MØ – Vegas Udvalgte

23 jan 2013 by Stinus, No Comments »

mo-mø-band-music

Gæsteindlæg: Stinus Kirkeskov

(Se det intro­du­ce­rende ind­læg til Vegas Udvalgte her.)

Karen Marie Ørsted er ikke hvem som helst. Under det nordiske navn MØ der betyder “ugift kvinde”, stråler Karen omkamp med store stjerner. Musiksites som NME og Pitchfork og avisen The Guardien har fået øjnene på stilke og ørene på en lytter til MØ’s dansable blanding af electropop, soul, urban, hiphop og indiepop. Et mix der er skræmmende uimodståeligt, hvilket musikpressen herhjemme er enige om. Derfor er kursen mod et gennembrud gået ufatteligt stærkt, og man kunne frygte at Karen mistede sig selv i processen. Det virker dog ikke sådan, for hendes musik afspejler jordbundenhed, selvtillid og coolness ud over det almindelige.

Man kunne håbe på at MØ fik den samme succes som Oh Land virker til at have opnået, hvad jeg mener, at der er rimelig stor chance for at MØ får. MØ er nemlig speciel og så alligevel mainstream poppet, og i krydsningen mellem disse to udsagn opstår der sød og lækker musik.

Starten på det hele blev tracket Pilgrim, hvor en samplet vokal, medrivende håndklap, et simpelt elektronisk beat og trompet, der sammen med Karens oprigtige og stærke vokal danner lydsporet. Omkvædet sidder mildest talt lige i skabet, og det er ren nydelse for ørerne at lytte til. Det samme gælder Maiden, der om muligt er endnu mere catchcy end Pilgrim. Udtrykket er denne gange lidt mere organisk med kække lyse guitar toner og så et enkelt beat. Igen er det Karen der stjæler lydbilledet med sin både rå og soulede vokal der er helt sin egen.

P6 Beat Rocker Koncerthuset var et fint udstillingsvindue for MØ, da hun spillede i Studie 2. Med laser lys og en optræden der både var intens, tiltrækkende og “fuck-jeg-er-mig-selv” agtig, levede MØ op til de store forventninger der er til hende dog uden at blæse nogen omkuld. En god solid præstation, hvor man fik lov til at høre nogen nye numre, der er mindst lige så fængende som Pilgrim og Maiden.

Næste gang man kan opleve MØ er til Vegas Udvalgte, og jeg anbefaler på det allerkraftigste, at man tager ind og ser lige præcis hende, for i mit sind er der ikke nogen tvivl om, at hun er et af de mest spændende nye navn på den danske musikscene, hvilket den nye single Glass bare er et af mange beviser på. Lyden er et mix af syntetiske synthesizere, elektriske beats, flot plukkede guitar akkorder, og i centrum er Karen med den førnævnte fantastiske vokal.

En god grund til at tage forbi Vega den 25. januar.

| Soundcloud

 | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply