Keaton Henson

2 apr 2013 by Søren Lund Korsgaard, 2 Comments »

Keaton Henson2

En af de mest effektive måder at opdage ny musik er ved at lægge mærke til, hvad ens yndlingskunstnere anbefaler. Forleden linkede Shura, som er sangerinde på meget af Hiatus‘ materiale, over Facebook til nummeret Sweethaert, What Have You Done To Us af en Keaton Henson med ordene “Holy Shit”.

Nysgerrig som jeg er, måtte jeg selvfølgelig høre, hvad der fik Shura sådan op af stolen i forhold til denne Keaton Henson, som jeg aldrig havde hørt om før.

Det, der mødte mig, var en rørende smuk sang, hvis melankolske kraft paralyserede mig og motiverede mig til at lytte til mere og finde ud af, hvem Keaton Henson er.

Keaton Henson er 24-år og bor i udkanten af London, hvor han indpiller sange i sit soveværelse. Han er en følsom, sky sjæl, der lider af angst og har let til tungsind – hans forælde plejede at kalde ham “Doomsday Kid”.

Som så mange før ham er ulykkelig kærlighed den primære inspirationskilde. Hans første album, Dear, blev til efter at hans første kærlighed gik fra ham som 18-årig. Bruddet kom som et chok for Keaton, men blev den direkte årsag til et langt kreativt forløb. Keaton gik samme dag direkte hjem og skrev sin første sammenhængende sang. Over 100 flere sange blev det til i månederne efter. Dear består af 10 sange fra denne skelsættende tid.

Der skulle gå et par år før nogle af disse numre endte online på opfodring af en ven, idet Keaton selv mente, at sangene var noget møg. Men det var først da BBC1 i 2011 spillede samlede nummeret You Don’t Know How Lucky You Are, at han begyndte at få en solid voksende fanbase.

Sangen er en skælvende refleksion over ekskærestens nye fyr og slutter med det smertelige spørgsmål: “Does his love make your head spin?”

Det var aldrig meningen at Dear skulle udgives, og det kan høres. Det er en meget privat og introvert plade, og måske netop derfor giver den et unikt kig ind i et mørkt rum fyldt med kærestesorg – uden omsvøb.

Det nyeste og andet album Birthdays er ligesom Dear en samling ærlige sange om kærlighed, ensomhed og sorg, sunget med sart og skrøbelig stemme. Men man kan høre, at Keaton nu er mere bevidst om, at han har et publikum. Han er mere udadvendt – så meget som det nu kan lade sig gøre for en person så sky overfor fremmede, som Keaton Henson er. Lyden er også renere og generelt flotte produceret, og der er flere instrumentale nuancer. For det meste er det stadig Keaton og hans guitar, som udgør nerven i musikken, men ind i mellem vokser musikken til at være decideret banddrevet, inkluderende trommer og det hele.

Keaton Hensons musik har været soundtrack til mit liv den sidste uge, og jeg er ikke i tvivl om, at, jeg vil vende tilbage til ham igen og igen fremover. Manden har i den grad noget på hjerte og er en fremragende, poetisk formidler. Så hermed en opfordring til at gå på opdagelse både i hans to LP’er og de EP’er, jeg ikke har omtalt her. Det hele findes på Wimp eller Spotify.

Hvis du ikke er til den slags streaming services, har jeg samlet en lille playliste på tværs af LP’er, EP’er og single B-sider. Sidste nummer er et remix af åbningsnummeret Teach Me fra Birthdays, som ikke findes på hverken Spotify eller Wimp.

 

Keaton Henson | Homepage
Keaton Henson | Facebook
Keaton Henson | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

2 Comments

  1. Johanne siger:

    Hey, kender du noget til om keaton henson holder koncert i dk i 2014?

  2. Det ser desværre ikke sådan ud :(

Leave a Reply