Broken Twin

22 okt 2012 by Søren Lund Korsgaard, 2 Comments »

Broken Twin er en ung kvindelig duo, der med få virkemidler har fået min opmærksomhed. Deres borgerlige navne er Majke Voss Romme og Emilie Marie Kjær. Jep, de er danske, hvis du skulle være i tvivl.

Med et relativt minimalt set up af bas, klaver, guitar, vokal og percussion formår pigerne med at røre mig med inderlige melodiske sange om ensomhed, kærlighed og om at blive voksen. Tempoet er langsomt og dvælende, og stemingen indbyder til refleksion godt hjulpet på vej af rumklang små knitrende elektroniske detaljer.

Det forekommer mig, at der er en særlig nordisk melankoli på spil, som er både fin og skrøbelig, og netop derfor virker stærkt.

Broken Twin er lige nu ude med debut EP’en Hold On To Nothing indeholdende fire skæringer. Brian Batz fra Musik Mig Blidt yndlingene Sleep Party People og Scarlet Chives har mikset sangene og må nok have en del af æren for, at det lyder så smukt og fuldendt, som det gør.

Det er ingen dårlige numre, men her er alligevel mine to favoritter:

 

Nummeret Beaches opførte duoen live på Bremen Teater tidligere i sommer. Det lød sådan her:

 

Høre hele EP’en via onlinemagasinet Under The Radar eller på på Spotify eller Wimp, hvor den også er tilgængelig.

Her er EP’en via Spotify:

 

Den 5. december inviterer Ideal Bar indenfor til en aften, hvor intimitet, varme og nyt dansk talent forenes, når Broken Twin spiller sammen med support-bandet Temple, som også tidligere har været featured på Musik Mig Blidt. Læs mere på Vegas hjemmeside.

 

Broken Twin | Facebook

Broken Twin | Spotify

Broken Twin | Wimp

Broken Twin | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

2 Comments

  1. Karoline siger:

    Det er simpelthen så fint så fint. Tak for anbefalingen, kendte kun Out of Air. Jeg skal helt sikkert høre dem på Ideal.

  2. admin siger:

    Velbekomme, synes også det er super fint :) Tror også selv jeg dukker op på Ideal bar, er ret vild med begge bands!

Leave a Reply