Fokus på Origami Sound (pladeselskab)

22 apr 2012 by Søren Lund Korsgaard, 2 Comments »

Foto: Lauren Treece

Det rumænskbaserede pladeselskab Origami Sound, som også rummer søsterselskaberne Farver og Dark Clover er i den grad et besøg værd. Her finder du et slaraffenland af gode udgivelser og talentfulde artister på tværs af elektroniske genrer fra mørk indadvendt dubstep ala Burial over drømmende electronica til nyklassisk/ambient inspireret materiale.

Fællesnævneren er at musikken formidler følelser, inviterer til refleksion og maler billeder på din nethinde. Det hele kan erhverves efter “name your price” princippet. Fedt!

I det følgende kan du nyde udvalgte numre fra det store katalog.

Vi starter i det dystre hjørne med danske Odd ShapesFake Feelings fra debut EP’en Untold:

 

Den sidste måneds tid har det drømmende og hypnotiserende nummer Fallit været en del på repeat i Musik Mig Blidt hulen på Amager.

En simpel melodi og tung bas toner langsomt frem i et trommespor. Melodien kører i ring, men udvikler sig langsomt til at blive mere og mere storladen. En lyd der minder om en kaskade af fuglestemmer fra et eventyrland overtager melodien hen mod klimaks, forsvinder og bliver erstattet af manipulerede vokal samples, der cruiser videre.

Bag nummeret står danskerne Natal Zaks (Aebeloe) og Theodor Clausen, der til sammen danner Averos. Duoens musik rammer grænselandet mellem melodisk techno og electronica.

Her en anden Averos favorit, hvor det elektroniske brydes af en akustisk guitar:

 

Next up er Monolift, to brødre fra Porto, Portugal:

 

Fill (også kendt som Bulb) er fra Rusland og har lavet dette smukke filmiske track, der indeholder lige dele længsel og håb:

 

Russiske Volor Flex bevæger sig på de samme stier som britiske Burial med masser af elektrisk støj, regnfulde, månebelyste gader og storbylængsel:

 

Dette er kun en dråbe i havet i forhold til det samlede output fra Origami Sound, så hvis du kan lide mine udpluk vil jeg opfordre dig til at gå på opdagelse i det store katalog, der ofte bliver opdateret med nyt. Følg med via nedestående links.

 

Origami Sound | Soundcloud

Origami Sound | Homepage

Origami Sound | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

  1. […] Volor Flex – Unfeeling via Musik Mig Blidt […]

Leave a Reply