Holy Other – Held

31 jan 2013 by Stinus, No Comments »

Holy-Other-608x608

Gæsteindlæg: Stinus Kirkeskov

Holy Other har været aktuel i lidt under et halvt år med sin debut LP Held, der samler op på sidste års fremragende EP With U, og er i den forstand ikke højaktuel – og så dog. Fornylig offentliggjorde Roskilde Festival nemlig Holy Other som en del af programmet til sommer, og jeg tænkte, at det derfor var på sin plads med et nyt indlæg om denne mystiske lydmagiker.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med denne lydtroldmand, eller rettere sagt Ole Lukøje drømmefanger, var til en Beach House koncert i Store Vega, hvor han var support. Her sendte han bas ud blandt publikum, der fik hjertet til at springe et par slag over, mens ens mellemgulv blev trykket om muligt endnu fladere end før af lydbølgerne fra højtalerne. Men det var ikke kun bassen, der fik hjertet til at slå ujævnt, og det var ikke kun de massive lydbølger der fik mellemgulvet til at ryste. Nej, selve musikken som han frembragte bag sine knapper på pulten var ren følelsesporno. Den ene frekvens efter den anden sendte ens drømme på himmelflugt, og man mindedes de glade stunder ligeså meget som de sorgfulde. For der er på en gang noget euforisk håbefuldt og så alligevel sorgmodigt kærligt over Holy Other’s elektroniske impulser. Og denne aften var ingen undtagelse, hvor han tryllebandt masserne på gulvet til at gå i erindringens tilbageskuende trance til de øjeblikke, hvor de store følelser var og er på spil.

Holy Other dyrker en melankolsk krydsning mellem dubstep, R’n’B, house og tehcno og er en person, hvis blad endnu er relativt ubeskrevet. Det gør dog ikke så meget, for langt vigtigere er selvfølgelig selve musikken. Hans evner både som soloartist og remixer er før omtalt i positive vendinger i forskellige indlæg på Musik Mig Blidt, (hør bare hans remix af How To Dress Well og Asobi Seksu).

Senest udgav han som sagt LP’en Held. En debut der både skriger på nærvær, mens den hvisker om ensomhed, og denne balance mellem de ekstatiske klimakser og så de underspillede passager fungerer til perfektion. Lidt ligesom man i livet kan føle sig glad, mens man indeni har en ulmende vemodighed. Det nogen ville kalde melankoli, og Holy Other er mester i den disciplin at sætte lyd og toner på denne tvedelte følelse.

Hvilke numre er gode på Held kunne et spørgsmål gå på? Svaret er dem alle sammen, men der er selvfølgelig nogen der er træder mere frem end andre. Her skal fremhæves Tense Past, der på gang er hypnotiserende, mens den er smooth og sexet med sine vokale udbrud og stemningsmættet beats. Det perfekte soundtrack til en nat hjemme sammen med kæresten, hvor lagnerne skal plejes. Apropos lagner så er det nogle hvide af slagsen, der udgør coveret til både Held og With U, hvilket nok ikke er en tilfældighed. For der er noget søvnigt og intimt over Holy Other’s musik. På Love Some1 bliver ordene ”slow down” gentaget gang på gang, og ens puls falder eksponentielt, indtil der bliver bygget op til et klimaks som i bedste James Blake stil udføres med en bestandig bas. Et fremragende nummer!

Titelnummeret Held tager dog prisen som albummets bedste sang (selvom der ikke ligefrem bliver sunget). Gennem seks minutter bliver vi taget ved hjertet og hjerne og ført rundt i manegen omringet af minder. Erindringer der får én til at danse til ens eget kærlighedsbrud. Dette er det ultimative soundtrack til vinterens mørke og lyse sider, og Holy Other er manden, der kan få din melankoli til at brænde i fuldt blålys.


Forresten ligger hele Held albummet til download inde på youtube i sin fulde længde, til dem der er sultne for mere. Tjek også lige det lækre Inpouring ved 07.43.

 

Og dem der rigtig gerne vil se troldmanden live, så har Roskilde Festival som sagt booket ham til sommer. Håber det bliver til den intime Gloria scene!

 

Holy Other | Soundcloud
Holy Other | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply