Jeppe Kjellberg fra WhoMadeWho har gang i interessant solo-projekt

30 apr 2017 by Sasja Melgaard Lassen, No Comments »

Jeppe Kjellberg, der også er inkluderet på guldkornslisten fra marts, er nok mest kendt som sanger og guitarist i det festlige indie-electronica band WhoMadeWho, men har nu gang i et spændende nyt solo-projekt ved siden af arbejdet med trioen.

Indtil videre har Jeppe Kjellberg udgivet singlerne One Day og I Ask, der er frontløbere til det kommende album Circles, som er sat til at udkomme den 5. maj 2017. Allerede på de første to singler er det tydeligt at se, at Jeppe Kjellberg denne gang har valgt at se indad. De to singler er dermed langt mere stille og introspektive, i forhold til den løsslupne og dansable stil hos WhoMadeWho. Teksterne reflekterer over indre konflikter og dæmoner, som vi nok alle sammen kan nikke genkendende til. I I Ask reflekterer han bl.a. over meningen med det hele i verselinjen; “Can’t find a deeper meaning, don’t know what to say. I ask myself about it”.

Førstesinglen One Day udkom 3. marts 2017 sammen med en video, instrueret af den italienske gyserfilms-ekspert Marco Carcioppo, der perfekt matcher den melankolske og dystre stemning i One Day. Videoen tager seeren med på et bad trip, hvor hovedpersonen mærker paranoiaen, og de indre dæmoner får frit løb. I lyrikken afspejles det bl.a. i frasen: “People are surrounding me in every direction, they want a piece of my bones.”

På førstesinglen står Jeppe Kjellberg selv bag instrumentering og vokaler, mens Thomas Barfod og Sekuoia står bag produktionen sammen med lydmanden Arni Bergman Johannsson. Singlen er domineret af et tranceagtigt trommegroove, mørke guitarriffs og bippende synth-klange, der leder tankerne hen på noget dystert og sci-fi-agtigt. Musikkens dystre undertone virker super fedt sammen med den gyserinspirerede musikvideo. Lyt til One Day og se om du ikke også får lidt paranoia efter at have set videoen til ende:

Jeppe Kjellbergs anden single I Ask havde officiel premiere den 7. april, og blev udgivet sammen med en video i mere minimalistisk stil end One Day. I videoen er Jeppe Kjellberg og hans guitar hovedpersonerne, og denne simple tilgang spiller også godt sammen med stemningen i nummeret. I Ask bæres nemlig frem af Kjellbergs akustiske guitar og en meget følsom vokal. Det er et meget smukt og dybt nummer, der, som nævnt tidligere, ser meget indad. Samtidig er I Ask meget luftigt med Kjellbergs gentagende “Lalala”, og de orgellyde der kan høres bag guitaren, hvilket står i fin kontrast til One Days mere mørke udtryk. Nummeret har allerede over 100.000 afspilninger på Spotify, og jeg kan også kun anbefale dig at lytte til det:

Albummet Circles er som sagt sat til at udkomme 5. maj 2017, og i den forbindelse holder Jeppe Kjellberg en releasekoncert på H15 i Kødbyen. Kjellberg kan derudover opleves den 15. juli, hvor han spiller koncert i Blågårds Kirke i København.

Kan man ikke vente så længe, kan man følge med på Kjellbergs soundcloud, hvor han jævnligt deler ud af sin musik og hvor der lige nu ligger et bonusnummer fra Circles.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply