From Sarah – Are We Okay? (LP)

26 mar 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

I dag den 26. marts udkommer From Sarahs første LP Are We Ok? En solid omgang indie rock, der især glimrer i kraft af for­san­ger David Fjeld­strups flotte, følsomme stemme. Som jeg fremhævede i et tidligere indlæg, så rum­mer den mas­ser af oprig­tig­hed. Ofte i form af længsel eller fortvivlelse, som også er afspejlet i teksternes tematik.

I presemeddelsen fremgår det, at David Fjeldstrups barndom og opvækst var i en unavngiven sekt, som har sat dybe spor i ham. Han har følt sig svigtet af himlen. Måske også af mennesker? Desuden har det medført en følelse af fremmedgjorthed blandt andre mennesker.

Jeg citerer pressemeddelelsen: “At være menneske blandt mennesker kan være den sværeste disciplin.(…) Kan man være sig selv, når man er sammen med andre?”

Det er disse tunge emner, som teksterne kredser om.

Instrumenteringen er forholdsvis klassisk, og jeg savner måske en smule lyst til flere eksperimenter og til at bryde ud med de skabeloner og virkemidler, som bandet tydeligvis mestrer til fingerspidserne.

På singlen First Mistake, som jeg fået lov at lægge til download, slår Fjeldstrups vokal over i en skæbnesvanger falset, som jeg er ret vild med! Jeg kan afsløre, at den giver lige så mange kuldegysninger live! Og så synes den i øvrigt at fremkomme fuldstændig ubesværet uden den mindste antydning af en skærende grimasse.

From Sarah – First Mistake (Right click to download)

From Sarah – 06. First Mistake

 

Her har du musikvideoen:

 

David Fjeld­strups sublime falset vokal blev også demonstreret på EP’en Notes fra 2011:

 

Men tilbage til den netop udkomne LP. Herfra synes jeg også, du skal give titelsangen et spin for at høre Fjeldstrups stemme i hans normale lyse, nasale toneleje:

 

Og selvom jeg har haft det Kashmir-agtige nummer Demons på bloggen før, så kan den sagtens tåle et genhør:

Og et gensyn:

 

Og skynd dig så at købe Are We Ok? på iTunes her.

Du kan også fange From Sarah på deres Danmarksturné som support for magiske Sleep Party People på følgende datoer/steder:

30. marts: Forbrændingen, Albertslund

31. marts: Stars, Vordingborg

5. april: Templet, Lyngby

6. april: Godset, Kolding

13. april: Lille Vega, København

14. april: Bygningen, Vejle

 

From Sarah | Facebook

From Sarah | Soundcloud

From Sarah | Spotify

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply