Musik Mig Blidt præsenterer (Vol. 7): Penny Police & Death Machine

30 okt 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

“Musik Mig Blidt præsenterer” er et samarbejde mellem Musik Mig Blidt og Kulturstationen i Vanløse, hvor Musik Mig Blidt kuraterer en magisk showcase-aften med artister fra det danske vækstlag, håndplukket til lejligheden!

Tidligere udvalgte kunstnere har været Tusindfald, Jens-Ulrik Kleemeyer, Milford, Palace Winter, Sweet Tempest, Late Bloomers, Flod, Feivel, PFAU, Rasmus Brix, Diet, Hey Way, Yune, Fugleflugten, Goodbye Lisichka, Oliver Dengsø, Mads Vadsager og Eucrid Elms. 

Til denne syvende koncertaften i rækken, som jeg håber at se dig til d. 23. november, kaster Musik Mig Blidt kærlighed efter Penny Police og Death Machine.

Billetter kan købes her via Billetto (70 kr. inkl. gebyr).

Facebookevent 

Tid: Døre 19.30 / Koncertstart 20.30

Sted: Kulturstationen Vanløse, Frode Jacobsens Plads 4, 1. sal, 2720 Vanløse

(lige ved siden af Vanløse st. (metro))

Penny Police

Den danske sangerinde Marie Fjeldsted , der siden 2011 har lavet musik under pseudonymet Penny Police er her i 2017 begyndt at røre på sig igen efter nogle års pause.

Indtil videre er det blevet til to singler, Fool Like Me og No Horizon, der begge viser Maries gode sangskriverevner. Jeg er ret forelsket i Marie Fjeldsteds luftige og nærværende vokal, som kan noget helt særligt. Den besidder en sårbarhed og nærmest perfekt uskyldsren klang, som altid formår at komme under huden på mig. Derudover klæder den minimalistiske men alligevel rummelige produktion af samarbejdspartneren Aske Bode virkelig Penny Police’s bittersøde melodiske univers.

Penny Police har imponeret anmeldere både indenlands og udenlands med sit alternative greb på popgenren og er blevet sammenlignet med navne som Agnes Obel, Lana Del Ray og Emiliana Torrini. Hun har modtaget rosende ord fra bl.a. MOJO Magazine med ordene ”Penny Police is way ahead in the way she thinks music”. Af den engelske radiokanal Amazing Radio, som tidligere på året kårede hendes single No Horizon, er hun blevet beskrevet med ordene: ”it’s extraordinary, so so wonderful, it’s glorious”.

No Horizon har også fået opmærksomhed herhjemme, og har bl.a. ligget i rotation hos P6 og lå på P3s Barometeret i de maksimale 8 uger.

Det er meget karakteristisk for Penny Police, at inspirationen kommer fra brudstykker af den virkelighed, hun møder. No Horizon tager eksempelvis udgangspunkt i en flygtnings rørende ord til sin lille søn, og blev dermed en kommentar til flygtningekrisen:

Tidligere på året har Penny Police spillet udsolgte sale sammen med konstellationen HUN SOLO, men har denne aften sit band med, bestående af trommeslager Asker Bjørk og hendes producer Aske Bode på keys og synthesizers. De vil bl.a. spille sangene fra hendes nye, kommende EP.

OBS! Hold øje med bloggen på torsdag d. 2/11, hvor Musik Mig Blidt har forpremiere på en ny single fra Penny Police!

Tjek dette indlæg for at høre den nyeste single!

 

Death Machine

Det danske band med det misvisende navn Death Machine er blevet lidt af en darling hos P6 Beat, hvor nummeret Bleak p.t. helt fortjent er det 4. mest afspillede nummer i 2017. Men Death Machine er langt fra at være et one-hit-wonder, hvad de med al tydelighed demonstrerer på deres fornemme album Cocoon, som efter min mening er et af de bedste og mest helstøbte danske albums udgivet i 2017.

Death Machine lyder lidt som at sidde med sine tætteste venner omkring et lejrbål i en kirke i en ørken og kigge ud igennem vinduet op på en funklende frostklar stjernehimmel. Det er rørende, smukt og hyggeligt på samme tid.

Bandet beskriver selv deres lyd som støvet sci-fi-folk, og det er faktisk ikke en dårlig beskrivelse. Udtrykket er spændt ud mellem det intimt folkede og tungsindige og det mere elektroniske og svævende, hvor rumfornemmelsen er større. Førstnævnte manifesteres gennem elegante guitarfigurer, lækre basgange, smukke, inderlige vokalharmonier og en ofte knastør mikset perkussion. De elektroniske og svævende elementer, der udgøres af æteriske elektroniske elementer, strygere samt højstemte kor-elementer, har en filmisk, dragende effekt.

Albummet er spækket med gode numre, men favoritterne i Musik Mig Blidt-hulen tæller Cocoon, Bleak, Underground og With You. Giv selv albummet et lyt herunder!

 

Billetter kan købes her via Billetto (70 kr. inkl. gebyr).

Facebookevent 

Tid: Døre 19.30 / Musik 20.30

Sted: Kulturstationen Vanløse, Frode Jacobsens Plads 4, 1. sal, 2720 Vanløse

(lige ved siden af Vanløse st. (metro))

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply