunktet er sent på aftenen eller i de sene nattetimer.

Albummet, der både er skrevet og produceret af frontmand Anders Belling på 21 år, handler om at flygte ind i ingenting – nostalgiske idéer om steder, mennesker og forhold, der ikke længere eksisterer. Teksterne handler om at hænge fast og gemme sig i nostalgisk tomhed, mens titlen på albummet handler om lyset udenfor og det, som er i vente. Heri ligger der håb, og heldigvis, for ellers kunne al den tilbageskuende nostalgi og melankoli, godt blive for meget af det gode.

Lyt engang til Runner og Protocol, og se om du ikke kan genkende ovenstående beskrivelse.

North Fall – Runner

 

North Fall – Protocol

 

Det er ikke tilfældigt at albummet lyder så intimt, som det gør. Outside It’s Growing Light blev til i en ét-værelses lejlighed på Nørrebro fyldt med instrumenter, en gammel mixer og enspolebåndoptager. De endelige otte spor er særligt udvalgt og genindspillet fra utallige demoer, som Anders har skrevet i de sene nattetimer i sin lejlighed på Nørrebro. Det foregik over en lang periode fra ’09 til ’12 – noget, der ofte førte til naboklager og trusler om hjemløshed fra naboerne. De endelige optagelser fandt sted i vinternætterne sidste år, og albummet udkom endeligt den 27. januar i år.

 

 

Hvis du bor i København eller omegn kan du fange North Fall som opvarmning til to anbefalelsesværdige koncerter i nær fremtid.

North Fall spiller som opvarmning for Mutual Benefit d. 26/2 på Vegas Ideal Bar. En kunstner som jeg tidligere har udtrykt stor begejstring for. Facebookevent her: https://www.facebook.com/events/478222638965967/?fref=ts

Derudover spiller North Fal til Heimatts releasekoncert d. 15/3 på Loppen, hvor også upcomingnavnet The Attic Sleepers, et andet lovende dansk navn, varmer op. Facebookevent: https://www.facebook.com/events/588923247858176/?fref=ts

 

North Fall | Soundcloud
North Fall | Home­page
North Fall | Face­book

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply