Disa

10 apr 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Disa-2013-Press-Photo-3

Disa er Tigersprings nyeste signing, og det er en lovende en af slagsen! Helt ukendt for Musik Mig Blidt er hun ikke, idet hun tidligere har været i fokus i forbindelse med projektet Song For Wendy, hvor hun arbejdede sammen med sin mand.

Nu er hun så gået solo i et mere dystert, elektronisk univers. Førstesinglen Sun er trods titlens varme associationer en isnende kold, men smuk affære, hvor Disas flotte vokal er det eneste trøstende element i et barskt landskab af ishav og rå klippeformationer. Det er i hvert fald det indre billede, jeg får, når jeg lytter til Sun.

Disa – Sun from Tigerspring Records on Vimeo.

Inspirationen kommer ifølge hende selv fra den vilde, skandinaviske natur men også fra andre nutidige og alternative kunstnere som Rahat Fateh Ali Khan, Brian Eno og Fever Ray. Også Kate Bush, Björk og Elizabeth Fraser er kunstnere, der nærliggende at drage sammenligninger med.

Om sin musik siger Disa: ”Det er mit mål at lave musik, som jeg virkelig elsker, og som ikke er let at genrebestemme. Musik der både har umiddelbare kvaliteter, men som også har mange lag, man kan dykke ned I og udforske.”

Det er efter min mening lykkedes på dette første udspil fra Disa.

 

Disa | Soundcloud
Disa | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply