Eksklusiv premiere: Suns Of Satan – Sidespring

29 maj 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Suns Of Satan front cover photo

Det er mig en stor glæde helt eksklusivt at kunne præsentere debutalbummet Sidespring fra et nyt band på den danske stjernehimmel, duoen Suns Of Satan. Det udkommer officielt først mandag den 3. juni, men du kan altså høre det her på Musik Mig Blidt allerede nu!

I denne artikel kan du streame albummet, blive klogere på hvad det er for en størrelse, og til sidst kan du endda læse et mini-interview med bandet.

Suns of Satan er et musikalsk samarbejde mellem den dansk-norske sanger, komponist og perkussionist Kristine Bjørg Markussen og hendes husbond, multi-instrumentalist Jeppe Søndergård Knudsen.

På trods af navnets associationer til mere aggressive musikgenrer, lyder Suns Of Satans nærmest stik modsat; Det er alternativ pop, komplet med sødmefuld vokal, fine melodier, finurlige og personlige tekster på dansk og masser af nuancer og kanter rent instrumentalt. De skæve instrumentale indslag er især båret af legetøjskeyboards, sample-keyboards, håndbygget synthesizers, rumklangsdrevne twang-guitarer og afrikansk perkussion, mens tunge basgange giver bund til alle de skrøbelige elementer. Alle kompositioner er af Kristine Bjørg, og ægteparret har produceret musikken i fællesskab.

Sidespring er et album, der vokser på en, og som jeg personligt ikke er blevet træt af, selvom det har været i rotation i Musik Mig Blidt hulen på Amager næsten hver dag i de sidste tre uger. Det skyldes dels de gode melodier og de mange fine detaljer i lydbilledet, men især teksterne er noget, jeg langtfra er færdig med at gå på opdagelse i. Dansksproget lyrik er ellers ofte noget, jeg har et lidt anstrengt forhold til. I kraft af, at det er mit modersprog, kan jeg i sagens natur ikke undgå at lytte efter teksterne og bliver ofte skuffet over, at det er banalt og fuld af klichéer og floskler. Disse fælder undgår Kristine Bjørg heldigvis behændigt. Man får rent faktisk lyst til at spidse ører! Lyrisk er sangene originale, personlige og ærlige i kraft af deres naivistiske præg. De handler om kontrasterne i livet – om hjemme og væk, mand og kvinde, det gode og det onde og om liv og død.

Dele af tekstuniverset afspejler helt specifikt Kristine Bjørgs modstridende følelser i forbindelse med, at hun mistede sin mor til cancer, på samme tid som hendes anden søn blev født. Bjørgs musik var det sidste musik, hendes mor lyttede til, inden hun døde, og såvel som musikken beskriver følelserne omkring at miste, skabte den også et fælles bånd mellem mor og datter i deres afsked med hinanden.

Sidespring er delvist optaget i Danmark af Suns Of Satans grundbesætning Kristine Bjørg, Jeppe Søndergård, Anders Ørbæk og Peter Skibsted og delvist i Tucson, Arizona af Bjørg og Søndergård sammen og med hjælp fra medlemmer fra lokale bands såsom Giant Sand og Golden Boots. Bjørg og Søndergård rejste til Tucson for at indfange denne bys specielle lyd, og erfarede undervejs at Tucsons lyd passede rigtig godt som et ekstra lag i deres musik.

Nu til selve musikken. Værsgo at lytte på repeat til Sidespring!

 

sunsofsatan

Interview, d. 28 maj, 2013

Hej Suns Of Satan, først og fremmest tillykke med et charmerende og tankevækkende album! Jeg synes, det bliver bedre og bedre, des mere jeg lytter til det!

Selv tak! Vi er glad for at du kan lide det.

Først vil jeg gerne spørge ind til jeres bandnavn? Hvorfor skal Satan blandes ind i det? Man kunne jo nemt tro, at I var et hardcore metalband? 

Ja, vi håber lidt at blive booket til Copenhell, men Slayer var vidst ret dyrt sidste år, så vi tror ikke de har råd… Men vi synes navnet Suns Of Satan udtrykker de indre spændinger, der findes mellem gensidige modsætningsforhold på en meget smuk måde; mand/kvinde, sort/hvid, kultur/natur, lys/mørke, ude/hjemme osv.

Hvad er jeres musikalske baggrund? Hvornår og hvordan begyndte i at lave musik?

Vi har begge sunget protestsange hjemme i hvert vores kollektiv som børn. Kristine Bjørg lyttede også rigtig meget til kassettebånd, som hendes far kopierede til hende, og langsomt begyndte hun at interessere sig for musik og mere bevidst udøvende, da hun som 18 årig tog til Ghana for at studere afrikanske trommetraditioner. Jeppe er mere autodidakt og multi-instrumentalist, og har også interessen for at producere og optage musik. Han har blandt andet lært en masse af at spille i Messy Shelters og fra The Desoto Caucus, der bidrager til hans eget projekt, Plastic Horse. Suns Of Satan er første gang Kristine Bjørg skriver musik.

Hvem er i inspireret af i forhold til jeres lydbillede? Hvem er jeres forbilleder?

Scarlett Johansson-pladen Anywhere I Lay My Head, som er produceret af TV on the Radio’s Dave Sitek har spillet en stor rolle. Den har David Bowie på kor og er ret fantastisk. Udover at vi generelt lytter til en masse musik, er vi også inspireret af John Lennon/Yoko Ono, rytmer fra Ghana og andre musiktraditioner. Børnekeyboards og underlige, finurlige lydbokse. Kristine er samler og har en fin lyd-kollektion i form af mærkelige percussion instrumenter og gammelt skrammel, hun har samlet sammen i forskellige lande over årene.

Kristine, dine teksterne er meget personlige og handler blandt andet om liv og død i den nære familie. Hvorfor var det noget, du følte, du måtte sætte ord på?

Det er vist ikke så meget at sig om det udover det, der står i pressemeddelelsen. Men dét både at få børn og miste sin mor er meget betydningsfulde begivenheder, som musikken kan beskrive anderledes end tale kan. Men teksterne er også inspireret af at læse om Bourdieus strukturalisme, og det at opholde sig i en ørken-by i USA, hvor forbruget er vanvittigt højt og vandbestanden utroligt lav.

Er der nogen live-koncerter under opsejling?

Ikke mange, men to i Aarhus: på Radar, som support for Lars & the Hands of Light den 1. juni, og så vores officielle pladereleasekoncert på A//Huset den 3. juni – her kan man også få Lambrusco og Ostepops, samt høre to andre bands, Bankebrett og Vectral. Vi er også i gang med at arrangere en kassettebåndsreleasekoncert i København.

Er der nogle andre nye ukendte bands i vil anbefale her på falderebet?

Lige for øjeblikket lytter vi mest til forskellige jazz-ting. Vi synes SVIN er et fantastisk band med deres math-heavy-jazz, og så selvfølgelig Kasper Staubs trio, og Kolonihaven Unikum. Men det er også fordi vi spiller med dem, og på den måde lærer man deres musik at kende, og lærer alle kvaliteterne ved det.

—————————————————————————————

Suns Of Satan udgiver deres debutplade under en Creative Commons by-nc-sa licens på Father Figure Records den 3. juni, 2013. Den udkommer på 12” vinyl og som download.

 

Suns Of Satan | Homepage
Suns Of Satan | Facebook
Suns Of Satan | Bandcamp
Suns Of Satan | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply