Eksklusiv download og interview: Alberte Winding – Selv Uden Dig (Rosa Lux Remix)

2 maj 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

552830_4045350009549_1578794668_n

Alberte Winding udgav november 2012 sit albummet, Ønskescenariet, der behandler kærestesorger og jagten på tosomhed. 6 elektroniske musikere har nu remixet selvalgte sange fra albummet. Disse udkommer på et remixalbum med titlen Alberte Winding & RemixScenariet den 6. maj. De 6 kunstnere er: Tilde, Ra:skl, Rosa Lux, Nankoo, RDG og Jungle.

Det track, jeg er faldet mest for, er Rosa Lux’ smukke remix af Selv Uden Dig, som skiller sig ud ved at bruge elektroniske virkemidler meget subtilt, være helt uden beats, som Rosa ellers normalt bruger i sin musik og have en utrolig lækker, afslappende jazzet vibe.

Helt eksklusivt har jeg fået lov at have nummeret til gratis download her på bloggen i en uge fra dags dato. Så skynd dig at downloade det, inden det er for sent!

Alberte Winding – Selv Uden Dig (Rosa Lux Bluebird Remix)

 

Jeg fik mig en lille snak med med Rosa om tilblivelsen af remixet. Interviewet kan du læse her:

Hej Rosa, kan du fortælle lidt om dit arbejde med dit remix af Albertes Selv Uden Dig?

Faktisk var det næsten terapeutisk at arbejde med det remix. Jeg havde egentlig ikke tid, for jeg var langt bagud med andre deadlines og havde ikke lige hul igennem. Ærligt talt så var jeg frustreret, og følte mig låst i at lave musik til dansegulvet, så det var lidt for at prøve at tænke på noget andet end det forhåndenværende projekt, at jeg åbnede Alberte-nummeret og lagde det op i Logic. Og så tog det ene det andet – det flød let og inspireret, og jeg lavede stort set hele remixet på en dag. Og jeg var vildt glad og forløst bagefter. Og sjovt nok var det andet projekt pludselig også nemt.

Hvorfor valgte du lige netop Selv Uden dig?

Jeg valgte Selv Uden Dig, fordi teksten ramte mig, da jeg lyttede pladen igennem. Hun synger “der står en ny dag, jeg må hellere ta’ den ind, gi’ den noget tøj på, tørre natten af dens kind.” Midt i sorgen og modløsheden over at være blevet forladt, føler hun omsorg for dagen som var den et lille barn. Ansvarlighed på trods af, at hun sikkert mere havde lyst til at lægge sig og dø. Det genkendte jeg og blev meget berørt af.

Samtidig var melodien nem at have med at gøre. Jeg kunne nemt skifte akkorder ud og forsimple harmoniseringen, som jeg havde lyst til. Og på den måde give den det udtryk, jeg synes ville være fint til den. Egentlig startede jeg med et beat under men endte med at spille cello på sangen (Rosa spiller selv Cello, red.) og droppe beatet. Jeg spiller cello på ret mange af mine ting. Det støjer og kæler og gør lydbilledet dybere.

Hvorfor hedder det “Rosa Lux Bluebird remix”?

Bluebird remix hedder det, fordi sangen starter med en solsort, jeg har optaget ude i min kolonihave. Den har fået effekter på, så den lyder lidt som ideen om en solsort. En spilledåse solsort. En computerspils solsort. Fanget i boks. Som den mekaniske nattergal i eventyret… Og den, nattergalen, er så trist, og sangen er så trist og samtidig jazzet, så derfor bluebird i stedet for blackbird. Så med solsort og alt det andet, jeg havde lavet ved sangen, var det mig der var en bluebird…

——————————————–

 

Resten af numrene kan du streame herunder. Jeg kan især lide NANKOO’s remix af De Saliges By og Tildes remix af Det Er Lørdag. Sidstnævntes remix har i øvrigt tidligere været featured på Musik Mig Blidt.

 

Rosa Lux har for tiden både gang i remixeriet og sine egne produktioner.

Hendes Monsters album fra 2011 står foran en release i Tyskland, og det fejres på Berghain i Berlin den 30 maj, hvor titelnummeret og dens video får premiere. Djuma Soundsystem, Ogris debris og Hannes Fischer har lavet remixes.

Rosa har også gang i sit Super Heroes – Les Grand Danois projekt, hvor hun remixer gamle klassikere og nye kunstnere. Indtil videre er det blevet til remixes af sange fra TV-2, Hannah Schneider, Lars H.U.G, Nikolaj Grandjean, Jomfru Ane Band og Choir of Young Believers.

De kan bl.a. streames via Spotify og Wimp.

 

Rosa Lux | Facebook
Rosa Lux | Soundcloud
Rosa Lux | Wimp
Rosa Lux | Spotify
Alberte Winding | Soundcloud
Alberte Winding | Wimp
Alberte Winding | Spotify

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply