Generationals – Alix (LP)

21 okt 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

generationals

Den New Orleans-baserede indie-rock/pop duo Generationals låner elementer både fra 50’erne, 60’erne, 790’erne og 80’erne og krydrer det med elektroniske elementer fra nutiden. Siden jeg hørte dette skønne, venlige nummer i 2011, har jeg fulgt duoen:

Ted Joyner og Grant Widmer har været venner siden high school, og siden 2008 har de skrevet og spillet sammen som Generationals. Deres nye album Alix er deres fjerde fuldlængde. Denne gang har de allieret sig med The Shins medlem Richard Swift som producer (har tidligere produceret The Shins, Tennis, Foxygen), og det har resulteret i en dejlig fokuseret og harmonisk lydsignatur, hvor der er skruet ned for lo-fi æstetikken og rocktendenserne sammenlignet med tidligere.

Alix rummer optimistisk og charmerende pop fuld af iørefaldende melodier, nasale vokaler, smukke falsettoer, upbeat trommer og mild mærkelighed.

Nogle gange bliver det nærmest dansabelt som på Reading Signs og Heart In Two, der låner kraftig fra synthpop og disco fra 80’erne. Med lidt god vilje kan man faktisk danse til alle numrene, selvom det måske så mest er egnet til sidst på natten, hvor folk er fulde og kærlige og lidt sløve og danser med halvfjollede salige smil på læberne til de tilbagelænede, men alligevel ernergiholdige toner.

Lyt engang til singlen Gold Silver Diamond herunder, som jeg også inkluderede på Guldkorn juli 2014-kompilationen, og hvis du kan lide dét så giv hele albummet et spin eller 10 via enten Bandcamp, Spotify eller WiMP længere nede! Favoritnummeret er nok skæring nummer 7 – Welcome to The Fire.

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply