Need A Name

4 nov 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Vi skal ned i gear. Helt ned i gear. Det kan den 25-årige italiener Dario Lupo, der står bag downtempo electronica projektet Need A Name hjælpe os med.

Selv karakteriserer han sin musik som “melodies from outer space”, og det kommer ret tæt på at indramme det musikalske udtryk. I hvert fald har Need A Names musik en udtalt vægtløs dimension. Det er særdeles drømmende og lægger sig tæt op af drone-genrens langstrakte melodier og klangflader. Så forbered dig på at høre noget musik, der vil hensætte dig i en nærmest meditativ, tranceagtig tilstand.

Jeg faldt først over Need A Name i forbindelse med et hyldest remix han havde lavet af post-rock bandet Hammocks smukke I Can Almost See You. Jeg elsker originalen, og jeg synes også godt om dette remix.

 

Så begyndte jeg at gå på opdagelse i Need A Names remix katalog og opdagede et remix af gammel yndling, nemlig Helios (der også står bag Keith Kenniff,  Goldmund og Mint Julep) (Se tidligere indlæg), som har lavet noget af det bedste, man kan få ørerne i, når det kommer til downtempo electronica til den ambiente side.

 

Need A Name har produceret mange remixes, og det værd at gå på opdagelse i dem på hans Souncloud profil. Her har jeg valgt tre andre, der ramte mig særligt:

 

Med to referencer til Hammock og Helios, hvis musik jeg beundrer meget, tænkte jeg at jeg hellere måtte gå på opdagelse i Need A Names egne originale produktioner. Og selvom det ikke er det hele, der vækker lige stor genklang i den melankolske afdeling af mit sind, fortjener enkelte numre fra den italienske lydmagers nyligt udgivne album What You Were, What I’ve Become spalteplads her.

Første nummer, We, bliver båret af en fed, dyb bas og en opklippet, manipuleret vokalsample.

 

Næste nummer med den længselsfulde titel You’re Just a Dream, But I Still Hope You’ll Come True, vil for nogle være lidt irriterende i starten. Den bippende sirene-agtige lyd kan til at starte med skære lidt i ørene. Men hav tålmodighed. Langsomt bliver denne lyd omringet af atmosfæriske elementer som en slags tåge, der bliver tykkere og tykkere. Ved omkring de tre minutter lyder det lidt som en eksplosion i slowmotion. En blid eksplosion. Kan du høre det?

Selv forklarer Dario Lupo, at de første tre minutter “taler” om “drømmen” og den anden halvdel – den kraftfulde, skal formidle “håbet” (i forhold til titlen). Dette udsagn udtrykker måske meget godt, at Need A Names musik ikke kun er billedskabende, men også følelsesfremkaldende. I hvert fald er dette hensigten.

 

Vi slutter af med nummeret Galaxies, der som titlen byder på eskapisme til fjerne egne. En pulserende bas, breakbeats og knitrende lyde udgør stammen, mens ambiente elementer tager os med længere og længere ud i universets kringelkroge.

 

Need A Name | Soundcloud

Need A Name | Facebook

Need A Name | Bandcamp

Need A Name | Spotify

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply