Interview med We Are The Way For The Cosmos To Know Itself

12 dec 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »


Foto: Flemming Bo Jensen

På torsdag præsenterer Musik Mig Blidt de to bands We Are The Way For The Cosmos To Know Itself og HunBjørn live på Kulturstationen i Vanløse (Læs mere om arrangementet her).

I den anledning satte jeg Mads Kinnerup og Julie Christiansen, der udgør 2/3 af WATWFTCTKI, i stævne til et lille interview om deres debut-EP, musikalske udvikling, hvordan de skriver sange, hvordan de gør deres koncerter visuelt interessante samt deres fremtidsplaner. Læs med her:

 


I har fornylig udgivet jeres debut-EP Flashbacks, og tillykke med en vellykket udgivelse! Kan i beskrive hvad jeres kunstneriske ambition har været med udgivelsen?

Julie: Tak! Vi er super glade for at “Flashbacks” er ude og den modtagelse, den har fået.

Med “Flashbacks” har vi forsøgt at ramme et udtryk, som er nostalgisk og retrospektivt, men samtidigt har en friskhed over sig. Altså blande en vintage, tilbageskuende lyd med mere samtidige produktioner. På samme måde er teksterne længselsfulde, men samtidig fulde af håb for fremtiden.

Det er over 5 år siden, at I første gang rørte på jer med nogle demoer på soundcloud (som Musik Mig Blidt skrev begejstret om), men I har først fornylig udgivet jeres debut-EP. Kan I løfte sløret for, hvorfor det har været så sparsomt på udgivelsesfronten indtil nu, og kan I beskrive den rejse I har været på siden i startede og til nu?

Mads: Det har været noget af en rejse for os de seneste 5 år. We Are The Way For The Cosmos To Know Itself startede ud som et live-baseret orkester, hvor udgangspunktet var at hente inspiration i 90ernes acid house og krydre det med Julies vokal. Vi søgte at finde en måde, hvorpå vi kunne være et band som spillede acid-inspireret musik. Derfor var vi meget optaget af at kunne spille koncerter, hvor der var plads til jams og at alting ikke var låst fast i en bestemt form. Altså var vi meget optaget af styrkerne ved at være et liveorkester. Så i nogle år var det nok egentlig ikke så interessant for os at udgive de ting, vi spillede. De eksisterede bedst til vores koncerter.

Julie: På et tidspunkt begyndte vi så at blive mere interesseret i at skrive gode sange. Vi dyrker stadig idéen om at kunne noget som et band, men det er på en anden måde nu. Fokus er ikke på at være et band, der jammer musikken frem med hver vores instrument. Nu er vi mere et kollektiv af tre mennesker, som skriver sange sammen.

Kan I fortælle lidt om, hvordan I griber det an, når i skal skrive en ny sang? Og hvad bliver I inspireret af ift. musikalsk udtryk og tekstunivers.

Mads: I forhold til at skrive sange, så tager vi tit udgangspunkt i en maskine. Det kan være en synth, en sampler eller en trommemaskine. Når vi har et forløb, som vi synes er unikt, så går vi videre med det og laver vokal til det. Det kan bare være 4 eller 8 takter, som kan starte en hel sang. Men det skal helst have en signaturlyd eller en essens fra starten. Det kan eksempelvis være en stump samplet vokal, klaver eller en unik synth-lyd.

Jeg ved, at I gør en del ud af jeres liveshows. Kan I beskrive den visuelle side af jeres liveshows, og hvordan den bidrager til den oplevelse, I gerne vil give publikum?

Mads: Vi har valgt at bygge vores instrumenter selv, så de er flotte at kigge på. Det er primært nogle hjemmebyggede samplere med kæmpe store blå knapper. Så resampler vi vores studieindspilninger og afspiller dem igen live med vores samplere. Og så har vi også en masse lys med!

Hvad er næste skridt for We Are The Way For The Cosmos To Know Itself og hvad med på længere sigt?

Julie: Vi spiller en tour i Tyskland til foråret. I forhold til udgivelser, så kommer der et remix og en liveversion af nogle af de nye sange ud snart.

 


Billetter til dobbeltkoncerten med HunBjørn torsdag d. 13/12 med koncertstart kl. 20.30 (døre kl. 20.00) kan købes via Billetto for 60 kr. + gebyr eller til 70 kr. i døren.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/186693128883295/

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

Leave a Reply