Jon Hopkins smukke lydunivers

5 dec 2010 by Søren Lund Korsgaard, 6 Comments »

Jon Hopkins har en helt speciel plads i min musikalske bevidsthed. Han laver noget af det smukkeste musik, jeg kan komme i tanke om overhovedet. Det taler direkte til mig på en måde, jeg har svært ved at forklare med ord. Lad mig prøve alligevel.

Det forekommer mig, at hvis man lytter til de numre, der er vedhæftet denne post i den rette kontekst – på det rigtige sted og det rigtige tidspunkt – kan man ikke undgå at blive rørt på et dybt følelesmæssigt plan.

Hos mig fremkalder det en form for ydmyg følelse. Jeg føler mig opløftet – men alligvel sårbar på samme tid. En strøm af billeder passerer forbi min nethinde. Minder…Traumatiske oplevelser bliver på absurd men forunderlig vis blandet sammen med nogle af de lykkeligste stunder i mit liv. Jeg sanser hvor skrøbeligt og forgængeligt alting er, og det næste øjeblik genkalder jeg situationer, hvor alt føltes rigtigt; hvor jeg var i perfekt symbiose med mine omgivelser – eller en anden person.

Jon Hopkins – Autumn Hill (Insides, 2009)

Jon Hopkins – Monsters Theme (Monsters Score, 2010)

Jeg har før anbefalet albummet Insides, men hvis du vil høre en mere rendyrket orkestral side af Jon Hopkins, så tjek hans score til filmen Monsters ud, hvor den ene af ovenstående tracks er taget fra. Læg mærke til den subtile brusende lyd, der langsomt fader ind omkring 3. minut. Elsker den måde hvorpå det ligesom åbner lydbilledet op. Man næsten får en fornemmelse af vægtløs tilstand. Er du ikke enig?

Jon Hopkins | Myspace

Jon Hopkins | Homepage

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

6 Comments

 1. tom jensen siger:

  Har hørt lidt til Jon Hopkins tidligere, vist via Motel de Moka, men Monster’s Theme er simpelt hen fantastisk. Tusind tak for at have bragt dette nummer til mit kendskab :)
  Og tak for blog’en som måske kan verfe min hidtidige favoritblog (M d Moka) af banen ….

 2. admin siger:

  Det var så lidt Tom – er glad for du kan lide min blog. Og ja Monster’s Theme er et genialt og smukt stykke musik :)
  Af ren nysgerrighed, hvordan fandt du frem til min blog?

 3. tom jensen siger:

  Nu er det jo nogle dage siden :) men tror at det var en søgning på Jon Hopkins der ‘spyttede’ din blog ud.
  Jeg vælger ind i mellem at se en given film pga musikken og Monsters skal jeg have fat i selvom den vist ikke kommer til dk.

 4. admin siger:

  ok, det lyder i hvert fald sandsynligt :) Jeg er også selv lidt af en filmmusik entusiast og lægger meget mærke til musikken i film. Det var f.eks. tilfældet med The Village’s smukke violinbaserede score (James Newton Howard). Jeg har ikke set Monsters filmen, men efter at have hørt Hopkins’ musik, skal jeg også klart have set den på dvd. Har hørt en del godt om den!

 5. eva siger:

  Jo!
  Jeg havde ikke hørt om ham, før han begyndte at lave musik med en kunstner, der har en meget stor plads i mit hjerte, King Creosote – deres sang “Bubble” er næsten overjordisk smuk, og nu er jeg fuldstændig hooked på John Hopkins også :)

  http://www.bowlegsmusic.com/whats-hot/king-creosote-and-jon-hopkins-track

 6. admin siger:

  Ja, kender godt til hans samarbejde med King Creo­sote, som jeg til gengæld ikke kendte noget til, indtil jeg hørte nummeret, du linker til for en uges tid siden. Hvis albummet til marts er lige så spændende som teaseren er, så kommer skriver jeg helt sikkert et indlæg om det til den tid :) Der er alt for lang tid til den 28. marts!

Leave a Reply