Mutual Benefit – Love’s Crushing Diamond

14 dec 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

mutual benefit

Mutual Benefit er 25-årige Jordan Lees soloprojekt. Minialbummet Love’s Crushing Diamond er et lille mesterværk af folkpoppede perler på en snor iklædt vævende orkestrale arrangementer. Mens Lee har rejst på kryds og tværs af USA har han indspillet sangene i samarbejde med forskellige venner.

Samtlige numre er ekstremt drømmende og harmoniske på en dejlig hjertevarm og intim måde. Samtidig er udtrykket venligt og imødekommende med en snert af nostalgi og melankoli. Kompositionerne har en uforlignelig sans for sart skønhed, og jeg elsker den fine brug af tindrende klokker og sensitive brug af violin! Her er par eksempler:

Mutual Benefit – Advanced Falconry

Mutual Benefit – Let’s Play / Statue of a Man

 

 

Advanced Falconry har fået en meget interessant video af filmkollektivet Bangs, der før har lavet video for kunstnere som Autre Ne Veut, School of Seven Bells og Zola Jesus. I slowmotion viser den en kernefamilie, der gør sig klar til at posere til et familieportræt på en efterårsramt græsplæne. Videoen fanger et øjebliks tilstand, idet klippet i realtime løber over ca. 15 sekunder og på den måde dokumenterer en masse små nuancer mellem familiemedlemmer samt den anstrengte (og måske falske) grimasse man ofte iklæder sig ved dens slags fotografier.

 

Stream den 7 numre lange EP via Spotify eller WiMP. Favoritten er nok sidste nummer, den 7 minutter lange og i udtrykket nærmest organiske Strong Swimmer.

  

 

Selvom Love’s Crushing Diamond er klart den mest medrivende og gennemførte udgivelse fra Mutual Benefit, er hans relativt omfattende bagkatalog klart også et besøg værd. Find det via Bandcamp (link i bunden af indlægget).

Hvis du er lige forelsket i Mutual Benefits som jeg er det, kan du opleve projektet i et firemands setup den 26. februar på Vegas Ideal Bar.

 

Mutual Benefit | Bandcamp
Mutual Benefit | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply